Nyhetsbrev med senaste nytt från WiTEC SWEDEN. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

TACK till er som gjort insatser för WiTEC SWEDEN under året
och vi önskar alla WiTECs vänner

God Jul och Gott Nytt år!


Agneta Hansson - grundare av WiTEC SWEDEN

WiTEC har fyllt 30 år!

WiTEC startade som ett EG-nätverk 1988 med säte i Storbritannien. Det finansierades då genom EG-programmet COMETT. Målsättningen var att stödja kvinnor i högre teknisk utbildning och att arbeta för att kvinnor skall nå högre positioner inom europeiska företag. Högskolan i Halmstad blev genom Agneta Hansson, forskare vid högskolan, ”medlem” i nätverket 1990. 

När Sverige 1992 genom EES-avtalet fick möjlighet att delta i EU-program etablerades ett WiTEC SWEDEN-sekretariat vid högskolan. Sverige var då en av fem länder representerade i WiTECs styrelse. 2001 blev WiTEC en registrerad non-profit Europeisk organisation.

Verksamheten i Sverige lyftes ut från Högskolan i Halmstad 2011, då den ideella föreningen WiTEC SWEDEN bildades. Kansliet finns idag i Båstad Företagsby.


Madeleine
Madeleine är en av WiTECs senaste medlemmar.

Madeleine Liljegren - specialist på äldres hälsa

 

De senaste åren har jag intresserat mig för vårdmiljöer inomhus och utomhus vid vårdboenden, detta utifrån att jag har arbetat många år kliniskt som fysioterapeut på vårdboenden och reflekterat över den fysiska miljön.

Jag drivs av att få vara med och förbättra den fysiska kvaliteten av miljöer vid vårdboenden, för att dels underlätta för de personer som ska bo där och dels utveckla vård- och omsorgsverksamheten.  

Förra året tog jag en masterexamen inom landskapsarkitektur, med inriktning på miljöpsykologi och folkhälsa. Huvudfokus för studierna var utemiljöer i vårdsammanhang och examensarbetet handlade om utemiljö som vårdmiljö vid vårdboenden, utifrån perspektiven fysisk aktivitet och fallprevention.

I nuläget arbetar jag bl.a. som konsult åt ett fastighetsföretag som planerar, bygger och förvaltar vårdboenden, där min uppgift är att vara med i de tidiga skedena och belysa hälsofrämjande aspekter i inomhus- och utomhusmiljöer vid vårdboenden.

Hör gärna av dig till WiTEC om du vill fortsätta samtalet om evidensbaserade och hälsofrämjande miljöer med mig!

//Madeleine  


EUMentorSTEM

WiTEC SWEDEN har under november och början av december 2018 genomfört den första piloten för EUMentorSTEM-projektet. Projektet hade från början 14 deltagare men 6 stycken slutförde hela piloten.

Under dessa lektioner fick kvinnorna bland annat utveckla sina mjuka värden, lära sig problemlösa via mentorering samt hålla presentationer på svenska inför andra.

Kursen var mycket uppskattad och det är tydligt att man på kort tid kan göra stora personliga förändringar genom att arbeta med en positiv självbild

Den 21 januari i Halmstad börjar vi en ny kurs riktad till internationella kvinnor med STEM-bakgrund. Om du känner någon som kan vilja gå denna kurs hör av dig till
eumentorstemwitec@gmail.com eller anmäl direkt på hemsidan
www.witec.se


Välkommen in!

Vi håller just nu på att sammanställa våra medlemmars kompetenser för att genom WiTEC erbjuda våra tjänster till andra medlemmar och partners.

Du som är medlem är välkommen att presentera dig för oss och tala om vad du kan och vill bidra med.

Kontakta oss senast den 6 januari 2019!WiTEC SWEDEN
- den självklara länken mellan näringsliv, akademin och de kvinnor som verkar i branscher inom Science, Technology, Engineering, Mathematics (STEM)
- stödjer och synliggör främst kvinnliga innovatörer och entreprenörer

www.witec.se

homepagefacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i WiTEC SWEDEN
eller prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter