Ta del av senaste nytt och kommande aktiviteter.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Grattis till alla Guldstänk nominerade!

Guldstänk är Västerås Näringslivsgala med syfte att hylla och uppmärksamma det företagsamma Västerås. Bakom initiativet ligger en vilja att inspirera och motivera såväl enskilda företagare och större organisationer att fortsätta bidra till Västerås utveckling och tillväxt genom att lyfta dessa och ingjuta stolthet och engagemang.

Läs mer >>


Realheart får erkännande i amerikansk medicinsk tidskrift

Realheart är ett av de ledande företagen inom totala artificiella hjärtan, enligt tidskriften Cardiac Interventions Today, vilket framkommer i en artikel som publicerades igår.

Läs mer >>


Välkommen till en utvecklingsdag med Västmanlands innovationssystem

Den 14 mars klockan 08.30 på Aros Congress Center

Under förmiddagen levereras essensen av lyckade samverkansaktiviteter inom projektet Smart4U. Då presenteras ett smörgåsbord av möjligheter för fortsatt utveckling för dig som företagare och näringslivsutvecklare. I korta inspirerande seminarier får du ta del av konkreta råd och spännande projekt samt hur regionen fortsätter att utveckla länets näringsliv. 
På plats finns flera aktörer som kan berätta om vilka stöd som finns för företag som vill utvecklas. 

Anmälan och mer information >>


Swedish Scaleups spränger
gränserna för företagens tillväxt

Swedish Scaleups stimulerar de hetaste bolagen i östra mellansverige att växa ännu snabbare. Med de resurser de behöver. Tillsammans erbjuder 10 Science Parks och inkubatorer en unik tillgång till utvecklingsprogram och skräddarsydd support. Swedish Scaleups ger kunskap, kompetens och nätverk för att snabbare skala upp din verksamhet.

Till och med år 2021 kommer Swedish Scaleups arbeta med 200 bolag med potential att bli nästa stora Scaleup. I vår Tillväxtsupport får de ett skräddarsytt stöd där vi gemensamt tar fram en handlingsplan för att förverkliga tillväxtpotentialen.

I Swedish Scaleups accelerator kommer 40 innovativa techdrivna bolag få tillgång till specialiserad kunskap utifrån företagets unika behov inom områden som juridik, ekonomi, marknadsföring, ledarskap eller teknik. Via våra nätverk delas kompetens och erfarenheter i peer to peer-lärande.

Vill du veta mer?
Kontakta vår projektledare Anders Sageborn
anders.sageborn@vasterassciencepark.se, 021-490 02 67


SKAPA-priset

Sök eller nominera till landets mest prestigefyllda innovationspris och få möjlighet att vinna 550.000 kronor.

SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter. Att stimulera innovationsviljan i Sverige är en nationell angelägenhet för att få en ökad tillväxt och därmed skapa fler jobb. 

Det finns tre priser att söka:

  • SKAPA priset
  • SKAPA talang (för unga innovatörer)
  • SKAPA förebild 

Läs mer >>


PiiA utlysning 11 är öppen för ansökningar

Digitalisering av industriella värdekedjor

Syftet med denna utlysning är att initiera och genomföra genomförbarhetsstudier samt forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt (FUI-projekt) med fokus på digitalisering av industriella värdekedjor. Inriktningen är på framväxande teknologier, tjänster och nya affärsmodeller. Exempel kan vara det digitala samspelet mellan kund och leverantör, interaktion maskin-maskin-människa etc. där teknologier som Articifial Intelligence (AI), Augmented och Mixed reality (AR och MR) och kognitiva system appliceras för att skapa värde i olika led.

Läs mer >>


Ungdomar hjälper företag digitaliseras

Är du osäker på vad kunder och medarbetare förväntar sig av ert företag om 10 år? Gymnasieungdomar är inte bara experter inom digital teknik utan de är också er framtid. Ta chansen att låta gymnasieungdomar grotta ned sig i era utmaningar och ta fram koncept som löser era utmaningar baserade på den digitala framtiden. Var med i projektet Framtidsverkstad, som startar i juni!

I Framtidsverkstad arbetar ungdomar med att ta fram digitala koncept till företag, baserat på företagens utmaningar.

Är du intresserad av att veta mer, eller vill ditt företag delta? 
Kontakta Daniella Magnusson på RISE via e-post daniella.magnusson@ri.se.

Se filmen om Framtidsverkstad >>

Framtidsverkstad är ett samverkansprojekt mellan RISE SICS Västerås, Västerås stad, Västerås Science Park, Arbetsförmedlingen och Automation Region.


Samarbete med näringslivet ger Framgång

Torsdag den 7 februari var det premiär för VLT:s nya bilaga ”Framgång”. Det är ett helt nytt samarbete med näringslivet i Västerås. I en krönika i första utgåvan förklarar Daniel Nordström och Rickard Mäkitalo från VLT, konceptet närmare. Framgång är inte en redaktionell produkt. Hela bilagan är annonsmärkt och är ett samarbete mellan VLT, Västerås stad, Handelskammaren, Västerås Marknad och Näringsliv AB, Mälardalens Högskola och Västerås Science Park.

Läs bilagan >>


Har du något att berätta?

Vi är stolta över våra medlemmar och hjälper gärna till att sprida era nyheter. Händer det något spännande i ditt bolag, som du vill berätta om? Skicka några korta rader eller ett pressmeddelande till jenny.widetjarn@vasterassciencepark.se


Kursstart för
Business Camp

Datum: 5 mars
Tid: 17.00-20.30
Plats: Varmvalsvägen 11, Västerås

Drömmer du om att starta företag? Har du en affärsidé och vill utveckla den? Är du beredd att ta din idé till nästa nivå? Då är vår starta eget kurs Business Camp något för dig! Du får tillsammans med andra deltagare och en coach skapa förutsättningar för ett lyckat företagande.

Mer information och anmälan >>


Sugen på att nätverka?

Datum: 6 mars
Tid: 16.00-18.30
Plats: Westras, Västerås

Westras välkomnar alla mingelsugna i Västerås där du, dina kollegor, vänner, personer i ditt nätverk och även er som inte varit hos oss tidigare är välkomna. Förvänta er god dryck, tilltugg, härlig stämning och inte minst möjligheten till nya möten. Anmäl dig och ditt sällskap till cecilia@westras.com. 

Välkomna hälsar Westras!


Frukost i Hallsta

Datum: 7 mars
Tid: 07.30-09.00
Plats: Hallstaparken, Hallstahammar

Hallstahammars kommun bjuder in till Frukostmöte.

Mer information och anmälan >>


Frukostmöte om PiiA Utlysning 11

Datum: 8 mars
Tid: 08.30
Plats: RISE SICS Västerås

Med anledning av att PiiA utlysning 11 har öppnat, kallas det till ett informationsmöte. Utlysning 11 ger möjligheter för finansiering av forsknings- utvecklings- och innovationsprojekt, samt genomförbarhetsstudier. 

Läs mer >>


Frukostklubben

Datum: 12 mars
Tid: 07.30-09.00
Plats: Konserthuset, Västerås

En morgonkick för det företagsamma Västerås. Varmt välkommen att nätverka och att ta del av ett intressant program.

Anmäl dig här >>


Utvecklingsdag
med Västmanlands innovationssystem

Datum: 14 mars
Tid: 08.30-14.00
Plats: ACC, Västerås

Välkommen till en avslutande konferens inom projektet Smart4U, som under tre års tid har drivit samverkansaktiviteter mellan styrkeområdena automation, energi, järnväg samt välfärd och hälsa. Där kommer du att få ta del av inspirerande exempel och diskussioner kring utvecklingsmöjligheter för företagare och näringslivsutvecklare.

Mer information och anmälan>>


Digital innovation @Västerås

Datum: 18 mars
Tid: 12.00-17.00
Plats: expectrum, Västerås

Nu är det dags att gå från ord till handling, samarbete är den bästa lösningen för att lyckas med digitalisering och höjd innovationsförmåga. Automation Regions medlemmar Atea, Acando, och expectrum bjuder tillsammans med HiQ in till en inspirationseftermiddag.

Mer information och anmälan >>


UF-mässan

Datum: 19 mars
Tid: 13.00-18.00
Plats: ACC, Västerås

Entreprenörskap på riktigt - Västmanlands mässa med unga företagare.

Mer information >>


Collaborate & Commercialize

Datum: 21 mars
Tid: Från 12.30
Plats: Stockholm

Nu kan ni ansöka om att vara ett utav företagen som får pitcha inför en jury för att vinna ett projekt tillsammans med ABB med upp till 30 000 dollar.

Mer information och anmälan >>


Näringslivsdagen 2019

Datum: 21 mars
Tid: 13.00-19.30
Plats: Hallstaparken, Hallstahammar

Västerås Science Park stöttar Näringslivsdagen i Hallstahammar. Vilket kommer att bli en inspirerande dag för företagare, tjänstemän och politiker.

Mer information och anmälan >>


Ny företagare
- enskild firma

Datum: 2 april
Tid: 17.00-20.00
Plats: Skatteverket, Västerås

En informationsträff för dig som nyligen registrerat en enskild firma. 

Mer information och anmälan >>


Sveriges Innovationsriksdag

Save the date!

Den 8-9 maj 2019 i Karlskrona.


Västerås Science Park
expectrum, Kopparbergsvägen 10
722 13 Västerås

Telefon: 021-490 02 60 | E-post: info@vasterassciencepark.se 

facebooklinkedinyoutubehomepage

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.