Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Förbundschefens ord

Hej! Härkommer ett nyhetsbrev från Svenska Orienteringsförbundet till landets alla föreningar. Som vanligt vill vi tipsa om en hel del, men framför allt vill vi denna gång uppmana alla att rösta på vår Jerringpriskandidat, Tove Alexandersson, världens i särklass bästa orienterare och skidorienterare.

Inför Idrottsgalan i januari är förbundskapten Håkan Carlsson återigen nominerad i kategorin Årets ledare. Väldigt kul och välförtjänt! Nu kan vi i Orienteringssverige se till att han får sällskap till Globen av Tove Alexandersson.

Bara de fem främsta av Jerringpriskandidaterna brukar få vara med på den tv-sända galan och jag tycker att det är självklart att Tove ska vara en i den kvintetten.

Så min personliga uppmaning till alla orienterare i Sverige lyder: rösta på Tove! Och sprid gärna den här uppmaningen på träningarna, i klubbstugan och på sociala medier.

1981 vann Annichen Kringstad Jerringpriset. Sedan dess har det gått 37 år utan att någon orienterare nått hela vägen. Nu är det hög tid att både Tove och vår sport får välförtjänt uppmärksamhet!

I artikeln här nedan hittar du all info om hur du kan hjälpa till att lyfta fram vår främsta stjärna.

Snart ringer vi in 2019 så avslutningsvis vill jag passa på att önska alla landets orienterare

Gott Nytt År!

Susanne Söderholm, förbundschef


Alexandersson nominerad till Jerringpriset – så röstar du

I fjol slutade hon trea i Jerringprisomröstningen. Nu är Tove Alexandersson återigen nominerad till "folkets pris". Om du tycker att Alexandersson ska ha Jerringpriset – rösta!

2018 inleddes med tre EM-guld i skidorientering i bulgariska Velingrad, fortsatte med fyra fullträffar i orientering – två EM-guld i schweiziska Lugano och två VM-guld i lettiska Riga – och under hösten blev hon även världsmästare i skyrunning.

Det har varit ett minst sagt lyckat år för Tove Alexandersson som samtidigt är världsbäst i tre olika sporter. En fin slutpunkt på orienteringssäsongen blev det när hon dessutom bärgade den totala världscupen för femte året i följd.

Vill du rösta på Tove Alexandersson så kan du antingen ringa 099 209 03 (3.60 kr/samtal, ev. trafikavgift tillkommer) eller webbrösta på DENNA SIDA.

Observera att du kan "ringrösta" en gång per dag!

Du kan även rösta via SVT:s duo-app som du laddar ner till din telefon.


Bästa webbläsaren för Eventor

Är du en frekvent besökare/användare på Eventor? Då vill vi tipsa dig om att Eventor fungerar bäst i den senaste versionen av Google Chrome.

Brukar du surfa med Internet Explorer? Den webbläsaren är inte att rekommendera för Eventorbesökaren.


Tyck till om framtidens tävlingsprogram!

Svenska Orienteringsförbundet ser över tävlingsprogrammet för framtiden. Nu ger vi alla intresserade chansen att komma med sina inspel och åsikter. För att vi ska få in ytterligare input förlänger vi nu tiden till 20 januari.

Internationella orienteringsförbundet (IOF) har tagit fram en plan för hur den internationella tävlingskalendern ska se ut för orienteringslöpning och vilken framförhållning de ska ha.

Svenska Orienteringsförbundet vill nu utifrån IOF:s plan uppdatera svensk orienterings basprogram och skapa en "mall/plan" för våra svenska tävlingar inom orienteringslöpning. Det ska vara en plan för svensk orientering som inkluderar SOFT:s värdetävlingar (SM och Swedish League) och beaktar övriga tävlingar givet de behov och förutsättningar som finns.

Vill ni vara med och tycka till? HÄR kan ni läsa mer, ta del av ett diskussionsunderlag/förslag för att sedan inkomma med era synpunkter senast den 20 januari.


Ny avgiftsmodell från 2019

På förbundsmötet 2018 presenterades ett förslag på ny avgiftsmodell att börja gälla från och med 2019.

HÄR kan du läsa om förändringarna som klubbades igenom och hur själva administrationen kommer att fungera.

MELLANDAGSREA: Digitala Skogssport hela 2019 för endast 250 kr!

Just nu och året ut har Skogssport ett finfint erbjudande för digitala prenumerationer.

En helårsprenumeration för 2019 på den digitala tidningen med 390 kr i ordinarie pris kostar nu enbart 250 kr - LÄS MER HÄR!

Är du nyfiken på hur den digitala tidningen ser ut? Det senaste numret släpptes nyligen gratis som en liten julklapp till Orienteringssverige - klicka HÄR!


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du vara mer uppdaterad? Följ oss på våra sociala medier!


VM-festen i Piteå närmar sig

I dag är det 82 dagar kvar till skidorienterings-VM i Piteå, tävlingar som arrangeras parallellt med ett junior-VM, ett ungdoms-EM och ett veteran-VM.

Har du ännu inte anmält dig till skidO-festen i norr? Här hittar du arrangörens hemsida: https://www.wsoc2019.com/


Efter ändringarna - fler kan vara med på Ungoteket Riks

Den 6 januari är sista dag för anmälan till Ungoteket Riks, riksutbildningen där unga lär sig att skapa orientering.

Vissa modifieringar har gjorts gällande tid och kostnad för att fler ska ha möjlighet att delta. Läs mer HÄR!


Inbjudan till Rikslägret sommar 2019

Nu är det dags att anmäla sig till årets roligaste läger 2019, Rikslägret sommar. Lägret äger rum 23-29 juni och som vanligt i Idre Fjäll. Det mesta är sig likt men vi kommer ha över 10 kvadratkilometer nyritade kartor.

Mer info och anmälan hittar du HÄR!


Större kartskala för ungdomar och äldre efter nyår

Efter nyår blir det 7500-del och 3000-del för alla 45-åringar och uppåt på skogskartor respektive sprintkartor. I 16-klassen blir det 10000-del på långdistans. Det beslutade Svenska Orienteringsförbundets styrelse på sitt möte i början av december.

Läs mer HÄR!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.