Nyhetsbrev med senaste nytt från Hembakningsrådet! Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det bästa med hösten

Välkommen september med frukt och frid, det mognande årets belönande tid. Carl Snoilsky.

Bullar- hembakade, nybakade, ljumma... det är väl ändå det godaste som finns! Vi hoppas du får många tillfällen att njuta många bullar i höst! När Kanelbullens dag firar sin 20-årsdag passar vi samtidigt på att hylla Hembakningsrådet som hunnit bli sextio år. Vi firar förstås med supergoda bullar.

Bara Bullar - en bakläxa, heter en ny bok som kommer ut i september, lagom till Bokmässan och inför Kanelbullens dag. Den innehåller 41 härliga recept och spännande läsning om allt som har med bullar att göra. Vi lottar ut tre exemplar!

Kanelbulledesigntävla på tema KALAS. Välkommen med ditt bidrag senast 30 september!

Fina kanelbullar: i Bara Bullar - en bakläxa. Fotograf: Öyvind Lund
Tandläkarkandidaterna som ÄLSKAR kanelbullar

Bli en vinnande designer

För sjuttonde eller  artonde gången utlyser vi årets tävling i kanelbulledesign! Med KALAS som tema hoppas vi på många festliga ideer på hur en kanelbulle kan se ut. Du kan vinna den rykande färska boken Bara bullar - en bakläxa, superfina bakformar eller användbara värdecheckar för ingredienser. Läs mera här...

 

Läs om när kanelbullen besöker tandläkarna hittar du här...

Kaffe med dopp

Vårt svenska sätt att fira - kaffekalas eller kaffe med dopp. Visst älskar vi den traditionen!

Läs mera här... 

Bara Bullar - en bakläxa, utlottning på gång

Den alldeles färska boken Bara Bullar - en bakläxa, är en hyllning till alla älskade BULLAR och innehåller recept på Rimbobullar, lussebullar, kardemummabullar, blåbärsbullar, vaniljbullar, glutenfria bullar, veganska bullar, nötgifflar, Susannabullar, kringlor, släta bullar, kanelbullar.... Boken är också en informativ bakbok med steg-för-steginstruktioner och mycket matnyttig läsning om vår brödhistoria, bullkultur och fikatraditioner. 

Sugen på att vinna boken? Maila till info@hembakningsradet.se, skriv ditt namn och adress och berätta vilka bullar du gillar allra mest. Maila oss senast senast den 16 september. 

Vi lottar ut tre böcker. Läs mera här...

Födelsedagsnostalgi

Vi firar två födelsedagar i höst: Både Hembakningsrådet & Kanelbullens dag fyller jämna år. 

Det är lätt att bli lite nostalgisk när vi tänker på hur hembakningen har utvecklats och när vi kikar på några bilder ur kokboken Köksalmanackan från förr.

Läs mera om 60-åringen och 20-åringen här... 

TEMA HAVRE: Skrädmjölskakor bakade med rostat havremjöl
TEMA HAVRE: Skållade havrebitar -bakas med havregryn

Glutenfritt - saftiga och goda kanelbullar

Att baka med mjöl som inte innehåller gluten ger en helt annorlunda deg och det är inte alldeles lätt att få till bullar som blir riktigt saftiga.

Prova det här receptet som finns i den nya boken Bara Bullar - en bakläxa. Där hittar du också fler goda glutenfria recept, en del bakade med glutenfri mjölmix och andra enbart med andra mjölsorter. 

Just detta recept är baserat på några olika sorters glutenfria mjöl. Här hittar du receptet...

Glutenfria kanelbullar ur boken Bara Bullar - en bakläxa. Foto: Öyvind Lund

Vi finns på Facebook! Kolla in Hembakningsrådets och Kanelbullens Dags egna sidor.