Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Vad gör en näringslivchef – den strategiska mångsysslaren?

Ett jämnställt yrke där 50% har erfarenhet från den privata sektorn och är i snitt 50 – 57 år. Funktionen placeras ofta under kommunledningens förvaltning. Arbetar med frågor som stödjer näringslivet inom ex. kompetensförsörjning, kommunikation, etableringar, mark & lokaler, utveckling av stadskärnor, ung företagsamhet, innovationer, praktikplatser, digitalisering och samverkan/klustring mellan företag och region, entreprenörskap i skolan och besöksnäring. Näringslivet förändras fort och vi finns tillhands för alla frågor som uppstår i mötet mellan näringsliv och stad. Samverkan skapar ett attraktivt näringslivsklimat, och för det jobbar en näringslivschef gärna tillsammans med företagen".

Carina Kloek-Malmsten


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Lunchföreläsning Scandic 8/4

Scandic bjuder på lunch kl 12-13 tillagad av råvaror från ICA Kvantum som egentligen skulle åkt i soporna, och berättar om sitt miljö- och hälsoarbete. Välkomna.

Anmälan: lina.lilja@scandichotels.com

Kållered BID

Samverkan mellan Mölndals stad, fastighetsägare och företagare i Kållered centrum går nu in en ny utvecklingsfas och en ekonomisk förening är under bildande. 18 maj Kålleredsfestivalen, aktiviteter planeras både i östra och västra Kållered för att skapa ”Ett Kållered”.

28 maj kick-off för vår förening Kållered BID mellan kl. 08.00-10.00 . Spännande program utlovas. Notera datumet i kalendern och inbjudan kommer inom kort!

FÖMO Pop up store – en trendsättare

Den 28 februari kunde man möta designers – ”Meet the Makers” på FÖMO i Mölndal Galleria. Ett design-samarbete med brittiska ambassaden, det första i sitt slag någonsin. Fömo visade 20 brittiska märken som normalt inte kan ses på svenska marknaden. De kommer att visas i sex veckor framåt.

Starta eget-information

För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare. 

Se Almis kalendarium

Affärsutvecklings-checkar

Små företag i Västra Götalands regionen kan nu söka affärsutvecklings-checkar. Det finns två inriktningar; internationalisering och digitalisering. Läs mer

Skatteverket informerar

Här finns kalendarium med Skatteverkets träffar och webinarium. Läs mer

Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan

GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. Läs mer

Mars 2019

Visionsbild 2030. Så här kan Mölndals centrala delar se ut med Forsåker i förgrunden.

Lyckade dagar på Bygg Göteborg

Hannah Rohlen från Aspelin Ramm och Frida Nilsson från MölnDala Fastighets AB fanns på plats i montern.

Den 21-22/3 medverkade Mölndals stad på Bygg Göteborg, Åbymässan. Mässan är helt ny i branschen och blir årligen återkommande. Många lyckade möten med såväl kollegor som Mölndalsbor.

Before Work 2/4 - "lapp på luckan"

Vi har redan fullt på vårt kommande frukostmöte då vi välkomnar Ola Serneke, VD Serneke koncernen, till april månads Before Work. Han kommer att prata om samhällsbygge och samhällsansvar. Before Workåterkommer den 7 maj med intressant ämne.

Anmäl dig till Näringslivsdagen Mölndal 16 maj

Företagandet i Mölndal är fantastiskt. Här finns en lokal blandning av världsledande företag och nya startups. 

Varför har så många nyetableringar skett just i Mölndal, och varför är det på så sätt en uppstickande stad?
Näringslivsdagen erbjuder dig som företagare att ta del av intressanta seminarier, nätverkande med andra företagare och trevlig mingellunch. Vi har dessutom ett företagstorg med lokala företag. Ta tillfället att lära känna det lokala näringslivet. Näringslivsdagen är ett initiativ taget av Mölndals Stad, Mölndal-Åbro företagsförening, Företagarna Mölndal, Mölndals Innerstad och Fastighetsägarna GFR.  

Varmt välkommen till Näringslivsdagen 2019 i Mölndal – staden där det händer.

Ta chansen att visa upp er för och med Mölndals näringsliv! Vi erbjuder exponering och marknadsföring genom två olika partnerpaket och utställningsplats. Läs program och anmäl dig här

Framtid Mölndal 9/4 - en yrkesmässa för hela Västsverige

Elever från årskurs åtta tar del av informationen på på mässan 2018

Välkommen till Framtid Mölndal 2019. Möt ett 60-tal utställare och lyssna till intressanta talare i Speakers Corner. Efter kl 14.00 är mässan öppen för allmänheten, vuxenstuderande och arbetssökande via Arbetsförmedlingen.

Förmiddagen är mässan avsatt för elever i årskurs 8. Läs mer på hemsidan, där kan du också se hela talarprogrammet och alla utställare. Åbymässan, Åbyvägen 2, Mölndal. Varmt välkommen. Läs mer

Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Karolina Flink, vd Avisita.

Byggandet har blivit vår nisch

Vägbyggen, järnvägsunderhåll, hus- och kontorsbyggen överallt. För att inte tala om logistikcentra! Jag brukar räkna byggkranar när jag är ute och kör. Min man roar sig med att plöja olika rapporter om byggandet och befolknings-statistiken för olika delar av Sverige. Nog finns det att prata om. Vart du än är eller tittar så byggs det. Ett ställe där det verkligen har tagit fart, är här i Mölndal. Min fascination och intresse för dessa frågor är dock knappast en slump. Tvärtom. Sedan drygt 20 år driver jag familjeföretaget Avisita AB. 

Läs hela texten här

Karolina Flink med diplom på Dagens Industris Gasellgala 2018

Månadens företag - Walkfeeling

Har du tänkt på hur du går?

Walkfeeling® är ett innovativt företag som jobbar med något helt nytt. Walkfeeling® har sedan februari världens första inomhus Rörelsepark™ på Norra Ågatan 40 i Mölndal. Här möter och rörelsetränar Rörelsecoacher™ människor i en avslappnad miljö enskilt, i grupp och som företagsfriskvård. Här utbildas också nya Rörelsecoacher™. 

Många inom rörelse talar om teknik och ibland är den till och med namngiven efter sin skapare. På Walkfeeling® skapar vi gemensamt någonting som blir ditt eget och du kan döpa det till vad du vill. Det enda vi begär är att du njuter av det. Det är för alla människor i alla åldrar. Valmöjligheterna att prova är många, så varmt välkommen. 

Läs mer

Vill knyta kontakter med fler företag

När Mölndals stad vässar stöttningen till personer som står långt från arbetsmarknaden får nyanställda Therese Bergius en nyckelroll. Hennes uppdrag är att skapa samarbeten med företag och andra arbetsgivare för att ta fram praktikplatser.

Therese Bergius, therese.bergius@molndal.se

Intresserade arbetsgivare är varmt välkomna att ta kontakt med Therese via mejl eller telefon 0704-677097, för att prata vidare om hur ett samarbete skulle kunna se ut och boka in ett besök. Läs mer

Besök Hållbarhetsveckan 6-13 april

Det finns över 100 intressanta programpunkter att välja mellan. Hållbarhetsveckan i Mölndal är ett samarbete mellan flera organisationer som syftar till att skapa aktiviteter, mötesplatser, tankar och disskusioner kring hållbarhet. Läs programmet här

Energieffektiv vardag

I programmet Design för energieffektiv vardag, som drivs av Energimyndigheten, kan nu företag söka ekonomiskt stöd för att utveckla energismarta produkter eller tjänster inom alla områden och branscher.

Läs mer

Nu över 1500 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter