Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Bokstäverna MB står för Mental Balans

Vi bör börja fokusera mer på den mentala armhävningen än den fysiska för att må bättre i livet.


Visste du att mindfulness-övningar, som yoga och tai chi, ger stora mentala hälsoförde-lar och kompletterar, och kan till och med ersätta, promenader och många andra typer av motion på ett ypperligt sätt. Dessa resultat ligger i linje med forskning som säger, att med socialt stöd och mindful­ness, kan var och en förbättra sin mentala balans, säger Adam Chekroud, professor i psykiatri vid Yale University. 


Träna lagom – både kroppen och hjärnan

Det är väl etablerat att träning kan förbättra psykisk hälsa och eventuellt lindra eller förebygga depression. Men hur mycket krävs för att se en förändring? Det kan verka logiskt att ju mer du tränar fysiskt desto bättre. Men en stor ny studie tyder på att det inte alltid är fallet, åtminstone när det gäller mental hälsa.

I en undersökning analyserade forskare data från 1,2 miljoner amerikanska vuxna, Centers for Disease Control and Prevention's Behavioral Risk Factor Surveillance System mellan 2011 och 2015. Studieförfattaren Adam Chekroud, en professor i psykiatri vid Yale University delar med sig av sin forsk­ning.

Individerna svarade på frågor om deras träningsplaner, livsstilvanor, hälsa och antalet dagar i månaden upplevde de dålig psykisk hälsa. I genomsnitt rapporterade personer 3,36 dagar dålig psykisk hälsa per mån. Men de som sade att de utövade - genom aktiviteter som sträcker sig från hushållsarbete till löpning - upplevde cirka 1,5 färre ”dysterdagar” per månad än stillasittande personer, enligt forskningen.

När man analyserade siffrorna än mer såg forskarna ett intressant mönster: Människor som tränade i måttlig omfattning (cirka 45 minuter per pass) såg de positivare mentala resultat än för dem som prioriterade t ex maratonträning. Sammantaget ledde dessa resultat till att forskarna drog slutsatsen att träning i två till sex timmar per vecka, kan vara den optimala nivån för god mental hälsa.

 

"Många människor tränar för fysiska hälsofördelar eller viktminskning", säger Chekroud, "men begreppet att utöva mentala hälsofördelar är uttryckligen mycket spännande."

Läs hela artikeln från Times här


Följ oss på facebook, instagram och linkedin!

Face book

Instagram

LinkedinHillevi Wahl

Hillevi Wahl är författare, krönikör, trebarnsmamma, alkisbarn, före detta matmissbrukare och mästare i förändring. Hillevi bjuder på en fartfylld föreläsning och ger handfasta råd om konsten att orientera smart genom
livets berg- och dalbanor. Med rätt karta och kompass kan man överleva stora svårigheter, bryta ett destruktivt mönster och hitta glädjen i både träningen och på jobbet.Nick Söderblom

”Det finns alltid val i livet, se till att du väljer rätt.”
Att träna en annan människa är mer än bara träning. För Nicks del så handlar det om att se helheten av den personen, att förstå varför det går dåligt vissa dagar medan andra dagar följer kroppen med i minsta rörelse. Genom hans gedigna erfarenhet av träning och hälsa, och att kunna träna personer för tex en viss roll, så krävs det människokännedom. Det är Nicks styrka. Redan första mötet ser han vad personen i fråga behöver för att nå sitt mål. Därefter börjar arbetet för dig. Är du fokuserad och målinriktad, så kommer du nå dit du vill.


Inners statistik visar att en hälsostrategisk insats med fokus på; mental balans, kost och motion leder till att tre av fyra individer når sina personliga mål via en förändrad livsstil. Som en effekt av detta blir organisationen mer kostnads- och resultateffektiv och förbättrar därmed sin lönsamhet.

Inner Sweden AB | Finlandsgatan 56, 164 74 Kista | 0727 39 05 05 | 556498-8276

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.