Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


DU FÅR SÅ GÄRNA BO I MITT HJÄRTA
av Caroline Jörgensdotter

Felicia är nitton år och har åkt in och ut på BUP i hela sitt liv. Hon har träffat diverse terapeuter och läkare men ingenstans upplever hon att någon förstår. Hennes inre landskap, ”filmen” i hennes huvud, är rikt och flödande. Men det där att folk ibland inte menar vad de säger, i alla fall inte bokstavligen, gör henne förvirrad. Hon ordineras diverse mediciner och gör sitt yttersta för att förstå hur den yttre världen är beskaffad. Till slut har hon nått en brytpunkt. Hon står i ett hopptorn vid en strand och vägrar komma ner. Polisen Mira blir till slut den som lyckas bryta igenom försvaret och skapa verklig kontakt.

Caroline Jörgensdotter skriver initierat, moget och med stor humor om den känsliga flickans väg genom ett fyrkantigt samhällssystem.
Den här texten är livsviktig!

Roller: 2 (2k)  Språk: Sv  Publik: högstadiet/gymnasiet/vuxna


CAROLINE JÖRGENSDOTTER

Caroline är född 1990 i Staare/Östersund och är utbildad på Biskop Arnös dramatiklinje, Jakobsbergs folkhögskolas skrivlinje samt har gått kursen ”Normkritisk gestaltning” på StDH.

Det som engagerar och inspirerar henne att skriva är bland annat psykisk hälsa/ohälsa, äldre personers liv och minoritetsgruppers ställning i samhället.


"Den psykiska ohälsan är fullständigt ohållbar"

"I slutet av förra året rapporterade Socialstyrelsen att närmare 190 000 barn och unga vuxna i Sverige hade sökt vård på grund av psykisk ohälsa år 2016. Under det senaste decenniet har andelen barn i åldern 10–17 år som fått en psykiatrisk diagnos av läkare inom den specialiserade vården eller förskrivits psykofarmaka ökat med100 procent. Motsvarande ökning bland unga vuxna 16–24 år var närmare 70 procent. Att fler av dem som behöver stöd söker och erbjuds stöd är positivt. Den ökande psykiska ohälsan är dock varken acceptabel eller hållbar."

Olivia Wigzell, Generaldirektör Socialstyrelsen
Johan Carlson, Generaldirektör Folkhälsomyndigheten


Vill du läsa?

Vi skickar så gärna!

Berit, Franka, Sara och Lena


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.