Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Gästnattrekord i Strömstad!

Besöksnäringen i Strömstad slår rekord och passerar för första gången 800 000 gästnätter – det är facit när Turistrådet Västsverige ställt samman siffrorna för besöksnäringen 2018. I Strömstad sticker siffrorna för camping ut med en särskilt stor ökning för antalet besökare från Norge.

Läs mer om de fina siffrorna här.


Utveckla ditt företag med affärsutvecklingscheckar

Om du vill utveckla ditt företag inom digitalisering eller internationalisering finns affärsutvecklingscheckar att söka.
Ditt företag kan söka mellan 50 000 till 250 000 kr.

Läs mer om digitalisering.
Läs mer om internationalisering.


Välkommen till Skatteträff i Strömstad 15 mars

Välkommen till en informationsträff för dig som är revisor, redovisningskonsult eller arbetar med skatter och redovisning på ett företag.

På skatteträffen tar vi upp viktiga nyheter och intressanta rättsfall. Du får en uppdatering av det senaste vad gäller våra digitala tjänster och andra praktiska tips och exempel.

Vi informerar om

  • Skatteverkets digitala nyheter
  • tips och nyheter inför deklarationsinlämningen
  • nya förvaltningslagen – viktiga ändringar
  • moms vid uthyrning av vårdpersonal
  • nyheter inom arbetsgivarområdet, moms och inkomstskatt

Datum: 15 mars
Tid: kl. 9-12
Plats: Stadshuset i Strömstad

Anmälan
Anmälan senast den 11 mars

Arrangör är Skatteverket och Strömstads kommun.


Välkommen till Before Work den 22 februari

Kom, umgås och nätverka med företagare och andra personer från näringslivet och kommunen och få information om vad som är på gång i Strömstad.

Datum: 22 februari
Plats: Sköna bönors café och hälsokost, Oslovägen 44
Tid: Frukost serveras mellan kl. 7.30-8 och därefter får du lyssna på intressanta föredrag fram till kl. 9.

Välkomna på Before Work hos Sköna Bönor i deras sköna oas! I deras café är det de växtbaserade råvarorna som står i centrum. Det är med stor passion och skaparglädje som man vill inspirera sina kunder i det vegetariska köket. Hos Sköna Bönor vill man att alla skall alla kunna äta, därav har man tagit bort gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker.

Välkomna till en inspirerande morgon!

Kostnadsfritt.
Vid anmälan ange även ev kostavvikelser.

Anmäl dig här.

Sista anmälningsdag är den 21 februari, så vi vet hur många vi blir.


Nominera Årets företagare i Strömstad 2019

Nu är det dags att nominera Årets Företagare 2019 i Strömstad! Nominera en eller fler företagare som är värda att lyftas fram för sitt stora engagemang. Nominera honom eller henne senast den 31 mars.

Du nominerar här.


Bättre service och tillgänglighet

Strömstads kommun klättrar uppåt i ny mätning om service och vägledning.

Under hösten deltog personalen i kommuncenter i Sveriges kommuner och landstings servicemätning. Mätningen Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) genomförs årligen och ser till hur en kundtjänst jobbar med service och vägledning.

Personalen får oannonserade samtal och e-post att besvara inom olika områden och med olika fokus. Till exempel tittar SKL på tillgänglighet, intresse och engagemang samt kvalitet på svar. Allt detta sammanställs till ett helhetsintryck där Strömstads kommun i år klättrar från plats 60 till 25 av totalt 150 kommuner.

Läs mer om undersökningen här.


Rekord i antalet utställare på jobbmässan

Nu är siffran uppe i 55 utställare på Jobbmässan den 5 mars, på Gymnasiet i Strömstad, och med en bra blandning från olika branscher och många kommuner. Vill ditt företag synas och medverka så klicka på länken.


Enkät om lokalt företagsklimat

I början av året skickade Svenskt Näringsliv ut sin enkät om kommunernas företagsklimat till företag och politiker. I enkäten ställs frågor om bland annat kommunens service till företagen och tillgång på medarbetare med relevant kompetens.

I höst presenteras sedan resultatet av enkäten samt en del bestående av statistik. Förra året blev Strömstads kommun årets klättrare och det är tack vare att du som företag svarar på enkäten som vi kan arbeta med de frågor som berör dig. Så svara på frågorna så kan vi tillsammans utveckla kommunen till en än mer företagsvänlig plats.


Nyhetsbrev från Strömstads Kommun, februari 2019

Redaktör: Hans Friberg, näringslivsutvecklare Strömstads Kommun, tel 0521-19169, hans.friberg@stromstad.se
Ansvarig utgivare: Per-Olof Hermansson, tf Kommundirektör, Strömstads Kommun, per-olof.hermansson@stromstad.se

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.