Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

CH9 Du Pape Magnum, Niepoort Magi, "Dad Wine" från Australien


Chante Cigale CH9 Du Pape 2015 Magnum - SB.95949 - 579kr

Obs! Endast 120flaskor Obs!

Beskrivning

65% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre, 5% Cinsault från vinrankor med minst 45 års ålder. Druvorna handskördas och får jäsa på ståltank.

15-18 månader mognadslagring, varav 70% på betongfat (Concretes) och 30% på små franska, nya ekfat.

Tät röd färg, stor doft av viol, plommon, körsbär, skog, ceder och peppar.

Vinet kan sparas många år men är fullt njutbart nu till smakrika rätter av nöt, fläsk, gärna grillat eller mustiga grytor.  

92p/The Wine Cellar Insider - 91p/Wine Spectator - 89-92p/The Wine Advocate

Domaine Chante Cigale - grundades 1874

Vineriet har tillhört släkten i generationer och sköts sedan 2002 av Alex Favier som blev vinmakare redan vid 15 års ålder!

Drygt 40 ha vingård fördelas på utvalda lägen, med bl a lieux-dits nära storheter som Ch Rayas och Pignan, där jordmånen består av sandsten och loam. I väst är området mer kuperat och jorden domineras av kalksten. Totalt 45 olika odlingslägen och mycket gamla vinrankor, 25-80 år, ger vinerna djup och komplexitet.

Chante Cigale har även 10 ha vingård i Côtes-du-Rhône.


Niepoort Poeirinho 2015

SB.95930 - 279kr

Beskrivning

100% Baga av 100-åriga vinrankor som växer på kalkrik jordmån i vingården Quinta do Baixo, Bairrada.

Vingården sköts biodynamiskt (inget certifikat än). Jäsning i granit-lagares, mognadslagring i 2500 L stora gamla ekfat under 20 månader.

Fruktig och kryddig doft. Medelfyllig smak med rikt inslag av körsbär, vilda skogshallon, viol, mineral och kryddor. Vinet har en tydlig struktur och frisk syra. Servera vid 15 grader i Bourgogne -kupa. Passar till ostar, fågel och ljust kött. 

Niepoort är ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk och systern Verena Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner. EU:s nya dataskyddsförordning GDPR träder i kraft 25 maj, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

 

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

 

---

Skicka vidare till en kollega

 

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se 

 

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

 

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.