Ett nyhetsbrev från Colombine Teaterförlag. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Barnen tar klimatfrågan på allvar

Greta Thunberg har ju visat Sverige och världen vad en del av oss redan visste: barnen och ungdomarna tar klimatfrågan på mycket större allvar än vad de vuxna gör. De bär omkring på en oro över planetens framtid och de ser att åtgärderna inte görs. Jag ville skriva för barn både för att visa att vi tar deras oro och tankar på allvar men också för att skapa den där magin som bara ett teaterrum kan göra, där vi känner att allt är möjligt, även mänsklighetens överlevnad. Jag ville kittla barnens fantasi genom att bara ha djur på scen och just använda mig av den nordiska mytologin, som senaste åren i alltför stor utsträckning kidnappats av extremhögern.   

AMERICA VERA-ZAVALA


Foto: Mark Goldsworthy

FIMBULVINTER - om hur en get, en ekorre och två korpar räddade ormen och havet

Haven svämmar över med plast och skräp! Den stackars Midgårdsormen, som tagit på sig att äta upp alla havets sopor klarar det inte mer. Nu blir det upp till ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin att tillsammans med publiken hitta en väg framåt.

”Ratatosk: Vilket otäckt ljud. Kan det vara ett nytt otyg gudarna har uppfunnit?
Hugin: Plast, det är plast. Det kväver sina offer till döds”

Roller: 4 skåd  Språk: Sv

Från 6 årHEL - en resa ner i underjorden 

Liksom i många goda historier finns det, även i vår pjäs, en nedstigning till det innersta mörka, innan ljuset kommer.
Ekorren Ratatosk, geten Heidrun och korparna Hugin och Munin  stiger ner till underjordens gudinna Hel för att förmå henne att stoppa människorna från att gräva upp det som vi alla en gång ska bli… nämligen kol, olja och diamanter.

 Hel är en pjäs som handlar om vårt klimat, vår natur, vår framtid och om att läka. En pjäs om att bli Hel... 

En pjäs om liv, energi och fossila bränslen för barn i åldrarna 7- 102 år

Roller: 3   Språk: Sv

Premiär på Jäders teater 11 mars 2019


Vilka vill du läsa?

Skriv så skickar vi!

/Berit, Franka & Ulla


Colombine teaterförlag, Gaffelgränd 1A, SE-111 30 Stockholm, tel: +46 (0)8 411 70 85/46 (0)8 411 80 85, E-post: info@colombine.se

facebooktwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du arbetar med scenkonst eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.