Vi trycker både på färdiga kuvert och ombesörjer tillverkning av kuvert med tryck i större upplagor.

TRYCK PÅ KUVERT

Vi trycker både på färdiga kuvert och ombesörjer tillverkning av kuvert med tryck i större upplagor. Vi fixar kuvertering och postinlämning om du vill ha hjälp med det. Har du en Excellfil med dina adresser kan vi adressera direkt på dina kuvert. Kuvertryck innebär ofta att vi trycker logga och adress. Men det går också att trycka produktbilder och andra budskap som stärker ditt varumärke och blir en del av dina kampanjer.

FAKTA OM KUVERT

Det finns en i det närmaste oändlig variation på utföranden av kuvert. Alla med olika användningsområden. Här nedan försöker vi reda ut de vanligaste begreppen och när olika kuverttyper passar bäst.

Fukthäftande klaff
Den här klaffmodellen är främst avsedd för maskinell kuvertering. Rekommenderas därför speciellt för utskick i större upplagor. 

Självhäftande klaff med täckremsa
Den här modellen kan lagras längst av de självhäftande eftersom remsan skyddar häftämnet. Rekommenderas för manuell kuvertering. Fungerar inte för maskinell kuvertering.

Självhäftande gummerad klaff
Perfekt för mindre manuella utskick eftersom man varken behöver fukta klaffen eller dra bort någon täckremsa. Det är bara att fälla ned klaffen så sitter den. Nackdelen är att de inte tål att lagras någon längre tid eftersom gummeringen torkar. Behöver Du ändå lagra dom rekommenderar vi att Du lägger dom mörkt och svalt i förslutna kartonger.

Brevpåsar
Kuvert där klaffen sitter på kortsidan kallas för brevpåsar. De finns även med kartongrygg för att skydda innehållet. Är behovet att skydda innehållet ännu större så finns det kuvert som är vadderade eller klädda med bubbelplast.

Fönsterkuvert
Kuvert och brevpåsar finns med olika typer av fönster. Vanligast placering är H2 då fönstret sitter till höger.

Format på kuvert
Det vanligaste kuvertformatet, C, är anpassat för att passa inlagor i A-formaten. Ett A4-blad passar således i ett C4 kuvert. Viker du A4-bladet på mitten passar det i ett C5 kuvert o.s.v. Här kan du läsa mer om kuvertformat.

Kontakta oss så hjälper vi Dig vidare i kuvertdjungeln.

Med närhet, personlighet, hög service, kvalité och konkurrenskraftiga priser producerar vi alla typer av tryck.


GILLAR DU VÅRT NYHETSBREV?
Välj symbol nedan.


Besök: Aspholmsvägen 4, 702 27 Örebro. Tel. 019-20 74 30 Hemsida: www.triotryck.se 
Mejla oss genom att klicka på våra namn eller genom att svara på det här mejlet.
Per Rohlén: 019 20 74 31, Bertil Malmquist: 019 20 74 33, Janne Vidbark 019 20 74 32
Öppettider: Må-to 7:30-16:30  Fre 7:30-14:00 

Har du problem att se mejlet? Se det i din webbläsare i stället.

Det här är ett informationsmejl från Triotryck. Här informerar vi om nyheter, öppettider och annat. 
Klicka här om du inte vill ha denna information från oss.