Nyhetsbrev från Rågsveds Fastighetsägare - Juni 2019

Trygghetsbesiktning

- en grund för ökad trygghet i bostadsfastigheter

Rågsveds Fastighetsägare erbjuder sina medlemmar trygghetsbesiktningar som resulterar i förslag på brottsförebyggande åtgärder. På sikt kan dessa besiktningar och åtgärder leda till en trygghetscertifiering av fastigheten.

Att trygghetsbesiktiga en fastighet är ett bra verktyg för fastighetsägare i deras arbete att motverka brott och öka tryggheten i sina fastigheter. Efter genomförd trygghetsbesiktning får fastighetsägaren en rapport med såväl iakttagelser som åtgärdsförslag från utemiljö och fastigheten till förvaltningsrutiner.


Ny hemsida

För ett par veckor sedan uppdaterade vi hemsidan för föreningen, ragfast.se.

Besök den gärna och kom med synpunkter på hur vi kan förbättra den ytterligare för dig som medlem eller boende i Rågsved.


Strövardalens stadsodling invigd

Den nya stadsodlingen som ligger bredvid förskolan Rågen i närheten av Rågsveds tunnelbana vara tidigare täckt av sly och ogräs.

– Det har varit en otrygg och otrivsam plats som till och från dessutom varit lite av ett tillhåll. Det är så roligt att den nu används till något bra för oss som bor i Rågsved, sa Sofia Rydergård, projektledare för den nya stadsodlingen som inledde invigningen.


TYCK TILL-appen

Stockholms stads TYCK TILL-app kan användas för att tycka till om Stockholms stads trafik- och utemiljö direkt i mobilen.

Via appen kan man skicka in en fråga, en idé, ett beröm, ett klagomål eller en felanmälan. Vi vill gärna uppmana både våra medlemmar och våra medlemmars hyresgäster och andra som rör sig i våra stadsdelar att ladda er och använda appen.

Genom att felanmäla otrygga platser, klotter, trasig belysning mm kan vi tillsammans hjälpas åt att skapa tryggare, snyggare och trivsammare platser i våra stadsdelar.

Sprid vidare att appen finns och om du inte redan gjort det, ladda ner Tyck till-appen här:

App Store          Google Play         Microsoft Store


Kommunikationsnätverk

för hållbart, långsiktigt arbete för tryggare bostadsområden

Hur kan vi samverka i vår kommunikation kring hållbart, långsiktigt arbete för tryggare bostadsområden?

I maj arrangerade vi ett möte med dem som arbetar med kommunikation hos våra medlemmar i de fyra systerföreningarna.

Syftet var både att informera om föreningarnas arbete och att utveckla ett kommunikationsnätverk där vi kan sprida, dela och få relevant information inom hållbart, långsiktigt arbete för ett tryggare boende.

I förlängingen har vi alla samma mål att positivt påverka värdeutvecklingen på hyresfastigheter, bostadsrätter och lokalfastigheter i respektive område.

Ulf Malm, vd för Fastighetsägare i Järva och Hässelby-Vällingby Fastighetsägare och Sonny Söderström vd för Skärholmens Fastighetsägare och Rågsveds Fastighetsägare beskrev föreningarnas verksamhet. Lennart Levander, brottsförebyggare, berättade om våra trygghetsbesiktningar som är ett bra verktyg i det brottsförebyggande arbetet.

Vi fick också information om Fastighetsägarnas arbete av Henrik Tufvesson som förutom att han är näringspolitisk chef hos Fastighetsägarna Stockholm är vice ordförande i Skärholmens Fastighetsägare samt Rågsveds Fastighetsägare.

ungefär en gång in månaden skickar vi ett mail till dem som är med i kommunikationsnätverket med information om vad som händer i föreningarna och infomration vi får från er medlemmar som kan vara intressant för andra medlemmar eller deras hyresgäster.

Vill du vara med i kommunikationsnätverket, eller veta vem i din organisation som är med. kontakta katarina@balanseradkommunikation.se som arbetar med kommunikation i föreningarna.Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitterlinkedinhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem eller på annat sätt knuten till föreningen eller för att du har anmält dig till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.