Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 4 2019


Hej på er alla!

Vad är det som gör Cheerleadingen unik som sport?

Den frågan ställer vi er alla idag och vi ber er alla hjälpa till. Se inlägget nedan och tänkt till, gärna med aktiva, styrelse och tränare. Alla tankar är viktiga och meningsfulla och vi skulle bli så tacksam om ni tar er en stund och skickar in era tankar till oss. 

Med i dagens Cheerinfo finns även information om #BIK 2019, Barnidrottskonvent i Malmö den 10 februari.

Sen efterlyser jag frågor som ni har kring våra försäkringar. Vi skall sammanställa en FAQ så bara inkom med frågor.

Jag åker nu på en veckas semester för lite skidåkning men både Sofie och Elin finns på kansliet om ni behöver hjälp med något akut. Jag svara annars på mejl och återkommer per telefon om ni lämnar meddelade till mig, när jag är tillbaka den 11 februari.

 

Cheerhälsningar

Kia
Föreningskonsulent 


Cheerleadingen – Unik som idrott!

Som idrott, bedöms vi och Cheerleading av Riksidrottsförbundet (RF) vara för närbesläktade med annan idrott. Om man ser till RFs kriterier för anslutning av nytt förbund är det denna punkt som vi faller på varje gång. Unik idrott – Vi bedöms inte att vara unika nog.

RF har utkommit med en anslutningsutredning där de konkretiserar vad det innebär att vara unik.

Här finner ni Anslutningsutredningen från RF.

Hur känner ni?

Vad i era ögon gör oss unika?

SCF och FS har i flera år fått i uppdrag av våra medlemsföreningar att söka för att bli ett eget specialförbund under RF. Anledningarna är många till att bli ett eget specialförbund men fram så söker vi för vi tror att vi kan utveckla sporten mer som ett eget förbund. Vi kan inte utveckla alla våra verksamhetsgrenar utan att vara ett eget förbund.

Mejla oss gärna på scf@cheerleading.se om du har tankar kring vad är det som gör oss unika som sport! 


 

Välkomna till Barnidrottskonvent 2019 den 10 februari, kl. 13-17, Quality Hotel View, Hyllie, Malmö.
 
För fjärde året i rad hålls Barnidrottskonvent i Malmö #BIK2019. 

Sista anmläan är den 3 februari och man anmäler sig här!

#Bik19 är den fjärde upplagan och en dag i barnidrottens tecken med temat "en modern idrottsförening engagerar". 2019 tema: den moderna föreningen! Föreläsning 1

Anton Landehag, Ungdomsbarometern: Presenterar rykande färsk uppföljning av rapporten "Kom in i matchen – Dagens ungdomsgeneration och föreningsidrotten".

Föreläsning 2

Mats Trondman: "Nutidens ungdomar i idrottsrörelsen, hur kan vi skapa moderna idrottsföreningar som attraherar, behåller och utvecklar?!"

Seminarier (välj ett alternativ)

Seminarie 1: Nicolas Lunabba: "Helamalmö - inkludering och delaktighet i praktiken"

Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig i Helamalmö, berättar om sitt arbete med samverkan i Malmö stad där ett litet projekt nått stor framgång för ungas delaktighet och inflytande.

Seminarie 2: Röda korsets ungdomsförbund: "Är du medspelare?". Isabel Expósito och Katarina Johansson Eiben presenterar en mycket konkret och användbar metod för att göra Barnkonventionen verklig och levande i lag och träningsgrupper.

Seminarie 3: Professorerna Susanna Hedenborg och Johan R Norberg: ”Barnkonventionen och föreningsidrotten – en handbok för idrottsledare” Författarna till Unicefs bok berättar om innehållet och ger en överblick över hur barnkonventionen kan tolkas och konkretiseras i en idrottslig kontext.

Föreläsning 3 Vikten att få vara sig själv - inkluderande idrott för alla. Vi gästas av Caroline Jönsson leg psykolog, Sofia B Karlsson sakkunnig i jämställdhet och jämlikhet på Riksidrottsförbundet, Julle och hans mamma Petra samt Noel Filén-Hammarström som alla har värdefulla erfarenheter i ämnet.

Här hittar ni mer information om de föreläsare och ämnen som kommer tas upp under dagen om dagen.


FAQ - Försäkringar

Vad har ni för frågor kring vår försäkringar. Det gäller altl från vad det innebär med en utökad försäkring till vad som gäller om man åker utomlands och tävlar.

Vi håller på att sammanställa en FAQ alltså Frequently asked Questions om försäkringar.

Har du någon fråga du skulle vilja har svar på så tveka inte och skicka in den till oss så kanske den kommer med i vår FAQ. Har ni funderar på den har säkert andra också funderat men kanske inte tänkt på att fråga oss.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.