Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vem är traillöparen? Svara på vår enkät och ta chansen att vinna en löparresa!

Vem är traillöparen egentligen? Ja, det funderar vi på och nu tänker vi ta reda på det! Därför hoppas vi att du vill besvara vår enkät – och ta chansen att vinna en löparresa till Sälen med Trailrunning Sweden.


Variation i träningen är nyckeln för Amanda

2018 blev ett framgångsrikt och lärorikt år för Karlshamnstjejen Amanda Nilsson. Hon radade upp segrar i flertalet större svenska traillopp, däribland Kullamannens Dödens Zon, 2XU Idre Fjällmaraton 28 km, Skrylle Challenge och Bocksten Trailrun. Nu väntar en ny säsong för konditionsstarka Amanda som tävlar för Ryssbergets IK.


Erik Eng: Att springa långt är brutalt och ärligt

Ultralöparen från Åkersberga var tvåa på Kullamannen 2017 men väggade 2018 och blev 15:de. I år satsar han mot UTMB.
– Jag gillar att jobba mig igenom svackor och annat som händer när man springer länge. 


Så ser den internationella säsongen ut 2019

Ultra Trail World-Tour, Skyrunning World Series och Golden Trail World Series. Det finns många internationella serier för dig som gillar att springa långt och vill upptäcka ny natur. Här sammanfattar vi några av 2019 års utmaningar.

Foto: Martina Valmassoi


Annons

För säkerhets skull

  • Brukar du springa ett eller flera traillopp?
  • Vet du om du har en försäkring som gäller?

Teckna Startklar eller Startklar Plus för säkerhets skull. Då är du försäkrad året runt. Varje gång du anmäler dig.Löparresor


Veckans pass – 3-minuters intervaller

Förra veckan lade vi in tre minuters intervaller i en stege, denna vecka kör vi vidare med intervaller men med 6-8 stycken 3 minuters intervaller. Tanken är att intervallerna ska vara i en fart som känns mycket ansträngande utan att gå upp på max. I en så pass lång intervall som 3 minuter, är det viktigt att inte gå upp i för hög fart från början. Se till att komma in i löpningen och öka istället mot slutet av intervallen, om du känner att du har mycket krafter kvar. Ett mått kan vara att ligga på ca 85-90% av max, eller ca 20 slag under din maxpuls.


instagramfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.