Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nu röstar vi fram Tove!

Hej! Här kommer årets första nyhetsbrev från Svenska Orienteringsförbundet till landets alla föreningar. Den här gången vill vi tipsa om de webbseminarier som Skatteverket anordnar för landets idrottsföreningar. Men vi vill även slå ännu ett slag för vår Jerringpriskandidat, Tove Alexandersson!

I dag är det exakt en vecka kvar till den andra och sista Jerringgallringen före Idrottsgalan. Tycker du att Tove Alexandersson är värd en plats i Globen så är det med andra ord hög tid att rösta! Och du, om du redan har röstat - du kan göra det igen. På webben och i SVT:s duo-app har varje person bara en röst - men telefonnumret 099-209 03 kan du ringa en gång varje dag!

Jag vet att det finns en och annan som tycker att det är fel att uppmana folk att rösta, men de allra flesta har insett att dagens Jerringpris är en tävling i engagemang. Tävlingens arrangör är Radiosporten och Markus Boger, Radiosportens chef säger själv så här om tävlingen:

"Vi vet att många förbund och många medlemmar engagerar sig för att deras kandidat ska få så mycket röster som möjligt. Idrott är engagemang och Jerringpriset är ett sätt att engagera sig, det har vi inte något emot. Diskussionen om kampanjer och kupper kommer med jämna mellanrum, vi ser det mer som ett sätt att engagera sig och att det sker bland många förbund."

Jag tycker att vi med stolthet ska säga att vi självfallet röstar på vår stjärna, och att vi med gott samvete ska sprida ordet och se till att så många som möjligt lägger en eller ännu hellre flera röster på Tove.

1981 vann Annichen Kringstad som enda orienterare hittills Jerringpriset. Sedan dess har det gått 37 år och ska någon orienterare någonsin vinna utmärkelsen igen så måste vi kraftsamla.

Ifjol blev Tove trea, med 122 840 röster. Vann gjorde Peder Fredricson (ej med i år) på 288 825 röster och tvåa blev Sarah Sjöström, simning, 228 087 röster.

Enkel matematik ger för handen att om alla som röstade på Tove ifjol röstar i år igen, och gör det ett par extra gånger så borde saken vara biff.

Jag anser att Toves bedrifter står i en klass för sig. Jag vet också att det är jätteviktigt för svensk orientering att vår sport syns i de här sammanhangen.

Tycker du som jag? Rösta då! Rösta igen! Och sprid budskapet bland era medlemmar!

I artikeln här nedan hittar du all info om hur du röstar.

Nu kickstartar vi det här året - kom igen nu Orienteringssverige!

Och god fortsättning!

//Susanne Söderholm, förbundschef


Så röstar du på Tove!

I fjol slutade hon trea i Jerringprisomröstningen. Nu är Tove Alexandersson återigen nominerad till "folkets pris". Om du tycker att Alexandersson ska ha Jerringpriset – rösta!

2018 inleddes med tre EM-guld i skidorientering i Bulgarien, fortsatte med fyra fullträffar i orientering – två EM-guld i Schweiz och två VM-guld i Lettland – och under hösten blev hon även världsmästare i skyrunning.

Tove Alexandersson är världsbäst i tre olika sporter, något som torde vara helt unikt i svensk idrott och kanske även i världen.

Det finns tre sätt att rösta på Tove i Jerringomröstningen.

Dels kan du ringa 099 209 03 (3.60 kr) och det kan du göra EN GÅNG VARJE DAG.

Dels kan du rösta i SVT:s Duo-app och på webben - på DENNA SIDA. (De här två vägarna är helt kostnadsfria.) Duo-appen laddar du enkelt ner till din telefon.

Folksam sänker priset på byggnader i RF Kompletteringsförsäkring

Som medlem i Orienteringsförbundet kan er förening teckna RF:s Kompletteringsförsäkring. Den försäkrar bland annat era byggnader, idrottsredskap och teknisk utrustning. Nu sänker Folksam premien med 20% på den del av försäkringen som täcker byggnader.

Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter från Folksam. Ring Folksam Företagssupport på 08-772 86 35 eller mejla foretag@folksam.se så får du veta vad ditt pris blir.

Läs mer om RF Kompletteringsförsäkring


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du hålla dig uppdaterad?

Följ oss på våra sociala medier!


Nå ut med ditt budskap i våra webbsändningar

I år tar vi våra webbsändningar från SM och Swedish League till en helt ny nivå. I samband med det erbjuder vi även möjligheten att annonsera i dessa. Läs HÄR!


Skatteverkets webbseminarier för idrottsföreningar

Visste du att Skatteverket anordnar webbseminarier för landets idrottsföreningar? Rubrikerna i närtid är "Idrottsföreningen som arbetsgivare" (7 februari kl 14.00) och "Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift" (17 februari kl 13.00).

Läs mer HÄR och HÄR!


Har du anmält dig till VM-festen i Piteå?

I dag är det 68 dagar kvar till skidorienterings-VM i Piteå, tävlingar som arrangeras parallellt med ett junior-VM, ett ungdoms-EM och ett veteran-VM.

Har du ännu inte anmält dig till skidO-festen i norr? Här hittar du arrangörens hemsida: https://www.wsoc2019.com/

Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.