Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV FEBRUARI 2019

VÄLKOMMEN TILL SITE!


Tiden går fort och nu har det redan gått 4 månader sedan SITE flyttade in i nya lokaler i Konstverket i Farsta. Två studios och Black box är fulla av konstnärer, arbetsron i huset är mycket uppskattad. Här arbetar konstnärer från olika discipliner sida vid sida och skapar en kreativ och inspirerande miljö. I pauserna träffas vi i vårt stora, ljusa kök och i loungen intill. Som vanligt efter en flytt är inte allt helt klart, men produktions- och mötesplatserna i huset fungerar finfint - de varma dansgolven är särskilt omtyckta. Kom gärna och hälsa på! Vi är ganska säkra på att du kommer att tycka att resan till Farsta är värt besväret.

Det är dags att se över kalendern för hösten då lokalerna bokas upp snabbt. Under våren finns strötider lediga, kontakta oss så ser vi hur vi kan hjälpa till.

Verksamheten i Konstverket utvecklas! Tillsammans med Konstverkets verksamhetsutvecklare Eva Broberg och KKV´s verksamhetsledare Johan Wingestad planerar vi olika aktiviteter under året. I april erbjuds en workshop, Giving and receiving feedback, om att ge och ta emot konstnärlig feedback under ledning av av Bush Hartshorn. Läs mer längre ner i nyhetsbrevet.

Vår nya projektledare Emelie Johansson började arbeta på SITE i januari. Läs mer om Emelie på vår hemsida här. Stort tack för den här tiden till Ophélie Alègre som går vidare till en tjänst på Konstnärsnämnden!

Och - glöm inte att du alltid kan få kostnadsfri coachning och hjälp att utveckla din verksamhet genom vår tjänst Projektrum. Läs mer här.

Vi ses i Farsta!

Anne-Sofie Ericson, verksamhetsledare
Emelie Johansson, projektledare


WORKSHOP OM KONSTEN ATT GE OCH FÅ FEEDBACK

Bush Hartshorn/ Vimeo

De konstnärer som är knutna till SITE och Konstnärernas Kollektivverkstad KKV bjuds nu in att delta i Konstverkets 3-dagars workshop under ledning av Bush Hartshorn 24-26 april. Workshopen Giving and receiving feedback ger en verktygslåda för att ge och ta emot återkoppling i konstnärligt arbete genom " learning by doing". Deltagarna uppmanas att ta med egna texter, rörelser, idéer och konstverk och föremål. Workshopen tar upp olika möjligheter att kommunicera som bygger på NLP, NVC (Non Violent Communication) och Coaching-metoder. Sista dagen att söka är den 3 mars! Läs mer här.


VILL DU HA HJÄLP MED DINA PROJEKT?

SITE Projektrum är en rådgivande tjänst för utveckling av konstnärliga projekt. Vi är agerar inte producent för någon, utan erbjuder samtal och handledning som en del av vår verksamhet - kostnadsfritt för verksamma konstnärer inom scenkonst. Kanske vill du ha rådgivning kring budget, kontrakt, ansökningar och rapporteringar eller nätverk? Kanske är det marknadsföring och press du vill diskutera. Eller projektplanering.
Oavsett om du är ny och behöver tillgång till information, eller mer erfaren och vill se på din verksamhet med nya ögon så finns vi tillgängliga. Läs mer om Projektrum här.

För att boka en tid i SITE Projektrum - kontakta Anne-Sofie Ericsson.


FANNI IJÄS UTFORSKAR KOMMUNIKATION INOM HOUSEDANS

Från föreställningen THE ONE, foto Einar Kling-Odencrants

SITE-stipendiaten Fanni Ijäs har påbörjat sitt arbete med nytt sceniskt projekt (THERE IS) LEVELS TO IT, där hon samarbetar med dansaren Ama Kyei. Projektet utforskar kommunikationen inom housedans, och undersöker på vilka sätt dansarna förmedlar och förkroppsliga traditioner för att skapa en gemensam kontext samtidigt som innovation och identitetsskapande står i fokus. Läs mer om Fanni här.


FÖLJ EMMA TOLANDERS BLOGG KROPPSKVINNAN!

SITE-stipendiaten Emma Tolander har lanserat sitt projekt och sin blogg KROPPSKVINNAN. Följ projektet här. Läs mer om Emma här.
 -Jag vill skapa en blogg med träning och kroppskonst, säger Emma om bloggen. -Mina ambitioner är stora och mycket anspråksfulla. Typ återta kropp, träning, lek, dans, liv och fakking människans själ från kapitalismen. Och kanske då speciellt kvinnans själ. Häng med på resan för fördjupning på det. Kommer garanterat oxå ske förvirring, förhastning och kanske förvandling. Det kommer nog ta ett tag.


ANNA PEHRSSON ARBETAR MED NYTT MATERIAL

Foto Thomas Zamolo

Efter fullbordandet av TRILOGY FOR SINGULAR BODIES (CUT IN/FOLD OUT (2016), IN [BRACKETS] (2017), och NO LONGER, NOT YET (2018) samt en publikation med samma namn, fortsätter dansaren, koreografen och SITE-stipendiaten Anna Pehrsson sitt arbete under 2019 med tre lösare sammansatta verk, CLUSTERS I, II AND III för konsthallar. Under förberedelse är också ett verk för tre-fem kvinnliga dansare under arbetsnamnet ELSEWHERE WITHIN HERE. Som dansare arbetar Anna Pehrsson med Rachel Tess, Mia Habib och Benoît Lachambre under 2019. Läs mer på Annas hemsida här


GLÖM INTE ATT BOKA STUDIO OCH BLACK BOX PÅ SITE!

Moa Franzén och Mira Mutka repeterar VÅGORNA, NOWHERE, HÄR på SITE, foto Mira Mutka

SITE erbjuder två studios och en black box till uthyrning i Konstverkets nyrenoverade lokaler. I alla tre lokalerna finns sviktande dansgolv och golvvärme. Stora och Lilla studion är rymliga rum med stora fönster och dagsljus. Ljudanläggning för repetitioner ingår. Självklart har ni tillgång till vårt fina kök och lunchrum. Det är mycket smidigt att ta sig till SITE med bil. Från tunnelbana (Farsta) promenad eller buss och pendeltåg (Farsta strand) 10 min promenad. Mer info här
Kontakta oss gärna så ser vi vad vi har för tider att erbjuda! 


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.