Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev Februari 2019

Argumentera i 3

Vi gillar när vi pratar i 3. Tre exempel på bra orsaker att köpa, tänka på något speciellt vis, göra något kul mm.

På något psykologiskt vis gillar våra hjärnor när vi får 3 exempel på allt. 3 bra argument för att köpa en himla bra tjänst/produkt av dig, 3 exempel på varför man ska välja att göra just …., 3 bra saker som händer om du väljer…..

Det finns någon harmoni och rytm med att det är just 3. Det är ju inte så att vi inte fattar förrän det tredje argumentet kommer utan att det mer känns rätt och låter bra i våra hjärnor.

Vi kan, eller våra hjärnor i alla fall, reagerar när det ”bara” kommer 2 argument och liksom blir kvar i detta och väntar på det tredje och därmed ”missar” resten av vad som sägs.

Ännu tydligare blir just när du håller tal, föreläser eller presenterar något. Blir extra effekt när du kan ge 3 exempel på saker. Och dessutom göra det extra tydligt genom att hålla upp fingrarna så att de syns att du räknar upp just 3 saker eller om du skriver det så blir det 3 punkter på tavlan. Det funkar mycket bra för våra hjärnor.

Det är ju också självklart enklare, i alla fall för min hjärna att det ”bara” är 3 saker jag ska hålla rätt på eller få i in i huvudet. Om det blir för många exempel, även om de alla är himla bra, finns det ju risk att de jag/vi hörde först ”trillar” ur hjärnan.

Siffran 3 är en helig siffra och förekommer i många religiösa sammanhang som t ex treenigheten men även i legender, sagor och myter, så något extra är det just med siffran 3. Träna dig på att alltid alltid ge dina exempel i tretal. Behöver inte vara 3 långa haranger utan snarare tvärtom, korta och koncisa. Du når lättare fram, får större effekt med det du säger och det låter bra!Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Det första används i nästan varje maträtt, det andra släcker törsten, det hela finns vid stranden? Vad är det?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Stolsbenen.

 

Stylingtips:

 

Nu är det då äntligen dags – det är vår! Eller snart i alla fall, men lite go vilja kan vi känna att våren är på gång.

Ute i våra butiker och på nätet förstås är ju våren redan här med alla härliga vårfärger. På tal om nät så kommer nättröjan tillbaka och hur många av oss som var med senast får inte rysningar av det men jag tyckte det var kul när jag hittade tröjan ovan som ser ut som en nättröja men är en ”vanlig” stickad tröja som ”bara” ser ut som nät.

Som så ofta på våren gillar vi när dessa nya fräscha kläder kommer då vi upplever det som lite extra med ljusheten, styrkan och oftast mönsterfrekvensen, alltså massor av mönster i alla varianter. Väldigt ofta blommigt i mängder. Denna vår är också mönsterna inspirerade av indiska och mexikanska mönster bland många andra förstås. Och med det följer starka färger.

Just nu denna vår är det mycket gult som gäller i färger. Självklart får du välja exakt vad du vill eller behöver för att lyfta fram dina egna färger som bäst men vill du så lägg gärna till någon nyans av just gult eller varför inte rosa. Bilden från Lindex exponering är bra exempel på vårfärger.

Plisserade kjolar, klänningar och ibland blusar är också stort i vår. En kul kombination är att ta något lite strikt och klassiskt som en plisserad kjol med mönster och kombinera det med vårens alla denimplagg typ då en jeansjacka i lite råare stuk. Jag hade en gång i tiden en svart plisserad byxa med grymt vida ben. Den kunde jag absolut haft i vår, om jag kom i den. Vida byxor är hett.

Ut och frossa i allt läckert som finns i vår! 


Lycka till!

Kläderna kommer bl a från 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.