Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2019-03 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Nu var det ett tag sedan det kom ett månadsbrev och vi har redan avverkat en snörik vinter och begynnande vår. Under tiden har den slutliga utgåvan av Sveriges Dödbok 7 kommit ut och ni som bidrog till den med en fullständig registrering bör ha fått ert exemplar till jul.

Tyvärr gick det inte att få med 2017 års döda i den utgåvan men nu finns en gratis uppgradering och reviderad version (SDB 7.2) redo att hämta! Gå in på

https://www.genealogi.se/dodbok2017

och följ instruktionerna. Du måste ha en installerad version av den slutliga utgåvan för att uppgraderingen ska fungera. Det går alltså inte att uppgradera förhandsutgåvan från 2017.

Utöver 2017 års döda har vi fixat ett antal smärre fel och brister som uppdagats, bland annat med er hjälp. Detta ingår också i SDB 7.2. Inkomna rättelser fram till årsskiftet är även inkluderade.

Manual för uppgraderingen hittar man här:

https://www.genealogi.se/kontakta-oss/support/manualer-uppdateringar/uppgradering-2017-sveriges-dodbok-7-1860-2016

Registreringen av de döda 1830-1859 är i full gång och över hälften av församlingarna är redan på något sätt påbörjade. Se cirkeldiagrammet längst ner.  Nu är 245 av er (enskilda och föreningar) aktiva i arbetet, men det finns fortsatt behov av fler som vill dra ett strå till stacken. Kolla i förteckningen på bokade församlingar och se om något lockar.

https://www.genealogi.se/forbundet/nadd/soek-foersamling

Det kommer tillkomma ett antal ytterligare kompletteringsuppdrag i listan. Dels är det några församlingar som fortfarande har dåligt med vissa uppgifter för perioden 1947-50 men som under tiden fram till 2021 bör bli tillgängliga utan sekretess. Dels är det vissa församlingar som vi i slutforceringen förra sommaren av tidsskäl fick registrera enbart från dödboken och där det således är dåligt med uppgifter om födelseförsamling. Det går bra att visa intresse för sådan komplettering redan nu.

Till slut vill jag påminna om att alltid ta regelbundna säkerhetskopior av din registrering, och att höra av dig om det uppstår några problem på vägen.

Ha en skön vår önskar

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@genealogi.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

516 församlingar/delar och 318 000 poster är klara per 2019-03-11.  Dessa har registrerats av  245 volontärer (enskilda och föreningar).


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.