Nyheter om Fast Forward Girls - Det Sverigeunika tjejsatsningsinitiativet för en mer jämställd innebandy! 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Superstolta presenterar vi de bästa och finaste förebilder vi kan tänka oss!

Moa Gustafsson (1999)

Moa Gustafsson är en starkt bidragande spelare till sitt KAIS Mora och gjort hela 30 poäng till dags dato. Moa gjorde debut i damlandslaget denna säsong och där kommer vi hitta henne en lång tid framöver. Mäkta imponerade presenterar vi en outtröttlig slitvarg med finess, styrka och ett grymt spelsinne. Dessa egenskaper gör henne till en fantastisk förebild som vi mer än gärna vill att Sveriges innebandytjejer ska ta rygg på. Följ henne på instagram här

Maja Viström (2001)

Maja Viström, till vardags i IKSU i Umeå, tog publiken på SDF-SM 2018 med storm under slutscenerna i finalen. På det sätt som hon tog om hand om sitt Västernorrland efter förlusten värmde många av våra hjärtan. Vi är så himla stolta att Maja vill vara en del av oss och visa vägen för hela Sveriges innebandytjejer. FFG tippar blågul debut inom väldigt snar framtid och önskar varmt lycka till på U19-landslagslägret Bosön! Följ henne på Instagram här!


Fast Forward Girls Development Camp

Under en heldag i Motala Sporthall samlades ett 50-tal tjejer (trots sportlov) födda 2005 och 2006 för att göra det bästa vi vet - utvecklas tillsammans inom vår underbara sport. Dagen inleddes med en inspirerande videohälsning från vår härliga Maja Viström. Instruktörer från Fast Forward Girls höll i utbildningen och förutom att träna på saker som teknik, give and go samt duellspel spreds också känslan av att tillhöra någonting större än bara mitt lag och förening. En skön känsla av att "vi gör det ihop". Vi ser väldigt mycket fram emot kommande träffar för ytterligare utveckling tillsammans. Vår dröm skulle vara att få göra det tillsammans med våra förebilder Maja och Moa. Dubbeltumme på det!


Fast Forward Girls matchvärdar på Linköpingsderbyt

Spänd väntan innan matchstart för spelare från flera av Östergötlands föreningar! Kul att se att så många slöt upp kring vår gemensamma tjejsatsning där vi fick äran att vara matchvärdar. Linköping IBK och IBF Linköping tågade in med ett gäng flickspelare från Boxholms IBK, Linköping IBK, IBK Mantorp och Solfjäderstaden IBK. De tillresta gästerna blev inte besvikna på underhållningen. Grymt bra lirat bägge lagen säger vi! På bilden syns när IBF Linköpings Josefine Nilsson och LIBK:s Cornelia Proper tar sig tid att prata med de yngre tjejerna innan det fina intåget på planen. Snyggt jobbat tjejer, det är så vi bygger relation och skapar förebilder och det är så vi skapar förutsättningar för Östgötskt återtåg till SSL.

Här skapas förebilder både till höger och vänster!

På begäran - här kommer filmen igen!

Fast Forward Girls har gjort en film som ni mer än gärna får använda som inspiration för hur man kan lägga upp en rolig träning för barn i ungefär lågstadieålder. Vi strävar efter att skapa en miljö för barn i den åldern som är riktigt riktigt rolig och där de känner sig trygga. Då tror vi de gärna kommer tillbaka, och det är ju det vi vill. Tjejerna i filmen kommer från Solfjäderstaden IBK:s supermysiga flickor födda 2012. Hoppas ni gillar den!


Fast Forward Girls på besök i skolorna!

Rebecca besöker under hösten skolor i 9 av Östergötlands 13 kommuner för att visa upp innebandy för tjejer. Hittills har vi  träffat över 600(!) tjejer som fått hänga med Rebecca under en idrottslektion och tränat på att ha riktigt riktigt kul med klubba och boll – naturligtvis är målgest bland det viktigaste att träna på – allt det andra kan vi träna på senare.


Fast Forward Girls på besök i föreningarna!

Våra handplockade, superhärliga och fantastiska FFG-tränare besöker föreningarna runt om i Östergötland för att hålla i prova-på-träningar. Detta sker oftast på helgerna – så ge all cred ni kan till dessa hjältar när ni ser dom. De brinner för detta och älskar att vara med lirarna. Hittills har de träffat över 350  tjejer där fokus, förutom att ha fantastiskt roligt, har varit att träna på att röra på sig och få koll på sin kropp men även introducerats till innebandyns härliga värld.


Följ oss på Instagram - vi behöver ditt stöd!

Våra FFG-team behöver alla peppande ord ni kan ge dom. Följ Fast Forward Girls på Instagram genom att klicka på ikonen nedan och överös våra hjältar med positiva budskap.

Följ oss på Instagram - Vi behöver er!
instagram

Vi som lägger ner hela vår själ i detta, bara för att vi kan och brinner för det!

Lina Finnevidsson

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls näst yngsta tjej är underbara Lina från Motala. Hon är 19 år, tog studenten i somras och är nu utbildad undersköterska. Hon började spela innebandy i Solfjäderstaden IBK när hon var 4 år och har sedan dess blivit kvar i klubben.

Charlotte Åström

Instruktör FFG-team Mitt

Med rötter från Småland har vi grymma Charlotte ”Charlie” Åström. Hon är 28 år och jobbar som fysioterapeut. Hon har spelat i Westerviks IBK men sedan 2011 representerar hon Linköping IBK. Hon har hunnit med två segertåg till svenska superligan och totalt 4 säsonger i SSL.

Sara Jesäter

Instruktör FFG-team Öst

Vår bästa Sara är 24 år och uppvuxen i Motala tillsammans med mamma, pappa, storasyster och lillebror. Hon började spela innebandy när hon var 5 år i Solfjäderstanden IBK. Just nu bor hon i Norrköping och pluggar till arbetsterapeut samtidigt som hon jobbar på smedbyskolan

Cornelia Proper

Instruktör FFG-team Mitt

Vår värmländska pärla är 23 år och uppvuxen i Grums med mamma, pappa och lillebror men flyttade till Linköping för att plugga. Efter universitetsstudierna blev hon kvar och jobbar nu som fysioterapeut samtidigt som hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan. 

Filippa Bagge

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls yngsta tjej är fantastiska Filippa som är 17 år och pluggar på NIU i Linköping. Hon bor i Motala hos mamma, pappa och lillasyster men även en del hos storasyster i Linköping. Hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan och är även en duktig sångerska.

Rebecca Bagge

Projektledare & Instruktör FFG-Team Öst

Rebecca är projektledare för Fast Forward Girls och anställd av Östergötlands innebandyförbund för att driva projektet. Hon har spelat i både NLA i Schweiz och SSL. Hon pluggar sista året på Civilekonomprogrammet och bor i Linköping. 


Han som stöttar där det behövs, bara för att han kan och brinner för det!

Fredrik Bagge

Kreatör av projektet, kommunikatör, inspiratör samt utbildare av FFG-instruktörerna med fri roll på mittplanen för att se till att Fast Forward Girls alltid överlevererar - både på och utanför planen! Fredrik har varit tränare för damer och flickor i 15 år och brinner starkt för att utveckla och sprida tjejinnebandy. För närvarande är han tränare för Solfjäderstaden Flickor 05, Instruktör för tjejer på Future Fjädern, Solfjäderstadens innebandyakademi, samt Instruktör för tjejerna i Team Östergötland på Östergötlands Innebandyförbund. 


Följ Fast Forward Girls på Instagram

instagram


Dela gärna detta på facebook eller klicka här för att tipsa en vän om vår supersatsning

Önskar ni komma i kontakt med oss, maila oss på ostergotland@innebandy.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du har intresse av att ta del av nyheterna kring Fast Forward Girls eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du inte ha fler mail från oss, klicka här.

Sent with Get a Newsletter