Krinovas vd har ordet | December 2018

Nu står julen inför dörren. De flesta luckor i adventskalendern är redan öppnade. Låt oss, som brukligt är, stanna upp ett tag och blicka tillbaka på året som gått. Det känns bra att kunna summera ett händelserikt år, som i perioder också varit mycket intensivt för Krinovas medarbetare som brinner för utveckling, entreprenörskap och innovation.

Här är ett axplock ifrån Krinovas verksamhetsår 2018:

  • 3 500 frukostar serverade till hyresgäster och andra som valt att komma på fredagsfrukost på Krinova för att mingla och nätverka
  • 3 000 liter brain food shots gjorda till besökare på möten och konferenser på Krinova
  • 30 nya företag etablerade i science parken
  • Innovationsarenan har haft mer än 1000 workshops och arbetsmöten tillsammans med företag under året 
  • Över 47 miljoner kr i externt kapital till företagen på Innovationsarenan
  • 8 nya utvecklingsprojekt inom profilområdet mat – miljö – hälsa, samt ett nationellt uppdrag
  • 9 nya medarbetare på Krinova för bl a ett uppskalat stöd till livsmedelsföretag i hela Skåne

Nu ser vi fram emot ett minst lika spännande 2019 med många tillfällen att öppna nya luckor till samverkan för fortsatt utveckling och hållbar tillväxt!

Men främst av allt vill vi alla på Krinova önska Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Charlotte Lorentz Hjorth


JE Software topp 10 i flera länder

Spelutvecklingsbolaget JE Software har tre spel på marknaden. Två sniper-spel, Last Hope och ett strategispel s. k tower defence – spelbegrepp som har en innebörd för dem som är inne i datorspelsvärlden.

JE Software har, efter en lite orolig sommar då google ändrade sina algoritmer och då tusentals spelutvecklare över hela världen drabbades av stora tapp i antal nedladdningar, nu under senhösten hämtat i kapp med råge.

Last Hope har under hösten placerat sig på topp 40 av alla actionspel i USA, som är en viktig marknad. I flera länder ligger JE Software topp 10 med sina spel.

– Vi hoppas på fortsatt uppgång under 2019 och har under året nyanställt en person. Vi ser med spänning fram emot det nya året, säger Erik Wendt Linder, vd och en av de två grundarna till JE Software.

Foto: Viktor Holm

Boxed Fruit på Venture Cups topp 20 lista

Boxed Fruits placerade sig på Venture Cups topp 20 lista som en av de 20 bästa idéerna i tävlingen IDEA 2018. Grattis säger vi. Närmare 350 entreprenörer från hela Sverige deltog i tävlingen, som riktar sig till affärsidéer som ännu befinner sig i ett tidigt skede.

Boxed Fruit tar sin utgång i att minska matsvinnet. Deras första lösning är frysta produkter baserade på frukter, bär och grönsaker som är på väg att bli matsvinn. I januari kommer deras första produkt en fruktpuré att testas tillsammans med 10 testkunder, huvudsakligen caféer runt om i Skåne, för att sedan lanseras brett på marknaden.

- Att vara med i Venture Cup och placera sig bland de 20 främsta är en bekräftelse på att vi är på rätt spår. Det är en härlig känsla att juryn ser potentialen i vår affärsidé, det ger en boost för självförtroendet och vi är motiverade att fortsätta våra, säger Filip Bengtsson, en av Boxed Fruits två grundare.


Energirika möten

Vi är glada att så många konferens- och mötesarrangörer hittar till Krinova. Under året som gått har över 26 000 personer kommit till Krinova till någon av de närmare 1700 möten, workshops seminarier eller andra aktiviteter.

Krinovas profilområde är mat – miljö – hälsa och i den andan har vi också valt att erbjuda nyttig fika, brain food, med  ingredienser som hjälper till att hålla mötesdeltagarna pigga och alerta. Brain food växer stadigt i popularitet och Lollo Krüger, Krinovas mötesansvariga, jobbar hela tiden med att utveckla konceptet med nya recept. Behöver ni lite extra energi så här i juletider så bjuder vi på ett av Lollos recept, energi shot. Denna shot är speciellt utvecklat när du vill vara kreativ, ha en snabbtänkande hjärna och få många idéer. Receptet är för 15 pers så varför inte bjuda släkten?

› Recept


Nätverksträffar för livsmedelsbranschen

Kom och nätverka och ta del av det senaste inom livsmedel, företagande och trender. Under 2019 kommer Krinova Incubator & Science Park att bjuda in till fyra frukostträffar för företagare inom livsmedelsbranschen.

25/1 Food & Ag Tech & Pre Food Hack kl. 9.15-11.00 går första träffen av stapeln med temat Food & Ag Tech där Krinovas Rosalie Toth, specialiserad på Food tech och digitalisering kommer att berätta om utvecklingen inom området och ge en spaning in i framtiden. Därefter blir det Pre Food Hack; Är du nyfiken på Food Hack by Krinova & Formas, men osäker på hur det egentligen går till? Vi berättar mer om vad hacket är, hur man kan delta, hur man gör om man vill presentera en utmaning. › Anmälan

26/4 kl. 9.15-12.00 är det dags för nästa träff där representanter för Testbädden Balsgård berättar hur dryckes- och livsmedelsföretag kan använda anläggningen i sitt utvecklingsarbete. › Anmälan

Save the date 26/4 kl. 13.00-16.00 Hur kan man använda hälsoargument i marknadsföring för livsmedel? HS Certifiering utbildar utifrån rådande trender och regelverk.

› Inbjudan


Kom på Food Hack 15 – 17 mars

Du har väl bokat in 15 – 17 mars för Food Hack by Krinova & Formas? Vi hoppas få se dig här på innovationstävlingen som inleds med en konferens, Food Talk, med de senaste trenderna inom livsmedelsbranschen. Food Hack och Food Talk vänder sig till företagare, studenter, forskare ja alla som har ett intresse av mat och hållbarhet. Årets tema är ”A healthier Planet”. 

Vi är glada att kunna presentera den första utmaningen till Food Hack som kommer från projektet Baltic Blue Growth: I Östergötland skördades 80 ton blåmusslor under 2018, motsvarande minst 0,5 ton kväve och 50 kg fosfor, som annars skulle bidragit till Östersjöns övergödningsproblematik. Hur kan dessa odlade musslor användas och kommersialiseras?

Detta är en av de utmaningar som du som deltagare på Food Hack kommer att kunna jobba med.

 › Anmäl dig


Kickstarta din digitalisering

Nu har du chans att komma med i en ny omgång av Kickstart. Under tre träffar diskuterar du smarta sätt att jobba med er digitalisering.

Kickstart - en heldag och två halvdagar - ger dig ett professionellt bollplank för att diskutera digitaliseringen i ditt företag. Du jobbar konkret med de frågor som är aktuella för er. Ni kanske precis har börjat titta på någon del av verksamheten som ligger närmast för digitalisering, eller så har ni kommit en bit, och vill ha hjälp att ta det vidare.

 › Läs mer & anmäl dig


Stöd att söka

Sten K Johnsons Stiftelse
Bor och/eller är du verksam i Skåne? Har du en vision och handlingskraft för att utveckla projekt inom utbildning, bildning, medicin, teknik, entreprenörskap, litteratur eller musik? Titta in på Sten K Johnsons Stiftelse hemsida och sök deras stipendier ››

Innovativa startups
Är ni ett litet, nystartat företag som vill växa i Sverige och har en innovativ affärsidé som klarar sig i internationell konkurrens? I så fall kan erbjudandet Innovativa startups vara något för er. Utlysningen är öppen mellan den 5 december och den 15 januari 2019.

Startupföretag kan söka bidrag för att genomföra ett projekt med hög risk och stor potential som ökar företagets möjligheter att attrahera kunder, kapital eller investeringar ››


Om Krinova Incubator & Science Park
Krinova driver nytänkande och skapar jobb och tillväxt. Det gör vi genom att omvandla samhällsutmaningar till innovationsprojekt, engagera företag, offentlig sektor och akademi i samverkan som leder till långsiktig och hållbar utveckling.

Krinova är en mötesplats för människor och idéer och erbjuder innovations- och utvecklingsstöd till allt från företag som ännu befinner sig på idéstadiet till etablerade företag. Inom profilområdet mat – miljö – hälsa skapar vi samarbeten och projekt på regional, nationell och internationell nivå. Under drygt tio år har vi drivit olika livsmedelsrelaterade initiativ och är Sveriges största och första inkubator och science park med fokus på livsmedel. Krinova är en av de ca 65 medlemmarna i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP).

facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.