Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Juni 2019

Har du kontroll på ditt kontrollbehov?

Visst är det underligt att folk inte fattar att det bästa sättet att göra saker på är ditt sätt och faktiskt vore det inte enklare att göra det själv, så blir det som du vill ha det?

Du har säkert många gånger tänkt en liknande tanke och du är säkert väl medveten om hur stort eller litet ditt kontrollbehov är och du i alla fall vill börja jobba på det nu.

För inte förrän du vill ändra dig kommer du att lyckas. Och det krävs en del arbete och träning för du har säkert byggt upp ditt behov att styra och kontrollera under lång tid.

Alldeles oavsett varför du har ditt kontrollbehov, vilket vi kan forska i mer om du vill på egen tid, så upplevs det för andra på ungefär samma sätt.

Om du dessutom har någon form av ledande roll på ditt företag, så är du kanske en plåga även om ingen ännu vågat säga det.

Den absolut främsta orsaken att ändra sig är egentligen din egen hälsa. Du skulle må så mycket bättre redan vid en halvering av ditt kontrollbehov. Och det vågar jag säga utan att ens känna dig.

Denna kontroll tar enormt mycket av din energi och då inte bara i kroppen utan främst den energi du behöver för din hjärna. Du blir mentalt trött eller hjärntrött som det också kallas. Du kanske även tappar i humöret och din mentala balans.

Detta kan leda till många svårare saker, så börja genast med att först identifiera vid vilka tillfällen ditt kontrollbehov oftast märks. Ta en sak i taget dock.

Stanna upp, tänk efter – vad är det värsta som skulle hända om det som nu ska göras görs på ett annat sätt, ett kanske nytt sätt? Kan du då känna att ”Självklart kommer det också att funka”, så släpp det bara och tänk inte en sekund till på detta. Gå vidare nu.

Lättare sagt än gjort jag vet men du måste börja någonstans. Ta de små enklare besluten först och överlåt dem på andra. Först ett sedan nästa och nästa och nästa.

Det kan gå käpprätt åt skogen med saker och ting men försök träna in tanken ”Detta blir bra!” När du klarar, kan du lägga till ”Vad gör det om hundra år”.

När du sedan blir mer bekväm med dessa enklare små beslut, så släpp sakta men säkert mer och mer ifrån dig och lita på att andra människor också kan. Kanske t o m bättre än du! Våga släpp och du kommer att få en mer avslappnad hjärna med mer energi över till annat. Du mår bättre och blir en goare och mer effektiv medarbetare.

 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Hur dricker utomjordingar sitt kaffe?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Lite kul, tandläkarutbildningen.

Stylingtips:

Den sista personliga stilen på väskor både för dam och herr är den som är lite mindre känd och kallas Eurochic. Tänk en dramatisk person som dämpats lite. Eller en klassisk person som väljer mer exklusivt med fokus på märkesvaror.

Färgerna här är inte lika starka som för en dramatisk person utan mörkt vinröd, dämpat skogsgrönt, murrigt brunt, mörkt marin och givetvis svart. Om det skulle finnas ljusare starkare färger på väskorna är det i liten skala.

För en Eurochicperson kan det gärna finnas detaljer på väskorna som kedjor, spännen och andra blanka och extrema detaljer men något mer nedtonat här och kanske bara en detalj per väska även om den detaljen kan vara stor och effektfull. Det är viktigt att väskan upplevs så unik som möjligt i det att det inte finns så många av dem.

Rätt vanligt är också att en Eurochicperson gärna väljer lite stora väskor som effekt. De köper inte så många väskor men är noga med att alltid ha en väska som verkligen passar in i klädseln för den dagen och det tillfället.

Dock köper de gärna väskor med mycket god kvalitet och med ett speciellt märke som då ofta kan upplevas som mer klassiska i att de ”håller” i stil över tid.

De bryr sig inte om att vara just med i modet men med deras goda stilkänsla upplevs det ofta av andra som om de har stenkoll på modet och vad som är rätt rent stilmässigt. De har sin egen stil som är lite avslappnat nonchalant elegant men med stora klassiska drag.
Lycka till!

 Väskorna bl a från

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.