Ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Näringsminister Ibrahim Baylan till Sveriges Innovationsriksdag 2019

Näringsminister Ibrahim Baylan deltar i Swedish Incubators & Science Parks årskonferens Sveriges Innovationsriksdag den 8-9 maj i Karlskrona.

Läs mer >>


Utvecklingsdag för Västmanlands innovationssystem drog storpublik

Drygt 130 personer deltog i den inspirationsdag som syftade till att presentera flera lyckade aktiviteter och initiativ som genomförts inom ramen för projektet Smart4U.

Läs mer >>


Guldregn över Västerås

Västerås näringslivsgala, Guldstänk, ägde rum i ett fullsatt Konserthus. Vinnare i sex olika kategorier utsågs, och i två av kategorierna är vinnarna medlemsföretag till Västerås Science Parks. Vi lyfter på hatten och utbringar ett stort grattis!

Läs mer >>


Bästa Affärsplan för Ung Företag- samhet i Västmanland är utsedd!

Mässan för Ung Företagsamhet i Västmanland ägde rum på Aros Congress Center i Västerås den 19 mars, och vi var stolta prisutdelare i kategorin Årets Affärsplan. Till vår hjälp hade vi jurymedlemmar från Almi Företagspartner Mälardalen och Coompanion Mälardalen.

Läs mer >>


Vi vill inspirera till tillväxt

Västerås Science Park deltog under Näringslivsdagen i Hallstahammar den 21 mars, för att träffa företagare och inspirera till tillväxt.

Näringslivsdagen var fylld av energi, nya möten, inspiration och samverkan. Detta tillsammans skapar kraft och lust till tillväxt. Hallstahammar har goda förutsättningar för företagande, inte minst med tanke på det strategiska läget och det goda innovationssystem som finns tillgängligt för företagare i Västmanland.

Läs mer >>


SKAPA-priset

Sök eller nominera till landets mest prestigefyllda innovationspris och få möjlighet att vinna 550.000 kronor.

SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter. Att stimulera innovationsviljan i Sverige är en nationell angelägenhet för att få en ökad tillväxt och därmed skapa fler jobb. 

Det finns tre priser att söka:

  • SKAPA priset
  • SKAPA talang (för unga innovatörer)
  • SKAPA förebild 

Läs mer >>


Är du Årets unga företagare 2019?

Nominera dig själv eller en vän senast den 1 juli 2019. Priset går till en företagare som är 35 år eller yngre, har god lönsamhet, är en ledare och förebild och visar prov på att vara extra kreativ och företagsam. Årets unga företagare 2019 delas ut av Företagarna i samarbete med Almi.

Läs mer >>


Företagsstöd

Genom olika bidrag och stöd medverkar Region Västmanland till att skapa ett gynnsamt företagsklimat och därigenom sätta Västmanlands näringsliv på kartan.

Du kan få bidrag till tillväxtskapande investeringar i länets små och medelstora företag. Stöd till investeringar och företagsutveckling kan i Västmanlands län lämnas som:

  • Digitaliseringscheck
  • Konsultcheck
  • Innovationsstöd
  • Kommersiell service
  • Företag i samverkan

Mer information >>


Norén & Lindholm vildhjärna och halvgalen styrelseledamot

Norén & Lindholm älskar att utveckla människor och företag. Vi lever i en ständigt föränderlig värld och för att N&L ska fortsätta vara ett relevant, innovativt och välrenommerat företag så både vill och måste vi fortsätta att utvecklas i minst samma takt som vår omgivning. Nu söker vi en ny styrelseledamot som kan hjälpa oss med detta.

Läs mer >>


Har du något att berätta?

Vi är stolta över våra medlemmar och hjälper gärna till att sprida era nyheter. Händer det något spännande i ditt bolag, som du vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se


Ny företagare
- enskild firma

Datum: 2 april
Tid: 17.00-20.00
Plats: Skatteverket, Västerås

En informationsträff för dig som nyligen registrerat en enskild firma. 

Mer information och anmälan >>


Frukost i Hallsta

Datum: 4 april
Tid: 07.30-09.00
Plats: Hallstaparken, Hallstahammar

Hallstahammars kommun bjuder in till Frukostmöte.

Mer information och anmälan >>


Frukostklubben

Datum: 9 april
Tid: 07.30-09.00
Plats: Konserthuset, Västerås

En morgonkick för det företagsamma Västerås. Varmt välkommen att nätverka och att ta del av ett intressant program.

Anmäl dig här >>


Skapa hållbar tillväxt med ISO-certifierat innovationsarbete

Datum: 11 april
Tid: 07.15-09.00
Plats: expectrum, Västerås

Automation Region och Almi Mälardalen bjuder in till ett seminarium med fokus på att skapa hållbar tillväxt genom att koppla strukturerat innovationsarbete till företagets affärsstrategi. Går det att standardisera innovationsarbete? 

Mer information och anmälan >>


Workshop on business models for digitalization

Datum: 11 april
Tid: 14.00-16.30
Plats: expectrum, Västerås

Automation Region bjuder in till en högaktuell workshop om Digital Business Model Innovation – det vill säga hur digital teknik kan användas för att utveckla din affärsmodell, skapa nya värdeproducerande möjligheter och identifiera intäktsströmmar i industriella ekosystem.

Mer information och anmälan >>


Café Starta & Driva Eget

Datum: 26 april
Tid: 09.00-11.00
Plats: ACC, Västerås

Fika, få boost och rådgivning, träffa experter, likasinnade och rådgivare som vet hur du ska göra för att starta & driva eget framgångsrikt. Fri entré vid anmälan på Facebook! Välkommen!


Sveriges Innovationsriksdag

Det smarta samhället!

Datum: 7-9 maj
Plats: Karlskrona

Mer information och anmälan >>


Kursstart för
Business Camp

Datum: 14 maj
Tid: 17.00-20.30
Plats: Varmvalsvägen 11, Västerås

Drömmer du om att starta företag? Har du en affärsidé och vill utveckla den? Är du beredd att ta din idé till nästa nivå? Då är vår starta eget kurs Business Camp något för dig! Du får tillsammans med andra deltagare och en coach skapa förutsättningar för ett lyckat företagande.

Mer information och anmälan >>


Västerås Science Park
expectrum, Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås

Telefon: 021-490 02 60 | E-post: info@vasterassciencepark.se 

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.