Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Maj 2019

Avslutningen viktig – skor och framför allt strumpor – viktig stilregel.

Först trodde du säkert att det skulle handla om ren säljteknik men det var bara mitt sätt att vara fyndig….

Att vara rätt klädd vid rätt tillfälle är i och för sig en bra säljteknik och påverkar kundens tänk åt rätt håll.

För många år sedan när jag startade mitt företag så berättade en kund för mig att han hade som regel att ”Aldrig anställa någon som kom till intervjuen i smutsiga skor”.

Detta har jag sedan hört många gånger i många varianter genom åren från chefer/ägare. Numera vanligt att folk kämpar med att förstå vitsen med de roliga färgglada strumporna (förr var det de gamla go tubsockarna, minns du).

Som imagekonsult håller jag med dem. Det finns inget som stör/förstör en i övrigt snygg klädsel som några kul mönstrade färgglada strumpor. Som privatperson gillar jag allt med mönster och färg.

Kontentan av det är väl att fundera över hur du tror att andra uppfattar avslutningen av dig dvs dina strumpor, i kombo med dina skor och givetvis också övrig klädsel.

Precis som när du vill göra rätt och försöker säkert få till allt bra när du träffar dina kunder, så kommer du vare sig du vill eller inte bli bedömd även på dina strumpor och skor. Mer än du tror.

Förmodligen kommer inte någon kund alls säga att de valde bort din offert för att du hade prickiga strumpor (eller vad du nu hade) utan det hamnar in bland alla de totala övervägandena som kunden gjorde när hen valde.

En del matchar upp de färgglada strumporna med fler detaljer och accessoarer i klädseln som också är färgglada och gärna då tar upp någon av färgerna. Då bildar detta en helhet och dina strumpor blir en bra ”avslutning” på din klädsel.

Men en del vill bara ha stumporna eller skorna som ”uttryck” och det kan också tyvärr misstolkas som att sinnet för detaljer och klädintresset inte finns där alls.

Kör ditt färgglada livliga tänk privat och anpassa arbetsstilen rätt för dina kunder för bästa säljresultat.

 
Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vilken utbildning har flest håltimmar?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
I dragkamp lutar man sig tillbaka för att vinna.

Stylingtips:

Detta med olika byxlängder är ju en hel vetenskap eller kanske är det bara en fråga om tycke och smak. Då dessa stylingtips alltid i första hand handlar om ren affärsklädsel så blir det vad som gäller enligt våra stilregler.

Den stil du har tolkas av många olika människor och som har blandat intresse för mode och kunskap om stilregler. Ibland kan du välja att ha på dig något som är grymt nytt och trendigt men de flesta du möter inom ditt arbete har ingen koll på det och kan till din förvåning tolkar dig som illa klädd, tyvärr. Med t ex alldeles för korta byxor… Lite Papphammarvarning…

Du ska inte strunta i att vara moderiktigt klädd för det, men kom också ihåg att ta med tänket för vad som är stilmässigt ”rätt”. Varför denna långa moralpredikan? Jo för att det en tid nu har varit och är moderiktigt rätt att ha för korta byxor. Det finns ju de av er som aldrig skulle ha det för det känns udda. Speciellt om du är lång för det är det värsta du vet när du inte hittar byxor som är långa nog. För en del känns det bra knäppt när strumporna syns.

Detta gäller mest för män för på något vis har vi kvinnor ett frikort till att ha vilken byxlängd som helst. Dock gäller samma tänk här med längden. Långa damer bör ha ”rätt” längd på byxorna annars tolkas det som om det inte kunde köpa rätt. Om vi inte pratar sommarens mer caprimodeller förstås. Beroende på vad du jobbar med kan det var mer eller mindre vanligt med den typen av byxor.

Numera finns det också byxor som har en kortare framsida, så att säga och de då är längre bak. Lite nytt tänk men blir ibland svårt att få till på ett snyggt sätt. Blir mest bara nytt och kul.

Absolut mest rätt är att byxan ska vara lång nog att gå ner över skon och nudda mot kanten på sulan/klacken. Detta beroende på hur snäv den är. Smala byxben når aldrig till sulan…

Vi använder oss inom stilanalysen av en massa trix för att välja rätt till t ex korta personer. Personer som är korta och breda. Långa. Långa och breda. Långa och smala. Ja du fattar. Det finns massor att välja på när du vill hitta den byxlängd som gör mest nytta för just din kroppsform och längd. En stilanalys ger dig möjlighet och kunskap att trolla med din längd och form med hjälp av de grymt många olika byxor och byxlängder som finnas.

 

Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.