Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Att Mölndals stad arbetar för en hållbar miljö är viktigt. Ni som företagare kan bidra till det arbetet genom att skapa en cykelvänlig arbetsplats.
Anmäl din arbetsplats till tävlingen – Cykelvänlig arbetsplats.
Vi har redan några anmälda företag i Mölndal. Tillsammans blir vi friska i en hållbar miljö".

Läs gärna mer på http://cykelvanligarbetsplats.se

Carina Kloek-Malmsten


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Save the date 16/5

Företagandet i Mölndal blomstrar! Här finns en lokal blandning av världsledande företag och nya startups.

Blocka redan nu torsdagen den 16/5 från kl 11.30 på Åbytravet. Det blir mässa, mingellunch och intressanta seminarier. Vill ni stanna kvar på kvällen, så blir det en härlig kväll med middag ovch trav.

För mer information: petra.lindskog@avisita.com

Årsmöte Mölndal-Åbro företagsförening 6/3

Åbytravet/Åby Arena välkomnar med en presentation kl 8.00  av sin verksamhet och bjuder på kaffe & smörgås. Därefter årsmötet. Anmälan: skicka ett mail till info@abroforetag.com

Företagarna livesänder

Livesändning från Företagarna - Temat är ägarskifte. Den 15 mars ges du möjlighet att lyssna till ett spännande och lärorikt samtal mellan Företagarnas vd Günther Mårder och en expertpanel som delar med sig av sina bästa tips inför ett ägarskifte.

Plats: ITM, Östergårdsgatan 7, Mölndal

Datum och tid: 15/3 kl 7.30-9.00

Sju av tio gillar Mölndal

Tusen Mölndalsbor har sagt sitt. I en undersökning om hur de uppfattar Mölndal och kommunens utbud svarar sju av tio att de har ett positivt helhetsintryck.

Läs mer

Hållbarhetsveckan 2019

Mölndal har en vision om en hållbar stad. Hållbarhetsveckan vill konkretisera, problematisera, exemplifiera och fundera över hållbar utveckling i Mölndal. Aktiviteterna under veckan anordnas av företag, föreningar, privatpersoner och kommunala verksamheter. Den 6-13 april i år arrangeras årets Hållbarhetsvecka och vi hoppas på ett brett program fullspäckat med arrangemang med koppling till hållbar utveckling. Vad kan och vill du bidra med?

Läs mer 

Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan


GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. Läs mer


Nu över 1500 på sändlistan!

Februari 2019

Ett steg närmare en ny stadsdel - Pedagogen Park

Den 20 februari antogs detaljplanen för Pedagogen Park av kommun-fullmäktige. Stads-delen ska utformas med höga krav på hållbarhet som en del i stadens vision.

Visionsbild

Planförslaget omfattar cirka 1100 bostäder, närservice, kontor, ett äldreboende, en förskola samt flera parkområden. Hälften av bostäderna kommer byggas på stadens mark och hälften i Aspelin Ramms regi.

Läs mer

Before Work 5/3 - Life Science

Vi välkomnar Charlotta Gummeson, VD Sahlgrenska Science Park. "Life Science är mitt inne i en stor omställning, lika dramatisk som att bilarna blir självkörande". Håkan Ahlström, stadsdirektör är också på plats. Välkomna.

Anmäl dig här

Vi ses på Lilla Götafors kl 8-9.30

Framtid Mölndal 9/4 - en yrkesmässa för hela Västsverige

Elever tar till sig information på mäsaan 2018

Framtid Mölndal är yrkes-mässan där företag och verksamheter i Mölndal, regionen och medborgare kan träffas. Ett 60-tal utställare från företag i olika branscher och organisationer kommer att vara på plats. 

Yrkesmässan Framtid Mölndal arrangeras i samarbete mellan Vägledning Campus Mölndal, näringslivsenheten och Härryda kommun. Under förmiddagen kommer ca 850 åttondeklassare  besöka Framtid Mölndal. Efter kl 14 är mässan öppen för allmänheten, vuxenstuderande och arbetssökande från arbetsförmedlingen med flera. Nätverka med andra företagare och lyssna på bl a Johan Trouvé från Västsvenska Handels-kammaren, kl. 16.00 – 16.30. Vi ses på Åbymässan, Åbyvägen 2, Mölndal. Varmt välkomna. 

Läs mer

Årets UF-mässa 11/3 på Svenska Mässan

Alla som driver UF-företag i Göteborgsregionen ställer ut, visar upp och säljer sina varor/tjänster på Svenska Mässan. Öppet för alla och fri entré, missa inte detta.

Unikt samarbete mellan Essity, Astra Zeneca och Mölndals stad

Ett unikt samarbete mellan kommun och näringsliv har gjort det möjligt att installera Tork PaperCircle, världens första återvinningstjänst för pappers-handdukar.

Tjänsten finns nu på AstraZeneca, Essity och del av Mölndals stads verksamhet. Använda pappershanddukar återvinns och blir nya mjukpappersprodukter istället för att hamna i restavfallet.

Vill ditt företag återvinna pappershanddukar och bidra till ett cirkulärt samhälle? Kontakta andreas.svendsen@molndal.se

Läs mer

Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Förbos vd Peter Granstedt. 

Peter Granstedt, vd på Förbo

Renovering av bostäder - hållbarhetsarbete i praktiken

"Hållbarhet är för mig ett begrepp som kan betyda många olika saker. Förbo ägs, som enda allmännyttiga bolag i Sverige, av fyra kommuner; Mölndal, Härryda, Lerum och Kungälv. För vår del ställer det stora krav på lyhördhet". 

Läs hela texten här

Månadens företag - Yuncture

Yuncture är knutpunkten mellan unga talanger och näringslivet. De har sedan starten i september 2017 tagit emot och hjälpt 11 startups i sitt inkubator-program.

Inkubatorn Yuncture är ett helägt dotterbolag till investmentbolaget Hammarviken Företagsutveckling. Under inkubatorprogrammet får unga entreprenörer med affärsidéer eller nystartade bolag löpande rådgivning från personer som på olika sätt gjort bolagsresor tidigare. Den främsta kompetensen kommer från Hammarviken Företagsutveckling, som fem år i rad hamnat högt upp på Veckans Affärers lista över Superföretag, men även extern kompetens erbjuds under programmets gång. Yuncture tar även emot investeringsförslag från startups. Läs mer

Välkommen att träffa Mölndal på "Bygg Göteborg", Åbymässan 21-22 mars

Göteborgsregionen står inför ett tillväxtsprång – från 2019 till 2035 så skall regionen växa med en tredjedel. På grund av allt som skall byggas så har de inblandade, både från näringslivet och det offentliga, efterfrågat en mötesplats för branschens hela ekosystem. Detta har resulterat i "Bygg Göteborg" som har premiär den 21-22/3 på nybyggda Åbymässan. Läs mer 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter