Nyhetsbrev från Film i Väst. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

John Andreas Andersens norska storfilm Skjelvet är en av filmerna på temat Apokalyps under Göteborg Film Festival. Samproducerad med Film i Väst. 

Välkommen till Göteborg!

Nu på fredag invigs Göteborg Film Festival. En dryg vecka av filmupplevelser i världsklass. Film i Väst har flera samproduktioner med i programmet, några i tävlan om Dragon Film Award.

fredag 25 januari är det ett Filmpolitiskt toppmöte, arrangerat av Västra Götalandsregionen i samarbete med Göteborg Film Festival. Från Film i Väst deltar Tomas Eskilsson i en diskussion om SVT i filmpolitiken medan Mikael Fellenius pratar om produktionsrabatter. 

  • Lördag 2 februari  klockan 12.00 avslöjar Film i Väst nya spännande filmprojekt på Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan (festivalpass krävs). 

Glenn Close vann en Golden Globe för sin huvudroll i The Wife - nu är hon också Oscarsnominerad.

Två Oscarsnomineringar

Två av Film i Västs samproduktioner har Oscarsnominerats. Det är Glenn Close som Bästa kvinnliga skådespelare för sin roll i Björn RungesThe Wife samt Göran Lundström och Pamela Goldammer för Bästa mask och peruk i Ali Abbasis GränsLÄS MER HÄR


Guldbaggegalan 28 januari

Film i Västs samproduktioner har fått 40 Guldbaggenomineringar för 2018 års filmer. Själva galan äger rum den 28 januari och direktsänds i SVT. Vi kommer att rapportera på hemsidan och i sociala media under kvällen. Här kan du se Film i Västs nomineringar.


Vårens premiärer på bio och tv

Sju långfilmer på svensk bio och tre tv-draman. Det är vad du kan se från Film i Väst under första halvåret. Bland andra Colin Nutleys Ulricehamnsinspelade Bröllop, begravning och dop.  Här är hela listan.


Många nya inspelningar 2019

Tuva Novotny, Liv Mjönes, Erik Hemmendorff och på länk från Thailand även Ruben Östlund. Det var var några av gästerna när ett urval av vårens premiärer och inspelningar förra veckan presenterades hos Film i Väst. LÄS MER HÄR


Aktuellt på bio

Klicka på affischerna så kommer du till en trailer för filmen.


Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.


facebooktwitterinstagram

 Du får detta nyhetsbrev som samarbetspartner eller vän till i Film i Väst.
Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.