Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till seminarium den 4 april!

Innovationsspridning av Örebros testbädd för välfärdsteknik och e-hälsa

Välkommen!

Mälardalsrådet fortsätter arbetet med att sprida goda exempel på innovation i offentlig sektor i Stockholm-Mälarregionen. Nu är det dags för Örebros gemensamma testbädd och testmiljö för välfärdsteknik och e-hälsa.

Tid: Torsdag den 4 april kl 9:30-12:30 (kaffe & smörgås från kl 9:00) 
Plats: Mälardalsrådet, Centralplan 3, Stockholm

Mälardalsrådet, Örebro kommun, Alfred Nobel Science Park, Region Örebro län, Örebro universitet och Länsgården Fastigheter AB bjuder in till seminarium där du får de viktigaste faktorerna för att etablera en testbädd och testmiljö inom välfärdsteknik och e-hälsa. 

Målet med Örebros verksamhet är att skapa en gemensam struktur och resurs för offentliga verksamheter, företag och forskare att utveckla ny teknik som möjliggör ett mer aktivt och självständigt liv för äldre och funktionsnedsatta. Läs mer här!

Inbjudan vänder sig till politiker och tjänstepersoner i Stockholm-Mälarregionen som vill:
-Starta en testbädd och vill ha praktiska råd och tips.
-Samverka med andra som har etablerat eller ska etablera en testbädd.

Vi ser gärna deltagande från minst två personer från varje kommun eller region. Ta del av programmet och anmäl dig senast den 29 mars. 

På programmet

09:30 Välkommen 
Maria Nimvik Stern, generalsekreterare, Mälardalsrådet 

Testbäddar för samhällets utmaningar 
Jonny Ivarsson Paulsson, utlysningsansvarig, Vinnova

Örebro om sitt arbete med testbädd: välfärdsteknik och e-hälsa
Ingela Ernestam, ansvarig hälsa vård och omsorg, Alfred Nobel Science Park 

Parallella workshopar (se alternativ nedan)

Avslutande reflektion

12:30 Lunch

Seminariet leds av Leif Denti, Fil. Dr, som forskar på ledarskap, kreativitet och organisatorisk innovation vid Göteborgs universitet.

”Jag vill starta en testbädd – vill ha praktiska råd”

Det här spåret riktar sig till dig som vill starta en testbädd för välfärdsteknik och e-hälsa och vill lära dig vad som behövs i den processen. Du får praktiska råd, till exempel i uppstartsfasen och hur man behåller styrfart när testbädden är etablerad. I det ingår information om strukturen för att genomföra tester med process, avtalsskrivning, användarinvolvering, ledarskap och organisation kring tester. De olika perspektiven i samverkan belyses (kommun, region, innovation/science park, forskning och näringsliv). 

”Jag vill samverka med andra som har etablerat eller ska etablera en testbädd”

Det här spåret riktar sig till dig som är intresserad av testbäddar och vill lära dig mer av andra. Du har ett intresse av att utveckla välfärdsteknik och e-hälsa och är i behov av att nätverka och samverka. I det här spåret ges stöd för att utreda förutsättningar och fokus läggs på samverkansmöjligheter.


Detta är en seminarieserie i två delar. Boka uppföljande seminarium den 23 maj i din kalender redan nu!Detta är del i en serie av initiativ för att sprida och skala innovationer i offentlig verksamhet i Stockholm-Mälarregionen som inleddes under 2018 och som Mälardalsrådet driver. Arbetet inspireras av den modell för att sprida och skala innovation i offentlig sektor som tagits fram av danska Center for offentlig innovation samt SKL:s spridningsguide.


facebooklinkedintwitter

Mälardalsrådet  kansliet@malardalsradet.se  www.malardalsradet.se/ 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem, har deltagit i eller visat intresse för Mälardalsrådets verksamhet. Vi använder endast din e-postadress för denna typ av utskick och du kan när som helst ändra eller avsluta din prenumeration.

Vill du ta bort din e-postadress och avsluta din prenumeration? Klicka här! Avprenumerera