Nyhetsbrev från Fredens Hus. 
1 mars 2019.


Fredsnätverk, workshops, föreläsningar och årsmöte

Verksamheten på Fredens Hus är i full gång. Under våren fortsätter vi bygga Uppsala fredsnätverk och bjuder in till såväl praktiska workshops som föredrag om svåra och viktiga frågor. Varmt välkomna!

Uppsala fredsnätverk 

I december 2018 stod Fredens Hus värd för ett glöggmingel där ett 70-tal fredsengagerade diskuterade möjligheterna till att skapa ett fredsnätverk i Uppsala. Entusiasmen var stor, och den 14 mars anordnar Fredens Hus en uppföljningsmöte för att djupare diskutera hur ett sådant nätverk kan se ut och fungera. Är du intresserad att vara med? Hör av dig till info@fredenshus.se.

 

 

Workshop i Stitched Voices 9 mars kl 12:00-16:00

I samband med Internationella kvinnodagen anordnar Fredens Hus en workshop tillsammans med Belgica Castro Fuentes där du får möjlighet att lära dig mer om och vara med och skapa en gemensam arpillera - en speciell broderad säckväv som berättar historier om våld, förtryck och kamp. Arpilleran som vi tillsammans skapar kommer att bli ett permanent inslag på Fredens Hus. Länk till eventet: https://www.facebook.com/events/395032354378605/

Föreläsningsvecka om rasism

Under vecka 12 anordnar Röda Korset i samarbete med Fredens Hus en föreläsningsserie på tema rasism. Tid och plats för samtliga föreläsningar: 18:00-19:30 på Fredens Hus.
- Måndag 18 mars: Hanna Wallensteen - om barns möte med rasism 
- Tisdag 19 mars: Kitimbwa Sabuni - om rasism och arbetslivet
- Onsdag 20 mars: Gunilla Larsson - om urfolk och rasism med speciellt fokus på samer

Kommande utställningar

Inför valet till EU-parlamentet den 26 maj kommer Fredens Hus att visa två utställningar på tema demokrati. #ingenlitenlort är en utställning om opinionsbildaren Astrid Lindgren och betydelsen av att göra sin röst hörd. #röstamermänskligt berättar om valkampanjen som skapades för att försvara demokratin, mänskliga rättigheter, jämställdhet, hållbar utveckling och allas lika värde. Håll utkik på www.fredenshus.se eller vår Facebooksida där det kommer att komma mer information om utställningarna så småningom. 

Avslutningsvis hälsar vi alla medlemmar och andra intresserade välkomna på Fredens Hus årsmöte tisdag den 23 april kl 18:00 på Fredens Hus. Formell kallelse skickas ut till alla medlemmar en månad innan årsmötet. För att betala medlemsavgift för 2019 kan du antingen sätta in 100 kr på vårt plusgirokonto 123039-0 eller swisha 100 kr till 1234495023. Glöm inte att skriva ditt namn och e-postadress!  

Om Fredens Hus

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet. Det handlar om fredsarbete på gräsrotsnivå för att främja jämställdhet, motverka rasism och intolerans och att träna konflikthantering och aktivt medborgarskap.

Vi är en ideell förening som arbetar i Dag Hammarskjölds anda sedan 2006.