En självgymmare berättar.

Självgym? Vad är självgymmare kanske en del undrar?

Vi på Hundgymmet har ett ett gym för hundar där ni kan komma och träna med er hund. Vi har löpband, vibbplatta, cavaletti, balansredskap av alla dess slag. Här  kan våra självgymmare efter introkurs boka tid i gymmet. Att vi är helt sålda på gymmet är kanske inte någon nyhet, men vi vill även att ni ska få höra våra självgymmare berätta om hur dom upplever tiden i gymmet.

 

Först ut har vi Danielle med sina tre hundar.


Danielle Nyby-Christensen

Namn:
Danielle Nyby-Christensen

Hundar?
Två stycken Jack Russell Terrier bröder (Sigge och Wille) som fyller 7 år i juni samt en Australian Shepherd grabb (Acke) som fyller 4 år i augusti.

Aktiviteter?
Sigge är sjukpensionär sedan 5 år tillbaka då han är född med en länd ryggkota för lite samt att han har Spondylos. Wille tränas och tävlas aktivt rally avancerad, lkl1 samt appellen. Acke tränas aktivit i både tävlingslydnad och bruks samt nosework, tävling hoppas vi på så småningom.


Varför vi valt att börja gymma?

Från början gick jag med Sigge hos Emmy en gång i veckan, då han fick laser och massage. Sedan kom även Wille igång och då gick vi över till mer balans- och styrkeövningar. Emmy har hela tiden följt upp hundarna och deras utveckling och det har känts otroligt bra.

Nu under vintern då det har varit så himla halt och jag dessutom är gravid så har det varit alldeles perfekt att köra självgym! Jag kör då två timmar i veckan med alla tre och går då igenom alla hundarna ordentligt. Jag fick innan jag började med självgymmet en genomgång med Emmy om hur jag ska lägga upp vår träning och hon har även varit ett bra stöd när jag har haft frågor om jag ska utveckla vissa saker allt eftersom.
Jag ser gymmet som ett ypperligt komplement till vår vanliga träning och kommer att fortsätta med det! Något som jag verkligen uppskattar är de generösa bokningstider som finns!

Har du märkt några skillnader på hundarna mentalt/fysiskt sedan ni började gymma?


Största skillnad ser man hos Wille och Acke som båda är högtempererade hundar som båda har lätt att gå upp i stress. När vi är på gymmet nu så har jag två hundar som är fokuserade, tysta och glada. Dessutom blir de både fysiskt och mentalt trötta av övningarna så upplever båda som mer harmoniska. Fysiskt hade alla tre tappat i muskler samt lagt på sig lite onödigt fett i början av vintern då min graviditet och det hala underlaget ute inte tillät några promenader som vi brukar. Efter att ha kommit igång ordentligt med självgym så har nu alla kommit ner i normalvikt och de har börjar bygga muskler igen.

Vad tycker hundarna om att gymma?


Alla tre börjar gapa i bilen så fort jag svänger in på vägen till Hundgymmet, så ja de älskar verkligen att gymma! De ligger en förväntan i luften när vi kliver in genom dörren som går att ta på och jag måste varje gång ta tid till att få hundarna lugna innan jag börjar.

Något annat?
Det bästa som har hänt måste nog vara när Acke som tidigare avskytt vibben och som inte har kunnat slappna av överhuvudtaget kommer underfund med hur skön vibben faktiskt är. Hur han med en djup suck lägger ner huvudet, sluter ögonen och bara njuter. Då var jag lycklig, det betydde massor, inte enbart för gymmet i sig utan för all vår träning!


facebookhomepageinstagram
Sent with Get a Newsletter