Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Stort Grattis Josef SST Skylt & Skärteknik

Den årligt återkommande UF-mässan ”Entreprenörskap på riktigt” blev succéartad för Åkrahällskolans elev Josef Oskarsson. Hans UF-företag SST Skylt & Skärteknik vann i kategorierna ”Årets hantverkare” och ”Årets monter”. Josef Oskarsson och hans SST Skylt & Skärteknik är därmed klara för SM i Ung Företagsamhet 2019 som går av stapeln på går av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö.

– Helt sjukt… Det känns riktigt bra. Det är otroligt kul att få den här uppskattningen när man lagt ned så mycket tid och jobb på det. Det betyder jättemycket för mig och jag ser verkligen fram emot att komma till Stockholm för att visa upp mitt företag. Det kommer bli spännande med en större mässa med så många duktiga företagare, säger Josef Oskarsson Stockholmsmässan i Älvsjö.

Nybro kommun gör många olika insatser för att öka nyföretagandet. Att stötta den ideella organisationen Ung Företagsamhet i Kalmar län är en del i detta, så att skolan får ta del av deras verksamhet. Vi söker nytänkande unga entreprenörer! De har en mycket stor roll i skapandet av ett större Nybro.

 

Framtidens Nybro

Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro. Det är grunden i den nya visionen för Nybro kommun.

I Nybro kommun vill vi förstärka den drivkraft, framåtanda och stolthet vi har. För att hela kommunen ska göra det tillsammans har en ny vision tagits fram. Visionen ger en viktig gemensam riktning i vårt arbete att bygga broar till framtidens större Nybro.

VISIONEN ÄR FÖR ALLA

Dialoger med medborgare och personal har varit en viktig grund i arbetet med att ta fram visionen, likaså en parlamentarisk beredning.

Visionen omfattar hela Nybro kommun, både tätort och landsbygd. Och alla i kommunen, så väl invånare som medarbetare eller företagare, har en viktig roll för att vi når visionen.

Klica på bilden så får du veta mera om visonen för framtidens Nybro

7 maj - Rekryteringsnätverket Kalmarsund

Rekryteringsnätverk Kalmarsund har fokus på kompetensförsörjningsfrågor på olika sätt. Det är vi i nätverket som tillsammans formar agendan utifrån våra behov och utmaningar. Chansen att lyckas är större om vi samverkar!

Arbetar du med personalfrågor, oavsett bransch eller storlek på organisation, så är du välkommen till detta nätverk. Vill du komma med och få inbjudningar skicka ett mail till maria.faltin@nybro.se

Värdskapet ambulerar runt på företag och organisationer. Nu närmast den 7 maj står Linneuniversitetet som värd i deras nya lokaler i Kalmar.

Datum: 7 maj kl 08.15-10.15
Plats: Linneuniversitet

Läs mer om nätverket och program här

Miljö- och klimatpriset 2019

Nu är det dags att skicka in nomineringar till kommunens miljö- och klimatpris. Sista dag för nominering är 30 april.

Nybro kommun delar ut ett Miljö- och klimatpris till aktörer som bor eller är verksamma inom Nybro kommun.

Syftet med priset är att uppmärksamma goda exempel för en bättre miljö och minskad klimatpåverkan i Nybro kommun.

Priset delas årligen ut vid firande av Sveriges Nationaldag den 6 juni, och prissumman motsvarar 0,5 prisbasbelopp.

Miljö-och klimatpriset

Kontakt:Erika Gülich, energi- och klimatsamordnare 0481-453 32, erika.gulich@nybro.se

Stora hotellet i Nybro får nya ägare

De nya fastighetsägarna Nybro Transport AB och ThuveProfiler AB kommer att renovera lokalerna och förutom att kommunen hyr plan 2 är målet att sluta kontrakt med entreprenörer som vill driva hotellet med den tillhörande restaurangen

Nybro kommun önskar ett stort lycka till med satsningen och ett är en pusselbit för framtida utveckling av vår kommun.

Företagsstöd

Via Region Kalmar finns det företagsstöd att söka. Stödet ges till mindre och medelstora företag i Kalmar län. Syftet är att stimulera till en hållbar utveckling och tillväxt i hela länet.

Här hittar du mera information eller kontakta näringslivskontoret på kommunen.

17 april- Skänker du bort din affär?

 IUC(Industriellt utvcklings centrum) erbjuder en dag kring”Tjänstefiering”. Dvs processen där du letar fram dolda kundvärden i din verksamhet och konverterar dem till intäkter i form av nya tjänster. Föreläsningar, konkret kunskapsutbyte och inspiration så du kan påbörja arbetet med att utveckla din affärsmodell.

 Anmälan och Information

Gräv där du står - Stadsutveckling

I Samverkan med Nybro kommun har Nybro Företagsgrupp (NFG) tagit fram ett projekt för att jobba med stadsutveckling och som finansieras av Eu och SydostLeader. Projektet vill dra nytta av den styrka och kunskap som finns hos Nybros invånare dvs förena, öka samverkan och att få invånare att känna glädje och stolthet över att befinna sig i vår kommun. Det kommer att genomföras ett antal spännande aktiviteter, se nedan.

  • Nybro Ambassadörer, att ta fram ett antal personer som känner engagemang och stolthet och över att vara Nybrobo.
  • Utbildningar för handlare som finns i kommunen i ett flertal ämnen som tex sociala medier, ekonomi men även erbjudas individuell hjälp av en konsult i butikerna.
  • Trädgårds- och Designmässa 3-4 maj i Pukeberg.
  • 2 stycken konsertkvällar med musikband som har lokal anknytning till Nybro. Vi hoppas att hela staden och även grannkommunerna kommer på fötter och hittar till Nybro för att umgås, lyssna på musik – kanske dansa – och ha trevligt.
  • Jul i Nybro med tomteparad under december månad.

 

TIPS

2 maj
Möteplats Pukeberg
Morgonmötet är en öppen mötesplats för de som verkar i, eller är intresserad av näringslivet, Linnéuniversitetets och Nybro kommuns verksamhet. Här kan man bli inspirerad, samtala och dricka en kopp kaffe. Varje morgonmöte har olika teman och gäster.

6-7 maj Design Region Sweden

Aktuella upphandlingar i Nybro Kommun

IUC- Industriellt utvecklingscentrum Kalmar län 
IUC har massor på gång, ca 200 webbaserade utbildningsmoduler, workshops, nätverk mm  

Skatteverket informationsträffar våren 2019
Kostnadsfria informationsträffar för dig som är ny företagare. Anmäl dig på skatteverket.se/infotraffar. Där kan du också läsa mer om innehållet i träffarna.

 

Klicka på bilden så kommer du till hemsidan

Nybro Kommun- Näringslivsenheten
Dunderbergsgatan 2 382 40 Nybro 
Växel 0481-450 00 
Facebook Näringsliv Nybro 
Hemsida www.nybro.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.