NYHETER FRÅN NORRHANDEL | HANDLA ONLINE & BETALA VID LEVERANS 

Utsikt över niplandskapet där Faxälven slingrar sig fram nära Ramsele

Kött från betande djur
är klimatsmart.

Betande djur är bra för klimatet eftersom den oplöjda jorden binder koldioxid. Dessutom bidrar djuren till en rik biologisk mångfald. Läs mer om detta i en bra artikel från Naturskyddsföreningen.

VAROR I LAGER OCH VAD SOM VÄNTAS HEM

Nöt- fjällko

Det kött vi nu erbjuder kommer från Långbergets gård, medlem i Norrbete. Gården har fjällkor som går ute året om. Sommartid äter djuren gräs, örter och sly. På vintern får de enbart hösilage från gårdens egna marker. 

Handla här

Renskav

Utsi Ren producerar renkött av högsta kvalitet. Företaget drivs av  Olof Thomas Utsi och Nila Jannok som är aktiva renskötare sedan många generationer tillbaka och är kända för ett gott handlag med renkött och då särskilt för sin renskav.

Handla här

Lamm

Vi har lyckats få tag i fyra-fem lamm från Norrbete. Lammen kommer att slaktas på Norrbetes mikroslakteri Rafnaslakt i Ramsele i slutet av februari. Passa på att tinga redan nu om du är intresserad av att köpa ett helt lamm - ca 10 kg - 235kr/kg.

Tinga här

TIPS PÅ GODA RECEPT

Bulgogi på innanlår

Denna koreanska rätt funkar utmärkt att göra på innanlår. Dela först innanlåret på längden och skiva köttet så tunt som möjligt. Det är enklare om köttet är halvt tinat.

Recept finns här

Kimchi - gott till det mesta

Denna koreanska stolthet gör du enkelt själv. Tar några veckor men det är det värt. Jäsningsprocessen sköter sig självt i kylskåpet. Passar fint till många olika rätter.

Recept finns här


BRY DIG OM VAD DU ÄTER.

Det är vi konsumenter som kan driva på att kött kommer från fler betande djur och att djuren hanteras på ett värdigt sätt genom småskaliga slakterier. Hjälp gärna till att sprida info om Norrhandel, genom att tipsa vänner, bekanta och kollegor på jobbet om att prenumerera på vårt nyhetsbrev. 

Följ oss i sociala medier

facebookinstagram
Sent with Get a Newsletter