Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Kulturella och kreativa näringar betyder mer för Sveriges, och därmed Mölndals, näringsliv än vad vi hittills har insett, säger Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Enligt rapporten Kreametern håller strukturen inom kulturella och kreativa näringar på att omvandlas. Färre anställs och allt fler startar företag. Vågar du starta eget?

Vi erbjuder informations-träffar som hjälper dig på vägen. Kontakta oss på näringslivsenheten i Mölndal". 

Carina Kloek-Malmsten


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Registrera din livsmedels-verksamhet!

Driver du en verksamhet i Mölndal som hanterar eller förmedlar livsmedel och som inte är registrerad hos miljöförvaltningen i Mölndals stad?

I så fall behöver du registrera din verksamhet hos oss. Det är viktigt att du gör det innan 1 januari 2019.

I annat fall riskerar du att få betala en sanktionsavgift som tillfaller staten. Det samma gäller vid ändrade ägandeförhållanden.

Läs mer


PRAO med miljöpraktik

Låt elever från årskurs 8-9 hjälpa till med hållbarhetsarbetet på er arbetsplats. Miljöpraktik är PRAO med tydligt fokus på miljö och hållbar utveckling.

Läs mer


Sök Mölndals stads jämställdhetspris!

Mölndals stad delar varje år ut ett jämställdhetspris. Med priset vill vi belöna en person, grupp eller verksamhet som i sitt arbete bidrar till jämställdhet.

Förra året vann judoföreningen IK Västra Mölndal 10 000kr för sitt arbete med inkludering i verksamheten.

Den 10/1 öppnar anmälningen! Håll utkik på molndal.se


Värdeskapande integration

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika. Är du också intresserad av att ta en kopp kaffe med någon som har kommit till Sverige? Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan


December 2018

Vi önskar God jul och Gott Nytt År

Vi önskar er alla sköna och avkopplande helger efter ett intensivt arbetsår. Tack för alla goda samtal, träffar och samverkan både lokalt och regionalt. Vi ser fram emot ett utvecklande 2019. Varma hälsningar Carina och Karin.


Before Work tillbaka 5 februari 2019

Before Work tar nu juluppehåll.

Vi har haft fyra träffar i höst med inspiration, information och nätverkande. Vi har haft besök av GoCo, Husvärden, Göteborg&Co och biskopen i Göteborgs stift. Vi återkommer den 5 februari. 


Lokalmarknadsdagen 17/1-19 med regionen i fokus

Lokalmarknadsdagen 2019 är ett heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen. Det är en viktig mötesplats och arena för Göteborgs fastighetsbransch. 

Det blir en djupdykning i kranskommunernas projekt och tillväxtparametrar. Deltar gör bland annat Carina Kloek-Malmsten, näringslivschef och Bjarne Fjellanger, vd Forsåker.

Läs mer och anmälan 


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Håkan Ahlström, stadsdirektör Mölndals stad.

Kraftsamling Life Science

"I Mölndal finns idag drygt 6 600 olika företag. Att Mölndal har en bra kommunal verksamhet och organisation som förstår näringslivets villkor är därför centralt. Det räcker dock inte med att vi som enskild kommun är duktiga, vi finns ju i ett större sammanhang, med övriga kommuner i storstadsregionen Göteborg och Västsverige". 

Läs hela texten här

Håkan Ahlström, stadsdirektör

Välkommen att träffa Mölndal på "Bygg Göteborg", Åbymässan 21-22 mars

Göteborgsregionen står inför ett tillväxtsprång – från 2019 till 2035 så skall regionen växa med en tredjedel. Investeringsvolymen för byggsektorn i regionen uppgår, enligt Business Region Göteborg, till ca tusen miljarder. På grund av allt som skall byggas; infrastruktur, samhällsbyggnation, bostäder och kommersiella fastigheter, så har de inblandade, både från näringslivet och det offentliga, efterfrågat en mötesplats för branschens hela ekosystem. Detta har resulterat i "Bygg Göteborg" som har premiär den 21 – 22 mars 2019 på nybyggda Åbymässan.

Läs mer 


Företagarna bjuder in till träff 31/1-19

Företagarna Mölndal börjar det nya året med en uppdatering kring den senaste tekniken för bättre möten och presentationer. Att kunna samarbeta med medarbetare, kunder, leverantörer och samarbetspartners oavsett var i världen de sitter blir allt viktigare. ITM Meeting Solutions AB är specialister på tekniska lösningar och kan visa en rad kostnadseffektiva lösningar som passar både större och mindre företag.

Datum: Torsdag den 31 januari 2019 kl.17.30. 
Plats: ITM Meeting Solutions AB, Östergårdsgatan 7, Mölndal

Läs mer och anmälan


Månadens företag - Lilla Rummet

Lilla Rummet är butiken som säljer leksaker och inredning till barn och baby av hög kvalité. Redan år 2001 öppnade den första butiken på Magasinsgatan i Göteborg som sedan dess haft en mycket stadig kundkrets. I mars 2018 bytte butiken ägare, då Banou Goran tog över verksamheten. Hon bestämde sig snabbt för att expandera med ytterligare en butik i Mölndal Galleria. 

- Jag letade efter en lokal och fann via Citycon att det fanns lokaler kvar att hyra. Allt gick väldigt snabbt och smidigt. Att det blev Mölndal känns mycket bra då min familj både bott och verkat inom kommunen. Närheten till kollektivtrafik och fri parkering är a och o för att våga satsa, säger Banou.

Läs mer


Vad händer i Kållered centrum?

Nu pågår arbetet för fullt med bildande av en förening – BID Kållered. Parallellt med den processen träffar vi företagare och fastighetsägare samt representanter från Mölndals Stad för att förankra och mobilisera och därigenom värva medlemmar till föreningen. I början på december genomförde vi en julfrukost där vi fick ta del av stämningsfull julmusik och julsagor. Under frukosten fick vi också information om Mölndals Stad projekt och verksamheter i Kållered. Arbetet fortätter efter nyår!

För mer information:marthe.vakoufari@molndal.se


GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. Läs mer

Nu över 1500 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter