Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo Regelinfo


Det är snart dags för det första tävlingen och vi regeldomare vill göra en lite påminnelse om vanliga regelbrott som vi sett förra säsongen samt nya regler som har stora förändringar jämfört med förra året.


Med vänliga hälsningar
Regeldomarkåren.

  •  Tänk på i rotationer i baskets och dismounts att topparna inte blir inverted, detta var något vi såg mycket av förra året och vill återigen påpeka säkerhetsrisken med toppar som kommer ner med huvudet först.
  • En spotters främsta uppgift är att skydda toppens huvud, nacke och rygg från skador och måste därför vara placerad så denne kan göra detta. Se bild.

 

  • En spotter kan heller inte räknas som en bas och en spotter samtidigt. I en single based lib kan en spotter hålla sin främre hand under toppens fot, den bakre handen måste då placeras på toppens vrist eller basens handled. Se bild

Röd hand = hand får ej placeras såhär.

 

  • Tänk på höjden i skills som utförs i level 1 och 2. Ett exempel för level 1 är när toppen landar prone, går fötterna över basernas huvuden räknas det då som ett extended stunt och är endast tillåtet kopplat till ett prep level stunt (eller lägre variant). Ett exempel för level 2 är kopplade tictocs i prep, om bytet sker över huvudet blir det då ett stunt above prep level. Detta kräver då en spotter och om endast bakpersonen håller i är räknas den då som bas. 

  • Vi ber er därför att tänka på höjden på era skills så vi undviker detta.

  • Nytt för i år är att ingen tumbling får ske över någon annan individ. Detta gäller även armar och ben. Ett exempel är en kullerbytta över någon annans arm eller ben.

  • Förra året i level 2 såg vi även många flickis step out med vridning, detta är inte tillåtet i level 2. För att ha något rotation efter en step out måste benen först ihop innan vridning eller vändning kan göras.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.