Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Svenska Köttföretagen effektiviserar

För att möta en minskad marknad på semin och livdjur samt dra nytta av genomförda investeringar genomför Svenska Köttföretagen en organisations-förändring. Detta för att vara anpassad för framtida satsningar och utmaningar med inriktning på att fortsatt vara en starkt aktör på den svenska köttbranschen och erbjuda produkter i världsklass.

Svenska Köttföretagen har senaste åren genomfört en rad investeringar och en mängd aktiviteter, något som gett mycket positiv inverkan på marknaden.

  • Införande av ny världsledande grisgenetik till Sveriges grisproducenter.
  • Ursprungsverifiering av svenskt kött i butik
  • Ledning av de nationella handlingsplanerna inom gris nöt och lamm

Det är positiva satsningar där vi målmedvetet medverkat till att våra kunder fått en bättre konkurrenskraft och framtidstro, men också haft den effekten att efterfrågan på våra produkter semin och livdjur har minskat. Investeringar har även skett inom företaget med system och arbetssätt för samordning av administrativa funktioner med dotterbolag.

För att anpassa verksamheten efter rådande marknadssituation med lägre försäljning av semin och livdjur, men även för att kunna möta framtida nya kund- och leverantörskrav väljer Svenska Köttföretagen att effektivisera och anpassa sin verksamhet. Svenska Köttföretagen ändrar på arbetsätt inom ett flertal funktioner och reducerar sin bemanning med fyra tjänster inom central administration, affärsområde bransch och affärsområde genetik. Fackliga förhandling pågår för att hitta lösningar till de medarbetare som berörs.

Vi återkommer med löpande information till dig som kund med mer detaljer om förändringen. Vi kommer prioritera att våra kundrelation inte ska påverkas negativt.


Vid ytterligare frågor vänligen kontakta


Hans Agné
VD, Svenska Köttföretagen
Tfn: 070-548 30 01
E-post: hans.agne@kottforetagen.se

Beställ semin och förnödenheter online!

I vår webbshop hittar du semin och förnödenheter av god kvalitet till konkurrenskraftiga priser – helt enkelt det mesta du behöver i det dagliga arbetet med djuren. Titta in på kottforetagen.se

kottforetagen.se

Sveriges mest kompletta hemsida för dig som är intresserad av köttproduktion! Här hittar du samlade nyheter från hela branschen. Du kan också läsa mer om våra verksamhets-områden, våra prislistor och hur du beställer från oss.

Svenska Köttföretagen, Vasagaran 29 . 541 31 Skövde
tel 0500-48 30 65 . info@kottforetagen.se . kottforetagen.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.