Öppen för nya perspektiv

Jag arbetar med att skapa en sund distans till mig själv och vara öppen för nya perspektiv. Det är viktigt för mig att arbeta med att se det jag gör bra och att vara en god vän till mig själv.

Samtidigt är det viktigt att jag ifrågasätter mitt eget beteende. Balansen mellan självsäkerhet och självkritik kan verkligen vara utmanande. 

Ibland kan jag vara bestämd i en fråga och tycka att jag har helt rätt, inget snack om saken, för att senare med lite perspektiv inse att det kanske var fel eller att det går att se på det på flera sätt.

Det är viktigt att gå på magkänslan men det går inte alltid vara hård med att hålla min linje. Det underlättar om jag ibland kan låta det ta lite längre tid, ta in andras perspektiv och ta ett steg ur mig själv, innan jag väljer väg.

Det är inte bra om jag hela tiden ifrågasättar mig själv efter olika situationer. Det handlar nog snarare om att, även här, gå på min magkänsla och vara öppen för att jag kan ha gjort fel. Om jag har gjort fel är det viktigt att jag vågar se det så att jag därmed kan gå vidare och lära mig av det.

/Fredrik

Foto: unsplash.com @ripato

Veckans tips

Välj ut en situation från veckan som snart är över. Skriv ner tre olika sätt att tänka i situationen eller hantera den på. 

Det är ett bra sätt att aktivt träna på att skapa perspektiv och ökad förståelse för andra och dig själv. 

Senaste podcastavsnittet: "Vem har ansvaret för utvecklingen?"

Som gäst i avsnittet har vi Joel Hansson, domarchef på Svenska Ishockeyförbundet. Vi pratar om:

- Betydelsen av att enbart fokusera på 2-3 saker man ska förbättra

- Vikten av att ha ett övervägande fokus på det man gör bra

- Användningen av kort med frågor som hjälper domare att fördjupa samtalen med varandra

- Hur man kan prestera bättre om man vågar vara öppen och dela med sig av sina känslor

- Miljöns betydelse för utveckling. Hur viktigt det är att förbund vågar ta ståndpunkter i känsliga frågor.

- Varför länder hör av sig och vill ta del av Sveriges kompetens

Det och en hel del annat pratar vi om i detta spännande avsnitt! 

Du kan lyssna på avsnittet här.  

 

Nytt blogginlägg: "Mentala förberedelser inför nästa övning"

För att få ut så mycket som möjligt av din träning är det inte bara viktigt att förbereda dig inför träningen. Det är en givande att förbereda sig mentalt inför varje övning och moment under träningar. Läs mer om det här

 

Ny bok!

Boken "Vi som hade det så bra", skriven av Helene Thomson, publicerades nyligen. Boken innehåller kommentarer av ett flertal experter inom olika områden. En av dessa experter är Mikael.

Ni kan beställa den och läsa mer om boken här!

 

Boka oss direkt

Är du intresserad av en

föreläsning, utbildning, individuell rådgivning/coachning eller individanpassat mentalt träningsprogram för dig, din idrottsförening eller ditt företag?

Hör gärna av dig till oss så återkommer vi med ett konkret förslag! 

 

Följ oss gärna i sociala medier

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.