Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Vi vill lyfta småföretagandet.

Småföretagare är viktiga i alla kommuner och städer.
Fyra av fem jobb skapas i små bolag. Visste du att på vår hemsida www.molndal.se under fliken arbete och näringsliv kan du få bra information. Här finns rådgivning och nätverk att kontakta för dig som vill starta, eller som redan driver företag".

Carina Kloek-Malmsten


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


"Framtid Mölndal 2019" den 9/4

Framtidsmässan för alla åttorna, SFI och Komvux äger rum på Åbymässan den 9/4. Drygt 50 företag och utställare är redan anmälda. Det beräknas komma 3-4000 besökare. Vill ni vara med, presentera ert företag, nätverka? Det finns några få platser kvar.

Anmälan: anna.karlsson@molndal.se


Företagsklimatet i Mölndal - svara!

Svenskt Näringsliv har nu skickat ut enkäter till medlemmar och andra företagare för att undersöka företagsklimatet. Svara gärna, era svar är viktiga för vårt arbete för bättre dialog med näringslivet.


Åbro - intressant etableringsområde

Robert Atterfelt på Lokalisera pekar ut Järntorget, Åbro och Lindholmen som tre områden som blir allt hetare. Här ger han sin syn på lokalmarknaden i Göteborgsregionen.

Läs mer


Fem tips för er som ska ta emot en praoelev

Sedan den 1 juli 2018 är praktisk arbetslivsorientering, prao, obligatorisk i två veckor under åk 8 och/eller 9. Syftet med prao är att stärka kopplingen mellan skola och arbetsliv och att ge eleverna en första inblick i arbets- och näringslivet.

Läs mer


Vad händer i Kållered centrum?

Nytt år och nya tag vad gäller bildande av föreningen – ”Kållered BID – tillsammans för ett gemensamt Kållered”. Under januari delade vi med oss av erfarenheterna på en två dagars konferens från vårt arbete till projektet ”Hållbara platser” som drivs av Västra Götalandsregionen. Flera av platserna ville veta mer om vårt arbete och var intresserade av att starta en BID.

För mer information: marthe.vakoufari@molndal.se


Sök Mölndals stads jämställdhetspris!

Uppmuntrar du dina anställda att båda föräldrarna kan ta barnledigt? Jobbar ni aktivt med jämställdhetsfrågor? Mölndals stad delar varje år ut ett jämställdhetspris. Med priset vill vi belöna en person, grupp eller verksamhet som i sitt arbete bidrar till jämställdhet. Förra året vann judoföreningen IK Västra Mölndal för sitt arbete med inkludering i verksamheten.

Läs mer


Rekrytera digitalt!

Det finns många vägar att gå när du ska rekrytera. AF  hjälper till att se över alternativen. Med kostnadsfria rekryteringstjänster kan du söka efter kandidater i en kandidatbank, annonsera efter den kompetens du behöver och få tips och inspiration på webbplatsen. 

Läs mer


Internationella Handelsdagen 28/2

Internationella Handelsdagen har som mål att vara den årligt givna mötesplatsen för företag som arbetar med internationell handel.

Läs mer och anmälan


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan

Januari 2019

Viktig stadsutveckling under 2018 för kommande år

Besked från Trafikverket om ett tågstopp i Mölndal, en galleriainvigning i Mölndals innerstad och ett framgångsrikt arbete med flera stora detaljplaner. 2018 blev ett viktigt år på stadsbyggnads-förvaltningen som ger bra förutsättningar framåt.

Att vi äntligen kunde slå upp portarna till Mölndals galleria den 27 september var ett viktigt och efterlängtat steg i innerstadens utveckling. Men också förväntat, säger Björn Marklund.

Läs mer

Björn Marklund, stadsbyggnadschef

Before Work 5/2 kl 8.00-9.30

Första Before Work 2019. Vi välkomnar Lennart Karlsson och Mathias Vårström från AspelinRamm Fastigheter som kommer att berätta om fastighetsutveckling under rubriken ”Från Lärar-högskola till Pedagogen Park”.

Anmäl dig här

Vi ses på Lilla Götafors.

Mölndal - Bra på bygglov

Den 16 januari presenterade Sveriges Kommuner och Landsting resultaten från en intervjustudie med de tre kommunerna Mölndal, Örebro och Gällivare som har lyckats kombinera hög byggnadstakt, effektiv bygglovshantering samt bra service till de som söker bygglov. Lyssna till Bo Rydström, bygglovschef.

Se webinariet här

Bo Rydström, bygglovschef

AstraZeneca är Proffsmentor för elever i årskurs 9

Elever från Lövgärdesskolan på besök i april 2018

I samarbete med Mentor Sverige är AstraZeneca Proffsmentor för 23 elever 2018-19 på Lövgärdesskolan. Första gången de träffades var i april 2018 när eleverna bjöds in till Mölndal. 

AstraZeneca arbetar långsiktigt med att attrahera ungdomar till att studera naturvetenskapliga ämnen genom olika projekt och initiativ.

Läs mer


Ytterligare ett hotell öppnar i Mölndal

Snart öppnar ett hotell där gästen kommer att känna samma pirriga känsla av spänning och förväntan som inför ett Tivolibesök.

I april invigs Åby Hotel i Göteborg/Mölndal.

Det är ett fyrstjärnigt hotell med 223 rum där upplevelsen står i fokus och där design och inredning har hämtats från just Tivoli. I direkt anslutning till Åbymässan och ÅbyTravet byggs den 16 våningar höga byggnaden som består av hotell, möteslokaler, takterrass med lounge, kontor och Friskis & Svettis-gym. Tillsammans bildar detta Åby Arena. Hotellet ägs av familjeföretaget HKC Hotels och blir medlem i Best Western Hotels & Resorts.

Läs mer


Välkommen att träffa Mölndal på "Bygg Göteborg", Åbymässan 21-22 mars

Göteborgsregionen står inför ett tillväxtsprång – från 2019 till 2035 så skall regionen växa med en tredjedel. På grund av allt som skall byggas så har de inblandade, både från näringslivet och det offentliga, efterfrågat en mötesplats för branschens hela ekosystem. Detta har resulterat i "Bygg Göteborg" som har premiär den 21-22/3 på nybyggda Åbymässan.

Läs mer 


Månadens företag - BRA

BRA med sina 240 anställda är verksamma inom bygg, anläggning och konstruktion.

Bolaget bildades 2007. 

BRAs nya kontor på Jolen i Mölndal

Det har sedan starten arbetat i nära samarbete med sina kunder och leverantörer.  BRA fokuserar på tidiga skeden för kunder eller som egenregiprojekt. BRA omsätter ca. 1.5miljarder och är främst verksam mot kommersiella lokaler. BRA flyttade i augusti 2018 till egenutvecklad fastighet på Jolen i Mölndal.

Läs mer


Hållbarhetsveckan 2019

Mölndal har en vision om en hållbar stad. Hållbarhetsveckan vill konkretisera, problematisera, exemplifiera och fundera över hållbar utveckling i Mölndal. Aktiviteterna under veckan anordnas av företag, föreningar, privatpersoner och kommunala verksamheter. Hållbarhetsveckan i Mölndal har hållits årligen sedan 2014. Den 6-13 april i år arrangeras årets Hållbarhetsvecka och vi hoppas på ett brett program fullspäckat med arrangemang med koppling till hållbar utveckling. Vad kan och vill du bidra med?

Läs mer 


Nordic Buzz – ett projekt för utveckling av kreativa näringar

Under tre år har Mölndal deltagit i Nordic Buzz – ett projekt för utveckling av kreativa näringar med stöd av EU-programmet Interreg. Kreativa företagare inom livsstils- och designområdet har gått ett kompetensutvecklingsprogram med mål att förbättra affärsmodellen. Syftet har också varit att stärka kunskapen om hur en stad kan skapa förutsättningar för att kreativa näringar ska växa. Tre företag från Mölndal har deltagit i programmet och näringslivsenheten, kultur- och fritidsförvaltningen och Mölndala Fastighets AB har följt projektet. Lärdomarna tas nu vidare i stadens planer för näringslivs- och kulturutveckling. Resultaten kan också användas i arbetet med att utveckla industrikärnen i Forsåkersområdet som enligt visionen kan bli en plats för kultur och kreativitet.

Läs rapporten här


GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. Läs mer

Nu över 1500 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter