Nyheter om Fast Forward Girls - Det Sverigeunika tjejsatsningsprojektet för en mer jämställd innebandy! 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Vilket SM, vilken arena!

Alltså Gavlehov!!! Vilken arena - så himla modig och häftig satsning av Gävle kommun. Vilken turnering sen - vilket härligt forum att nätverka i. SSL-spelare, SSL-tränare, landslagsledning samt ledare för Svensk Innebandy i en enda salig skön blandning träffas under dessa dagar. Så himla imponerande att se alla fantastiska 15-16-åringar som ger allt! Grattis Jakob Westerlund och Gästriklands Innebandyförbund för en fantastisk turnering. Tack för ett bemötande i världsklass och att vi fick vara en del av festen - det gav mersmak!

Gävle kommun visar gärna upp arenan för beslutsfattare så att fler kommuner kan haka på det fina initiativet för ett hållbart idrottande

Fast Forward Girls på Tjejdagen i Tranås

FFG hade äran att vara en del av Tranås tjejdag. Ett fantastiskt initiativ av Maja Rehn och Lisa Sandelin i IBF Tranås. 140 tjejer tågade tillsammans in som intro innan dam-matchen som lockade hela 345 åskådare. I samband med detta samlades det in över 23.000 kr till FN-projektet "Projekt Flicka". Varma applåder från vårt håll till en grymt bra dag!

FFG:s Sara Jesäter och Tranås Lisa Sandelin gläds över tjejsatsningen i Tranås

På begäran - här kommer filmen igen!

Fast Forward Girls har gjort en film som ni mer än gärna får använda som inspiration för hur man kan lägga upp en rolig träning för barn i ungefär lågstadieålder. Vi strävar efter att skapa en miljö för barn i den åldern som är riktigt riktigt rolig och där de känner sig trygga. Då tror vi de gärna kommer tillbaka, och det är ju det vi vill. Tjejerna i filmen kommer från Solfjäderstaden IBK:s supermysiga flickor födda 2012. Hoppas ni gillar den!


Fast Forward Girls höll i Teambuildingskväll

FFG blev inbjudna av Solfjäderstaden IBK:s Flickor 07 för att hålla i deras aktivitet för att komma närmare varandra som lag. Ett gäng härliga timmar med träning, specialträning för målvakter och därefter övningar som syftade till att komma varandra närmare. Tjejerna fick jobba med värdegrunder som alla gemensamt ska försöka hålla sig till inom laget. 

Mycket tänka, knepa och knåpa för att ännu mer bli ett (1) lag!

Fast Forward Girls på besök i skolorna!

Rebecca besöker under hösten skolor i 9 av Östergötlands 13 kommuner för att visa upp innebandy för tjejer. Hittills har vi  träffat över 500(!) tjejer som fått hänga med Rebecca under en idrottslektion och tränat på att ha riktigt riktigt kul med klubba och boll – naturligtvis är målgest bland det viktigaste att träna på – allt det andra kan vi träna på senare.

Söderköpings tjejer - det är grejer!

Fast Forward Girls på besök i föreningarna!

Våra handplockade, superhärliga och fantastiska FFG-tränare besöker föreningarna runt om i Östergötland för att hålla i prova-på-träningar. Detta sker oftast på helgerna – så ge all cred ni kan till dessa hjältar när ni ser dom. De brinner för detta och älskar att vara med lirarna. Hittills har de träffat över 200 tjejer där fokus, förutom att ha fantastiskt roligt, har varit att träna på att röra på sig och få koll på sin kropp men även introducerats till innebandyns härliga värld.

Mantorpstjejer som körde järnet för att sedan chilla lite grann!

Följ oss på Instagram - vi behöver ditt stöd!

Våra FFG-team behöver alla peppande ord ni kan ge dom. Följ Fast Forward Girls på Instagram genom att klicka på ikonen nedan och överös våra hjältar med positiva budskap.

Följ oss på Instagram - Vi behöver er!
instagram

Vi som lägger ner hela vår själ i detta, bara för att vi kan och brinner för det!

Lina Finnevidsson

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls näst yngsta tjej är underbara Lina från Motala. Hon är 19 år, tog studenten i somras och är nu utbildad undersköterska. Hon började spela innebandy i Solfjäderstaden IBK när hon var 4 år och har sedan dess blivit kvar i klubben.

Charlotte Åström

Instruktör FFG-team Mitt

Med rötter från Småland har vi grymma Charlotte ”Charlie” Åström. Hon är 28 år och jobbar som fysioterapeut. Hon har spelat i Westerviks IBK men sedan 2011 representerar hon Linköping IBK. Hon har hunnit med två segertåg till svenska superligan och totalt 4 säsonger i SSL.

Sara Jesäter

Instruktör FFG-team Öst

Vår bästa Sara är 24 år och uppvuxen i Motala tillsammans med mamma, pappa, storasyster och lillebror. Hon började spela innebandy när hon var 5 år i Solfjäderstanden IBK. Just nu bor hon i Norrköping och pluggar till arbetsterapeut samtidigt som hon jobbar på smedbyskolan

Cornelia Proper

Instruktör FFG-team Mitt

Vår värmländska pärla är 23 år och uppvuxen i Grums med mamma, pappa och lillebror men flyttade till Linköping för att plugga. Efter universitetsstudierna blev hon kvar och jobbar nu som fysioterapeut samtidigt som hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan. 

Filippa Bagge

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls yngsta tjej är fantastiska Filippa som är 17 år och pluggar på NIU i Linköping. Hon bor i Motala hos mamma, pappa och lillasyster men även en del hos storasyster i Linköping. Hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan och är även en duktig sångerska.

Rebecca Bagge

Projektledare & Instruktör FFG-Team Öst

Rebecca är projektledare för Fast Forward Girls och anställd av Östergötlands innebandyförbund för att driva projektet. Hon har spelat i både NLA i Schweiz och SSL. Hon pluggar sista året på Civilekonomprogrammet och bor i Linköping. 


Han som stöttar där det behövs, bara för att han kan och brinner för det!

Fredrik Bagge

Kreatör av projektet, kommunikatör, inspiratör samt utbildare av FFG-instruktörerna med fri roll på mittplanen för att se till att Fast Forward Girls alltid överlevererar - både på och utanför planen! Fredrik har varit tränare för damer och flickor i 15 år och brinner starkt för att utveckla och sprida tjejinnebandy. För närvarande är han tränare för Solfjäderstaden Flickor 05, Instruktör för tjejer på Future Fjädern, Solfjäderstadens innebandyakademi, samt Instruktör för tjejerna i Team Östergötland på Östergötlands Innebandyförbund. 


Följ Fast Forward Girls på Instagram

instagram


Dela gärna detta på facebook eller klicka här för att tipsa en vän om vår supersatsning

Önskar ni komma i kontakt med oss, maila oss på ostergotland@innebandy.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du har intresse av att ta del av nyheterna kring Fast Forward Girls eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du inte ha fler mail från oss, klicka här.

Sent with Get a Newsletter