Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Vill du satsa på Norge eller Finland?

På Kunskapsdagen den 20 februari fick vi lära oss mer om den norska marknaden och om Wasalines satsningar. Alla presentationer från kunskapsdagen finns på Gold of Lapland, hör av dig ifall du vill ta del av dem!

Många idéer kom fram och nu söker vi fler företag i Gold of Lapland som vill satsa på den norska eller den finska marknaden. När vi får ihop en grupp så kallar vi till arbetsmöte kring vad som kan göras. De som är med ska vara beredda att satsa. Maila ditt intresse till karin.fallman@goldoflapland.com

 


Planering för EXPORT pågår!

Bild: Företagsbesök hos Artur Prifti på Malå Hotell. På bilden ses Karin Fällman Stenlund, Artur Prifti, Cornelia Lohf och Cecilia Wallinder.

I veckan sitter projektledningen för Exportfokus, Karin och Cecilia, tillsammans med vår konsult Cornelia Lohf och planerar kommande år. Exportföretagens behov står i centrum och det kommer att bli flera företagsbesök och samtal med er företagare. Ni kan få stöd med frågor kring prissättning, paketering, rådgivning inför deltagande på Swedish workshop, mm. Vi kommer att ha ett fördjupat samarbete med projekt Västerbotten Experience för att maximera vad vi kan göra tillsammans.

Funderar du på att satsa på exportmarknaden och på hur du kan vara med i vårt projekt EXPORTFOKUS så hör av dig till Karin Fällman Stenlund eller Cecilia Wallinder.


Wild River i White guide!

Vår medlem Wild River har tagits upp i White Guide som presenterar Sveriges 600 bästa restauranger! Wild River är en av de 87 nya restauranger som numera finns i denna guide och de blev dessutom nominerade i kategorin Värt en resa. 

Den 4 mars är det premiär för White Guide Sveriges Bästa Restauranger 2019. Galan och det årliga trendseminariet äger rum på Malmö Opera, Malmö. Där också vinnarna i de olika kategorier kommer att hyllas. 

 Stort grattis!


Vernissage på Hotell Lappland!


Just nu pågår Lapland Open Art, en tillställning med syfte att lyfta fram området och den lokala kulturen. Konstnärerna som visar upp sina alster är noggrannt utvalda och har alla, på ett eller annat vis,  anknytning till Lappland. 

Utställningen hålls på Hotell Lappland och på torsdag den 28 februari bjuder de in till vernissage. Passa på att träffa konstnärerna och ta del av en fantastisk utställning!


Norsjö Gästgiveri söker ny arrendator!

Norsjö Gästgiveri är en boendeanläggning centralt beläget i Norsjö samhälle som ägs av Norsjölägenheter AB. Här finns nio hotellrum med god standard samt fyra enklare rum med vandrarhemsstandard. Faciliteten har totalt 36 bäddar, med möjlighet att ställa in extrasängar vid behov.

Norsjölägenheter AB söker nu en ny arrendator för att driva vandrarhemmet. Vi söker en entreprenör som kan utveckla detta nyrenoverade boende både för våra besökare och för boende inom kommunen.

För mer information kontakta:

Norsjölägenheter AB:
tlf. 0918-141 52

Eller besök www.norsjolagenheter.se


Kommande möten och datum för Gold of Lapland

4/3        Projekt Bärkraft lämnas in till Botnia Atlantica
5-6/3     Utbildning till Värdskapscoach (Felicia)
8-12/3   Pressresa från Nederländerna
12/3      Styrgruppsmöte Norsjö Visitor Center
14/3      Länstrafikskonferens
14 - 15/3 Företagsbesök hos exportföretagen
26/3      Spånarmöte Gammplatsen
27 - 28/3 Företagsbesöks hos exportföretagen
28/3      Styrgrupp MOBEVI
2-5/4     EUROMAB Dublin
9/4        Planeringsmöte med Västerbotten ExperienceText: Felicia Morén, Karin Fällman Stenlund

Edit: Felicia Morén

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö

Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av 56 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.