Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.Vakantiebeurs är i full gång!

Jon- Krista Jonsson och Karin Fällman Stenlund i Gold of Lapland Sweden:s monter. Foto: Fred Geers

Sedan i tisdags, den 8e januari, har Gold of Laplands Karin Fällman Stenlund och Cecilia Wallinder befunnit sig på resemässan Vakantiebeurs i Utrecht, Nederländerna  tillsammans med följande exportföretagare: Christopher Storm från Granö Beckasin, Paula Perriens från Lapland Time, Patrick Edin och Robert Holmlund från Forsknäckarna och Jon-Krista Jonsson från JK Event.

Tack vare projektet EXPORTFOKUS samt Region Västerbottens projekt Västerbotten Experience Center, kan deltagande företag möta och sälja till researrangörer och konsumenter på plats. Vakantiebeurs besöktes förra året av mer än 100 000 personer och liknande är det även i år, dagarna har varit hektiska för Cecilia, Karin och de medföljande företagen!


- Nytt för i år är att Gold of Lapland, Visit Umeå och Region Västerbotten har en egen gemensam monter med mycket mer plats än vad vi haft tidigare år. Inför mässan har vi arbetat hårt med att inspirera vår nederländska målgrupp genom facebookinlägg och riktade kampanjer via vår sida Gold of Lapland Sweden. Vi har även lagt ytterligare lite krut på filmer och säljmaterial som verkligen visar upp vårt Lappland, berättar Cecilia som jobbat mest med förberedelserna för mässan. 

 -Vi har arbetat intensivt under hösten med att ta fram prissatta paket som vi presenterar och företagen säljer. Det är bland annat vinteraktiviteter som norrskensstugor (Aurora Teepee) snöskovandring, hundspann och skotersafaris, men även härliga sommaräventyr  med forsränning, boende i ”Fågelnästen” i träden, cykelturer samt djurmöten i djurpark och i det fria. 

 

Vakantiebeurs pågår mellan 9-13 januari och lovar på en massa spännande möten!

Från v: Robert Holmlund, Paula Perriens, Jon- Krista Jonsson, Patrick Edin, Karin Fällman stenlund samt Cecilia Wallinder.

Västerbottensveckorna på Grand

foto: www.västerbotten.nu

Varje år intar Västerbotten Grand Hôtel i Stockholm under tre veckor. Aktörer från Västerbotten, Sverige och världen samlas för att utbyta erfarenheter, skapa nya kontakter, samverkan och påverkan. Såväl på nationell som internationell nivå.

Gold of Lapland kommer att vara på plats när Västerbotten på Grand Hôtel invigs för 29:e året i rad den 22 januari 2019.

Vid invigningen varje år, delas utmärkelsen Västerbotten Grandpris ut och nominerad i år är bland annat Gold of Laplands styrelsemedlem, Malin Ackerman. Grattis!

 

Veckorna arrangeras av Region Västerbotten i samverkan med Skellefteå Kraft och Sparbanksstiftelsen Norrland. Årets tema är ”Drivkrafter och konkurrenskraft”.


Grattis Skråmträsk kvarn!

Foto: Skråmträsk kvarn

I slutet av december blev Gold of Lapland- medlemmen Skråmträsk Kvarn certifierat på den 3:e och högsta nivån inom KRAV:s restaurangcertifiering, därmed blir de det första kaféet/restaurangen på denna nivå i norra Norrland. 

Skråmträsk Kvarn har varit KRAV-certifierat sedan 2014, första året på nivå 1 och därefter fyra år på nivå 2 innan man nu slutligen nått upp till nivå 3. Endast 27 restauranger, kaféer och storkök i Sverige är i nuläget certifierade på den högsta nivån.


Höjd moms ger konkurrensnackdel

Turismföretagaren Donald Eriksson gjorde häromveckan ett inspel i den heta moms-debatten där han menar att det är dags för politikerna att ta turismbranschen på allvar. 

För ett år sedan sänktes momsen för naturguidningar men redan nu höjs den igen. Efter nyår går momsen för flera turismföretag i länet upp från sex till 25 procent, vilket såklart kommer att påverka prissättningen på de aktiviteter som berörs.  

 


Fossilfria transporter i norr

Gold of Lapland hade den stora äran att få träffa Johan Edqvist och Magnus Larsson som arbetar i projektet Fossilfria transporter i norr som leds av Länsstyrelsen Västerbotten. Målet med projektet är att Västerbotten ska ha en fordonsflotta som är oberoende av fossila bränslen

Det var ett intressant möte och vi hoppas kunna få utbyta fler erfarenheter med dem i framtiden. 


Nya medlemmar!

foto: Flarken adventure, Horses of Taiga, Ricke.se, Gold of Lapland

Vi har sedan senaste nyhetsbrevet fått tillökning och välkomnar därmed fyra nya medlemmar till Gold of Lapland! 

 

Flarken adventure- Hundspann och andra naturaktiviteter i vackra Kusfors, Västerbotten. Läs mer på Flarken Adventures Hemsida!

Horses of taiga- Turridning genom den rofyllda, boreala skogen i Svansele, Västerbotten. Företaget drivs av före detta Gold of Lapland-kollegan Floriane Colonnier. Läs mer här!

JK- Event
Jon- Krista Jonsson har många bollar i luften. Han är en erfaren eventarrangör men erbjuder även möten med tamrenar- både i sin naturliga miljö och under olika event. Läs mer här! 

Norsjö Fixeria.
Ett arbetsintegrerande socialt företag som under hösten har öppnat en saluhall i Gold of Laplands lokaler i Norsjö. Här säljer de råvaror och produkter från närområdet. Läs mer om Norsjö Fixeria här!


Kommande möten och datum för Gold of Lapland

 

9 -14 jan På Vakantiebeurs Utrecht

10 jan Möte med handelsgruppen och besöksnäringen, Lycksele

17 jan Företagsfrukost med Gold of Lapland, Norsjö

17 jan Styrgrupp MOBEVI

22 jan deltar Gold of Lapland på invigningen av Västerbottensveckorna på Grand

24 jan Möte om framtida Leaderområden

13 feb styrelsemöte Gold of Lapland

20 feb Möte exportmarknaderna Norge och Finland, Lycksele

 

 Text: Felicia Morén, Karin Fällman Stenlund, Cecilia Wallinder

Edit: Felicia Morén

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö

Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av  drygt 65 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.