Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Vad har hänt sen sist?

 • Vi har besökt flera föreningar som har startat upp det nya medlemsystemet KIT. Nu är Kalmar, Jönköping, Växjö, Åseda, Emmaboda, Tingsryd, Nybro, Vimmerby i gång.  
 • Vi fortsätter arbetet med vårt projekt "Ledarskap med mångfald". Vill ni ha hjälp med att rekrytera ledare
 • Vi har slutfört  projektet "Tillsammans" och redovisat det till Smålandsidrotten.
 • Vi genomförande av konferens i Ronneby brunn den 20-21 oktober 2018. Härligt med inspiration, kunskap och erfarenhetsutbyte. God mat, avkoppling med SPA och träning. Vi förenar nytta med nöje!
 • Vi skapar Nyhetsbrev till våra korpföreningar kring aktuella teman. 
 • Vi har hjälpt föreningar att söka idrottslyftsmedel samt andra projektmedel från ex Sparbanken Kronan. Hör av er om ni har ideer som ni vill förverkliga.
 • Vi har skrivit verksamhetsberättelse samt verksamhetsplan samt genomfört Korpen Smålands Distrikstämma på Royal Corner i Växjö.
 • Vi har arrangerat två Zonträffar i Vimmerby samt Emmaboda. 
 • Vi planerar för fullt inför vårt TOPPconvent den 18 augusti 2019 i Växjö.
 • Vi har diskuterat att arrangera gruppträningsresor utomlands för äldre och vuxna grupper om det finns ett intresse?

KIT - Nya medlemsystemet

 

 • Planera för uppstart, när, vem, hur, och vad!
 • Ta hjälp av Zoezi, Korpen Riks eller Korpen Småland.
 • Börja med de aktiviteter som är aktuella.
 • Inhämta kunskaper från andra föreningar.
 • Ta del av den information som finns på Korpens hemsida
 • Våga starta!

 

 


Styrelseutveckling

Korpen Småland kommer under hösten arrangera gemensamma träffar för styrelser som är på gång! Vi kommer att få guidning av Smålandsidrotten genom deras utbildningsblock Styrelse och Ledarskapsutveckling. Ett block kommer att förläggas till konferensen i Ronneby brunn i oktober. 


Ledarskap med mångfald

Vårt projekt "Ledarskap med mångfald" har startat i Kalmar och Åseda. Flera nya aktiviteter har startats upp samt att föreningarna sökt idrottslyftet, kommunala medel och andra bidrag med stöd från Korpen Småland. Vill ni ha hjälp med att rekrytera ledare eller söka projektmedel, hör av er!


Sociala medier

 

Tips och ideer för marknadsföring på sociala medier. Viktigt att ni har en uppdaterad hemsida där det tydligt framgår vilket årtal, datum, tid och plats aktiviteten sker. Det underlättar om det finns kontaktuppgifter vid frågor. Korpen Småland kan hjälpa er utan kostnad om ni önskar uppdatera er hemsida eller vill starta upp en facebooksida. 

 


Smålandsidrotten

 

Idrottslyftet har som syfte att utveckla er verksamhet så att ungdomar i åldern 13-25 år väljer att fortsätta vara aktiva och stimuleras till en livslångt idrottande. Kontakta oss på Korpen Småland eller er idrottskonsulent på Smålandsidrotten om ni har nya ideer. 

 

 

 


Inspiration - Cuper

 

Korpen är välkända för sina serier i olika sporter! Det ligger i tiden att arrangera cuper. Att tillbringa en dag med kollegor, kompisar, sporta och ha kul tillsammans! Låt er förening bli inspirerade och arrangera en cup. 

 

 


Inspiration - Gå fotboll

 

Måste man springa som en galning för att lira fotboll på riktigt? Nä, det går alldeles utmärkt att spela en riktig och riktigt rolig fotbolls-match genom att bara gå. Vi kallar det helt enkelt för gå-fotboll.


Utbildning

 

Korpen Småland och Smålandsidrotten kommer arrangera en utbildning i "Det gröna sköna ledarskapet" Utbildningen är för styrelsemedlemmar, ledare, funktionärer och andra engagerade aktiva medlemmar. Den 4 maj kl 9.30 - 15.00 i Åseda

 


Nyhetsbrev


Vad händer på Korpen Småland?

 

Vår kanslist Lovisa går på föräldraledighet den 30 april. I stället kommer Jessica ansvara för Lovisas arbetsuppgifter ett tag framöver. Vi har även Anette hos oss en period och som ska hjälpa oss med marknadsföring, hemsidor och sociala medier. Så passa på att be oss om hjälp. Vi finns gärna till hands. 

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookyoutubeinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter