Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV DECEMBER 2018

SITE PÅ ICE HOT I REYKJAVIK!

Nordic Circle har återträff på Bio Paradís i Reykjavik, foto Owen Fiene

SITE och Nordic Circle of Artistic Management arrangerade programpunkten THE ART OF CO-PRODUCTION på Ice Hot Nordic Dance Platform i Reykjavik. Samtalet var välbesök med över 100 personer i den aktiva publiken, som hade många frågor och kloka inspel när det handlade om möjligheter och svårigheter med olika former av produktion, i både samarbeten och co-produktion. Värdefull kunskap delades mellan konstnärer och producenter! Medverkade gjorde koreografen Björn Säfsten och Simone Willeit, verkställande chef på Uferstudios i Berlin, med moderatorn Pirjetta Mulari, ansvarig kulturproducent på Annantalo konstcentrum i Helsingfors.

Detta samtal tillsammans med många av våra nordiska kollegor sätter samtidigt punkt för Nordic Circles treåriga mentorprogram för denna gång. 16 dansproducenter och egenproducerande koreografer har haft tillgång till en mentor under 1 års tid och programmet har dessutom genomfört 6 workshops och panelsamtal på olika platser runt om i Europa.

Tillsammans med våra nordiska samarbetspartners diskuterar vi nu hur detta lyckade nordiska mentorprogram ska kunna utvecklas och bli om möjligt ännu bättre! Vi återkommer under 2019 med mer information.

Läs mer om Nordic Circle of Artistic Management här.


3 NORDISKA RESIDENS AVSLUTADE

Mia Habib & Jassem Hindi, foto Deirdre Morris

Även Nordic Residency-programmet avslutades i december. Det har varit kreativa, spännande och lärorika residensperioder i juni och under hösten när tre nordiska kompanier från Finland, Norge och Sverige har arbetat parallellt i SITEs nya lokaler i Farsta och samtidigt delat med sig av sitt konstnärskap vid publika visningar. Vid avslutningen var alla tre konstnärsgrupper på plats samtidigt  för att dela erfarenheter, tankar och reflektioner kring konsten, samhället, världen och så klart residenstiden på SITE.

"Konstnärskollektivet W A U H A U S spenderade tre underbara veckor i stillheten i SITE’s nyöppnade lokaler. Vi var mycket nöjda över lyxen av tid och rum för att reda ut vårt kollektivs strukturer och arbetsmetoder, ett arbete som ofta är omöjligt i vardagslivets hets. Vi älskade också den rena och enkla black boxen, där vi höll en workshop för vårt kommande stycke Sapiens." - W A U H A U S 

"Det har varit en underbar stund av gästfrihet - en tillflykt där vi kunde reflektera över vårt arbete, förbereda oss för vintern och vara omgiven av andra konstnärer. Det var tidens gåva utanför tiden. En sällsynt och nödvändig plats. Tack!" - Mia Habib & Jassem Hindi

"TOGETHER ALONE är ett feministiskt samarbetssystem som kan definieras som en vårdens ekologi; en daglig rutin av att vara tillsammans i sociala rum, av att göra överenskommelser i studiolokaler, och av att gräva sig ner i multiversats rumsliga och somatiska riken. Med Nordic Residency tillhandahöll SITE välbehövliga resurser i form av tid och plats, en möjlighet för oväntat informativa artistiska interaktioner med andra nordiska deltagare, och tid att fortsätta sträcka vår efterforskningar ut i det okända." - TOGETHER ALONE

Läs mer om Nordic Residency här


VÄLKOMMEN ANNA!

Foto Luis Alberto Rodriguez

Vi välkomnar Anna Pehrsson som ny SITE stipendiat. Anna är dansare och koreograf utbildad vid Balettakademien. Hon erhöll 2013 en MFA i koreografi vid DOCH och har arbetat som dansare i Sverige, Danmark, Schweiz och Tyskland. Hon har undervisat vid Balettakademien, DOCH MA i Koreografi, och vid Bronnbacher Stipendium, Tyskland samt vid Hong Kong Academy for Performing Arts genom IKARUS. Hon är även konstnärlig rådgivare åt MARC Residency Center i Kivik, Skåne. 2018 gjorde Anna beställningsverket Matter Moves, but You Can’t Escape Its Weight för Ballet Contemporaneo do Norte, Portugal. Läs mer om Anna här.


GLÖM INTE ATT BOKA STUDION PÅ SITE!

THE ART OF LABORING PROJEKT, av och med Nefeli Oikonomou, med Sebastian Lingserius , i Lilla Studion. Foto: konstnärerna

SITE erbjuder två studios och en black box till uthyrning i Konstverkets nyrenoverade lokaler. I alla tre lokalerna finns sviktande dansgolv och golvvärme. Stora och Lilla studion är rymliga rum med stora fönster och dagsljus. Ljudanläggning för repetitioner ingår. Självklart har ni tillgång till vårt fina kök och lunchrum. Det är mycket smidigt att ta sig till SITE med bil. Från tunnelbana (Farsta) promenad eller buss och pendeltåg (Farsta strand) 10 min promenad. Mer info här
Kontakta oss gärna så ser vi vad vi har för tider att erbjuda! 


Vi tackar alla konstnärer, samarbetspartners, bidragsgivare och alla andra intresserade av scenkonstens konstnärliga utveckling för goda samarbeten och önskar alla god jul, gott nytt år och ett fantastiskt 2019!

SITEs verksamhet och dess enskilda projekt stöds av Statens Kulturråd, Kulturförvaltningen i Stockholm, Stockholms läns landsting, Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt, Danish Arts Foundation och Arts Promotion Centre Finland.


SITE Sweden │ Mårbackagatan 11 │ Hus H │ 123 43 Farsta

www.sitesweden.se │ info@sitesweden.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.