Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Hos oss hittar du allt från verktyg till fästelement

Göthes Teknik AB arbetar med verktyg för skärande bearbetning. Högklassiga precisionsverktyg från världsledande tillverkare för krävande kunder inom Verkstadsindustri.

Vårt sortiment är brett. Vi erbjuder gedigen kunskap och starka produkter inom våra sex huvudområden hållande verktyg, skärande verktyg, mätteknik, kapande verktyg, uppspänningsteknik och lyft -& last och materialhanteringsteknik.

Världsledande tillverkare ger oss marknadens bästa produkter, men också möjligheter att med senaste teknik skapa förutsättningar för våra kunders utveckling.

Med spetskompetens, erfarenhet och ett vältrimmat samspel mellan starka produktspecialister inom Göthes koncernen kan vi ta oss an samtliga led i produktionskedjan för verkstadsindustrin.

Sammantaget finner du vår spetskompetens inom:

• Elhandverktyg • Fästelement • Slipmaterial • Handverktyg • Skärande verktyg • Hållande verktyg • Tryckluft • Mätverktyg

För mer information om vilka Göthes Teknik är och vad vi kan erbjuda just dig och ditt företag tveka inte att slå oss en signal på telefon 010 - 483 40 80 där vi alltid finns tillgängliga vardagar mellan 07:30 och 16:30. 

Låt materialet avgöra vilken gängtapp du ska använda

Dormers materialanpassade Shark-tappar erbjuder högre prestanda och processäkerhet än standard HSS-tappar. De tillverkas av ett unikt pulvermetallurgiskt stål och färgringen på skaftet utmärker lämpligheten för specifika material och gör verktygsvalet snabbt och enkelt. Klicka på knappen nedan för att se skillanderna på video. 

För mer information kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80.


Dormer Pramet Library App

Det har aldrig varit enklare att ta del av Dormer Pramets broschyrer, kataloger och andra användbara dokument som nu, i och med deras senaste App, Dormer Pramet Library.
Du har möjlighet att ladda ner dokument, alternativt titta på dem direkt i appen.
Dessutom kan du söka i dokument samt sätta egen bokmärkesstruktur.
Du behöver inga särskilda inloggningsuppgifter för att ta del av dokumenten i appen.
Sök på ”Dormer Pramet Library” där du laddar ner appar för att ta del av din version direkt. Den är såklart helt gratis.


En innovativ pinnfräs blev avgörande för världsledaren inom tandläkarutrustning

Världens största leverantör av tandläkarutrustning, A-dec, kämpade med att bearbeta en liten ficka i en gjutjärnskoppling.  De pinnfräsar som användes till operationen drabbades ofta av urflisning i ett tidigt skede, vilket resulterade i dyrbara skador på komponenterna.

A-dec lydde rådet de fick av Sandvik Coromants specialist och började använda en pinnfräs av solid hårdmetall, vilket hjälpte företaget att öka sin produktivitet med så mycket som 253 %. Pinnfräsen minskade även vibrationer och skakningar, möjliggjorde höga skärhastigheter och minskade förslitningen. Vad var detta för superverktyg och hur kunde det hjälpa företaget att nå dessa fantastiska resultat?

Kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80 för mer information eller klicka här för att läsa mer>>


Sandvik Coromant stärker sitt erbjudande för Industri 4.0

Med hjälp av en avancerad lösning som gör det möjligt för tillverkningsföretag att ta ett steg mot digital bearbetning och Industri 4.0 har Sandvik Coromant lagt till alternativet uppkoppling till verktygshållarna i serien Silent Tools.

Innovationen erbjuds som en del av företagets sortiment med anslutna lösningar CoroPlus för verkstäder som vill vara en del av den snabbt framväxande trenden av digitalisering inom branschen.

– Kombinationen av CoroPlus anslutning och Silent Tools dämpningsteknik gör att detta är en lösning som visar de tekniska framsteg vi kan förvänta oss från framtidens bearbetningslösningar, säger Åke Axner, produktchef för Silent Tools Turning Adaptors på Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

Klicka här för att läsa hela artikeln>>

Smedens yrke är ett av de äldsta hantverksyrkena. Det föddes i Mesopotamien när man lärde sig att bearbeta metaller. Först koppar och brons, senare också järn. Redan från början åtnjöt smederna högt anseende, främst för att de var viktiga för vapenframställningen. 
En smedja fann tidigt sin form. Smederna tillverkade oftast sina egna verktyg; så snart han behövde en speciell tång eller hammare tillverkade han den. Därför innehåller alla smedjor en uppsjö av dessa andra verktyg. I nästan all mytologi har smeder varit gudarnas likar: 
Hefaistos i Grekland, Vulcanus i Rom, Völund i Norden m fl. På alla platser blev smeden centrum, det var han som gjorde både vapen, verktyg och redskap. Det var också smeden som skodde hästarna.

För att se historien illustruerad i bild ochi text klicka här>>

Källhänvisning: Text och bild från Flinks Järn


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


facebooklinkedininstagramyoutube

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.