Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Lansering av Handlingsplaner för gris, nöt och lamm, etapp två. Anmäl senast 1 april!

Välkommen till lanseringen av Handlingsplanernas etapp 2. Under första etappen av arbetet med Handlingsplanerna för Gris, Nöt och Lamm har den övergripande målsättningen varit en ökad svensk produktion av gris-, nöt och lammkött.

I etapp 2 så är den övergripande målsättningen ökad efterfrågan på svenskt kött för världens hållbarhet.

Vill du veta hur vi ska nå en ökad efterfrågan på svenskt gris-, nöt och lammkött och samtidigt bidra till världens hållbarhet så är du välkommen till Bryggarsalen i Stockholm den 10 april.

Plats: Bryggarsalen, Norretullsgatan, Stockholm

Kontaktperson: Theres Strand, Svenska Köttföretagen, 0703-85 45 10, theres.strand@kottforetagen.se

Program:

Ökad efterfrågan av svenskt gris-, nöt- och lammkött bidrar till världens hållbarhet

Slutrapportering av Handlingsplaner för Gris, Nöt och Lamm, etapp 1, Theres Strand och Johanna Bengtsson, Svenska Köttföretagen och Lina Hidås, Gård&Djurhälsan

Dialog om "Möjligheter och utmaningar för svenskt kött i framtiden"
o Ingemar Olsson, Sveriges Grisföretagare
o Jan Forssell, Sveriges Nötköttsproducenter
o Elof Nilsson, Svenska Fåravelsförbundet
o Christina Nordin, Generaldirektör Jordbruksverket
o Palle Borgström, Förbundsordförande LRF

Lansering av Handlingsplaner för Gris, Nöt och Lamm, etapp 2, Theres Strand och Johanna Bengtsson, Svenska Köttföretagen, Lina Hidås, Gård&Djurhälsan och Margareta Åberg LRF Kött

Debatt om "Svenskt kötts möjligheter och utmaningar inom Foodservice"
o Fredrik Eriksson, Kock
o Joakim Sköld Östling, Martin & Servera
o Richard Hofbauer, Menigo
o Maria Dundeberg, HKScan
o Tillfrågade branschföreningen Kost & Näring

Handlingsplanerna för gris, nöt och lamm grundas i ett samarbete där hela värdekedjans aktörer är representerade samt myndigheter. Arbetet samordnas av Svenska Köttföretagen.

Auktion på Köttrastjurar i Gunnarp 29 mars

Fredagen den 29 mars är det auktion på köttrastjurar från individprövningen på Gunnarp. Totalt ropas det ut 104 tjurar av raserna Angus, Charolais, Hereford, Limousin och Simmental som alla har klarat de kvalitetskrav som krävs för ett auktionsgodkännande.

Stallet är öppet för besökare från kl 15 till kl. 18 på torsdagen och från kl. 10:00 på auktionsdagen. Auktionen börjar med prisutdelning för bästa tjur i varje ras kl. 12:45 och ca 13:00 startar utropen.

Mer information om tjurarna och auktionen finns på http://www.kottrasprovningen.se/ där även auktionskatalogen finns för nedladdning.

 Varmt välkomna till årets höjdpunkt!

Läs mer och ladda ner användbart material kring "Den resurskloka grisen!

Beställ semin och förnödenheter online! Alltid öppet!

I vår webbshop hittar du semin och förnödenheter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser – helt enkelt det mesta du behöver i det dagliga arbetet med djuren. Titta in på kottforetagen.se

kottforetagen.se

Sveriges mest kompletta hemsida för dig som är intresserad av köttproduktion! Här hittar du samlade nyheter från hela branschen. Du kan också läsa mer om våra verksamhets-områden, våra prislistor och hur du beställer från oss.

Svenska Köttföretagen, Vasagaran 29 . 541 31 Skövde
tel 0500-48 30 65 . info@kottforetagen.se . kottforetagen.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.