Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Grappa Marolo mäktig Shiraz från "Down Under"


Grappa Marolo

Doppio Fusto Grappa Barolo 42% - SB.40297 - 435kr

Marolo har tagit nya tag med att producera ytterligare en Barolo Grappa i världsklass. 100% Nebbiolo från Barolo -Alba. 

Doppio Fusto är en ny serie från Marolo där man låtit grappa lagrats på två olika fat, både stora barriquer och akaciafat. 

Djup gyllene färg, komplex med toner av vanilj, mandel, kokos kombinerad med en fruktig doft och balanserat med inslag av fatkaraktär.

Grappa Di Amarone 42% - SB.40294 - 451kr

Marolo har producerat en Amarone Grappa, WOW!

Även om de håller till i Alba, Piemonte så har de bra samarbeten med vingårdar i Veneto. Dessa har säkerställt den högsta kvalitén på druvskal till denna grappa.

Grappa di Amarone är producerad av Corvina, Corvinoneo och Rondinella vilket ger en mycket elegant grappa med gyllene färg och inslag av mandel, hasselnötter, mint, anis och balsamiska toner samt en fin touch av ekfaten. Faten som används här är från vitt Recioto vin.

Paolo Marolo heter grundaren till detta fantastiska destilleri i utkanten av staden Alba som ligger mellan de berömda vinregionerna Barolo och Barbaresco i Piemonte. Marolo har gott renommé och varumärket står högt i kurs hos kännare och restauratörer i både Italien, övriga Europa och USA.

Destilleriet grundades 1977 och använder hantverksmetoden "discontinuo a bagnomaria" (satsvis destillering med vattenbad) dvs druvskalen blandas med vatten i pannan och upphettas indirekt för maximalt skonsam behandling av råvaran. 


Langmeil Freedom Shiraz 1843 2014 - SB.72059 - 784kr

1843 - Langmeils prestigevin från singel vineyard.

Stockarna planterades 1843 och är idag en av de absolut äldsta i hela Australien om inte i världen. Vinet är elegant, otroligt komplext i både doft och smak med en karaktär av mogna mörka bär med en liten sötma och mjuka peppriga toner. Ekfatskaraktären är otroligt balanserad och inbakad i vinet. Långa härliga mjuka tanniner med en eftersmak som knappast går att beskriva i ord.

Drick nu eller spara upp till 20-30 år. Vinet har lagrats 81% på nya franska ekfat och 19% på 1-2 år gamla franska ekfat i totalt 24 månader och ytterligare 6 månader i flaska.

Passar utmärkt till hårda ostar och eleganta kötträtter med mycket smak

Langmeil – Världens äldsta vinstockar

Historien om Langmeil började 1841 med en man vid namn Christian Auricht från Tyskland som emigrerade till South-Australia. 1843 planterade han de första Shiraz-stockarna i Barossa Valley som idag är de äldsta i världen. Vinet Freedom Shiraz 1843 är uppkallat efter honom.

Sedan 1996 drivs Langmeil av familjen Lidner som är ett mycket framgångsrikt vinhus med ett flertal unga ambitiösa människor som ger allt för att leverera toppvin vid varje skörd. De använder sig av både toppmodern utrustning och gamla traditionella metoder och har genom åren fått stora internationella utmärkelser och priser för sina viner och inte minst för deras Freedom Shiraz 1843.

Paul Lindner är vinmakare och ägare till Langmeil Winery som har klassats med 5 röda stjärnor i James Halliday Australian Wine Companion flera år i rad. Bröderna Paul och James, sjätte generationen Lindner, köpte 1996 Langmeil som då stod övergiven. När de sökt igenom vingårdarna hittade de äldre Shiraz stockar, som visade sig ha dokumenterats redan 1843. Stockarna kanske är världens idag äldsta vinproducerande Shirazstockar.

Vinerna har alltid höga betyg och då framför allt deras Freedom Shiraz samt Orphan Bank där Wine Spectator och Wine Advocat ger Langmeils viner topp poäng. 


www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.