Petra Brask & Partners inspirationsbrev. Se det i webbläsaren.

MARS INSPIRATION

Planeringstid, förändringstid, livstid…

Du har väl inte missat att lyssna på Tidspodden med effektivitetsexperten Petra Brask och ledarskapsforskaren Lena Lid Falkman. Det är en guldgruva för dig som är intresserad av frågor som tidsoptimering och stresshantering. Dessutom får du alltid möta en ny och spännande gäst i varje avsnitt!

I avsnittet om Planeringstid får du bl.a. träffa vår kloka effektivitetskonsult Jan Winstedt som ger oss goda råd på hur planering både i och utanför jobbet gör livet lättare. Och i det senaste avsnittet om Livstid är vår gäst statsvetaren Jenny Madestam, känd politisk kommentator, som delar med sig hur hon får tiden att räcka till och hinner med att leva.

Ps. Vill du eller din organisation vara sponsor till Tidspodden så hör av dig till oss.


FRUKOSTFÖRELÄSNING

Dags att jobba effektivt med Teams

Torsdag den 25 april, kl. 7.30 – 9.00 kommer Jan Winstedt, Ingrid Hegg och Annika Thörnlund från PB & Partners att hålla en inspirations- och informationsföreläsning om vår senaste utbildning, Effektivare med Teams.

Syftet och målsättningen med vår utbildning är att ge verktyg för att skapa en bra struktur, öka värdet på att arbeta effektivare med Teams. Vi tar det från grunden och beskriver vad Teams är och vilka fördelar det kan bli för organisationen om man jobbar på rätt sätt med Teams. 


TIPS OCH INSPIRATION

Öka din hälsa och livskvalitet

Vår appexpert Jan Winstedt har som målsättning att prova 100 appar innan året är slut. En av apparna Janne rekommenderar är HealthWatch: ”En riktigt bra app för att minska stress både på kort och lång sikt. Den utgår från dig själv och består av flera delar; formulär, dagbok, statistik, praktiska övningar och det senaste från forskningen.”


TÄVLING

Vinn en effektivitetscoaching

Nu har du chans att vinna en effektivitetscoaching med en av våra utbildare (värde 3.000 SEK).

Mejla oss där du svarar på följande frågor:

 • Med vem gör Petra Brask Tidspodden?
 • Vem intervjuar ungdomarna i våra senaste YouTube-klipp om Koll på tiden?
 • Vilken blev den största Tidstjuven 2018?

Skriv ner din motivering till varför just du vill vinna en effektivitetscoaching.
Mejla dina svar och din motivering till info@petrabrask.se senaste den 12 april.


AKTUELLT

Största utmaningen med att vara ung idag?

Jonas Leksell träffade och pratade med några av ungdomarna som är med i boken Koll på tiden? Han fick många kloka tankar kring vad den största utmaningen med att vara ung är, vilket råd från vuxna som ungdomar är mest trött på att få höra, vad de önskar att vi vuxna förstod om hur det är att vara ung samt bästa pluggtipsen!


ÖVNING

FOMO och dina skuldkänslor

Forskning visar att många lider av FOMO – fear of missing out – och därför kollar sin mobil upp till 150 gånger per dag. Vi skulle istället behöva öva på JOMO – joy of missing out – och vara närvarande i det som händer där vi är.

 • Vid vilka tillfällen i din vardag skulle du kunna tjäna på att lägga undan och sätta telefonen i flygplansläge?
 • Utvärdera hur du mår före och efter att ha kollat på Instagram. Rensa upp och ta bort det du mår dåligt av. Lägg till det du blir inspirerad och mår bra av.
 • Fundera över människor du känner väl och vilken bild de visar av sig själva på sociala medier. Hur väl stämmer den med verkligheten? Räkna upp några saker som du själv av naturliga skäl aldrig skulle välja att dela på sociala medier.
 • Vad är du tacksam för i ditt liv just nu?
 • Vad längtar du mest efter i ditt liv som du inte tagit dig tid med än?
 • Har du någon drömupplevelse i ditt liv som du vill börja längta och planera för?

STATISTIK

De 5 största tidstjuvarna 2018*

 1. Ofullständig information
 2. Svårt att säga nej
 3. Oklara beslutsvägar/otydlig ansvarsfördelning
 4. För noggrann
 5. Ofta avbruten av mejl och kollegor

När vi går igenom och jämför tidstjuvarna mellan åren kan vi konstatera att "Ofullständig information" är för första gången på plats 1. Den har puttat ner "Svårt att säga nej" till plats 2 (sedan 2014 har "Svårt att säga nej" varit nr 1). En annan intressant iakttagelse är att "Oklara beslutsvägar / otydlig ansvarsfördelning" var den 8:e vanligaste tidstjuven 2014 men är nu för andra året i rad nr 3.

*Statistik från våra deltagare som under 2018 gått en av våra utbildningar och som fick svara på vilka tidstjuvar som upplevdes som mest störande.


Petra Brask i media

Sydsvenskan – Så rustar du dig för att klara kraven i tonåren

Effektivitetskonsulten Petra Brask förklarar hur ungas hjärnor fungerar och ger praktiska råd om hur de ska klara tuffa krav och samtidigt må bra. Petra Brask i Media

Allas - Är din tonåring tidsoptimist?

Har du tonårsbarn som hellre scrollar på mobilen i stället för att plugga? Kanske minns du själv hur lätt det var att skjuta saker framför dig – och kanske fortfarande är! Petra berättar om arbetet med boken Koll på tiden? och ger inspirerande tips och övningar. Läs hela artikeln

24Kalmar – Petra vill ge ungdomar nya verktyg

– Jag vet att det är tuffa förutsättningar under tonåren, hjärnan är under utveckling och ibland kan det vara svårt att kunna planera och organisera sitt liv, säger Brask. Tanken är att jag ska kunna ge ungdomar och föräldrar lite verktyg om hur man klarar av den här tiden – som redan kan vara en förvirrande tid och det är ganska logiskt att det är så. Därför kan man behöva några verktyg för att man inte ska bli alltför stressad eller ångestfylld. Läs hela artikeln

Chef – Petra Brask, författare och svensk mästare i konsten att hantera tid

Som Chefs expert på effektivitet hittar du här Petras bästa tips och inspiration i form av video och artiklar. Till tidningen Chef


”Fokusera på att göra en sak i taget”


Får du inte vårt inspirationsbrev direkt i mejlen än?
I så fall, klicka här eller på knappen ovan och anmäl dig!

twitterfacebookinstagramlinkedinyoutube

 Petra Brask & Partners • info@petrabrask.sewww.petrabrask.se

Du får detta inspirationsbrev eftersom du är kund till oss eller för att du har registrerat dig som prenumerant. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.