Nytt lagertält till ArcelorMittal BE Group - Med lågt vatten i Vänern får fartygen lätta på lasten 
| nyhetsbrev från Vänerhamn AB  |  december 2018

Problem att se nyhetsbrevet? Visa i webbläsare

Nyhetsbrev från Vänerhamn AB

Nyhetsbrev från Vänerhamn AB / December 2018

Nytt kundanpassat lagertält till ArcelorMittal BE Group

Nytt kundanpassat lagertält till ArcelorMittal BE Group

Vänerhamn har under året uppfört ett helt nytt lagertält för stålspecialisten ArcelorMittal BE Group. Magasinet, som mäter över 1100 m2, har ritats och byggts för lagerhållning av ArcelorMittals råmaterial.

Gigantiska rullar av stål – s.k coils – kommer på båt, tåg eller lastbil till hamnen i Karlstad där de lossas av Vänerhamn och läggs på lager i hamnen. ArcelorMittal avropar därefter löpande de volymer som behövs i produktionen.

Den nya lagerhallen har ritats och byggts helt utifrån ArcelorMittal BE Groups önskemål. Ytor och takhöjd har anpassats till företagets verksamhet och hallen har inretts med ett lagersystem som gör det möjligt att stapla rullarna på varandra. En viktig del har också varit avfuktningen, då rullarna – för att undvika korrosion – måste förvaras i torr miljö.

Lokalanpassningar är annars inget nytt för Vänerhamn, utan en viktig del av företagets kundfilosofi mot företag som söker långsiktiga samarbeten. Kombinationen bra lagerhantering och hög kompetens för lastning och lossning ger Vänerhamn stora konkurrensfördelar jämfört med andra aktörer.


Lågt vatten i Vänern tvingar fartygen lätta på lasten

Lågt vatten i Vänern tvingar fartygen att lätta på lasten

Den torra väderleken har fört med sig att vattenståndet i Vänern idag är flera centimeter under sjökortets referensyta.

För sjöfarten får det låga vattenståndet konsekvenser. Sjöfartsverket har i omgångar sänkt djupgåendet för fartyg som trafikerar Trollhätte kanal. Med förändringen vill man gardera sig mot att båtar, med alltför tung last, får problem att ta sig in i Vänern vid trösklarna i slusstrappan. Senaste sänkningen gjordes nu i november.

Rent ekonomiskt innebär minskat djupgående att rederierna måste reducera lasten på sina fartyg. För en normalstor båt, med reguljärt lastutrymme, innebär varje decimeters minskning i djupgåendet en reduktion med ca 100-150 ton.

Ytterligare ett problem som kan uppkomma är den kommande isbrytningen av farlederna över Vänern, där sjöfartsverkets isbrytare har ett normalt djupgående på 5.40 meter. Problemet pareras genom att minska den operativa aktionstiden – och därmed volymerna bränsle och färskvatten.

 


Våra tjänster

Spedition & Klarering

Transport

Lagring

Vänern

Våra hamnar

 

Våra hamnar finns i Karlstad, Kristinehamn, Otterbäcken, Lidköping och Vänersborg.

Vi är även verksamma i Åmål, Gruvön, Hällekis och Trollhättan.


Läs mer här

 

För att bättre kunna möta marknadens behov har samarbetet mellan Vänerns hamnar efterhand fördjupats. Arbetet har steg för steg samordnats för att kunna erbjuda kompletta transport- och logistiklösningar.
1994 samlades resurserna i ett gemensamt bolag - VÄNERHAMN AB.

 VÄNERHAMN AB  |  Stuvargatan 1, 652 21 Karlstad  |  054-14 68 00  |  vhab@vanerhamn.se
 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.