Bravissimo

Välkommen Stefan!

Vi välkomnar Stefan Claesson som digital marknadsförare och webbanalytiker på Bravissimo. Läs mer om Stefan här ›


En titt i portfolion

Klicka på bilderna för att se mer.
Se fler uppdrag och referenser här ›


BRAVISSIMO TIPSAR

Måste man finnas i alla sociala kanaler?

 

Plattformar som Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn och Snapchat kryllar av företag från all världens hörn och branscher. Men, måste ett företag finnas på sociala medier för att vara relevant?

 

Svar – det finns mycket att tjäna på att vara aktiv på sociala medier, men det förutsätter att du har resurser och mål för din närvaro. Nästa gång du funderar på ditt företags närvaro i sociala medier, gör det enkelt för dig och utgå från två frågor:


Använder målgruppen sociala medier?
Nej
Du har troligtvis en äldre målgrupp. Lägg fokus på att synas där de befinner sig. Kanske konsumerar de den traditionella dagstidningen mer än Instagram?

Ja
Fundera på vad du vill åstadkomma med din närvaro i sociala medier. Bilda opinion, öka varumärkeskännedomen, bygga nätverk? Olika plattformar passar för olika insatser, ofta är det bra för företaget att sprida olika typer av innehåll på respektive plattform.


Har jag tid, resurser och strategi för att finnas på sociala medier?

Ja
Bra, kör på! En framgångsrik närvaro på sociala medier grundas i målsättning, planering och eventuell annonseringsbudget. Kartlägg din målgrupp, välj lämplig plattform och forma innehållet utefter vad du önskar nå för resultat. Sätt upp en plan för inläggsfrekvens och innehåll och håll dig till den.

Nej
Stig åt sidan. En inaktiv sida medför en stor risk att ditt varumärke försvagas. Tänk dig själv de gånger du hamnar på ett företags Facebook-sida: högst upp på sidan ligger en obesvarad kommentar från en besviken kund, under den ligger det senaste postade inlägget… en julhälsning från 2014. Får du en bra bild av företaget? Ur ett varumärkesperspektiv är det bättre att stänga ner sidan helt än att lämna den vind för våg. Och nej, ”alla andra har ju Facebook så då ska väl vi också ha det” är inte en anledning till att ha en sida som inte är uppdaterad.


Vill du ha hjälp?
Bravissimo kan content marketing. Vi hjälper dig som inte har tid eller kunskap kring närvaron i sociala medier. Läs mer här ›


I FOKUS

Facebook-tävling? Kom ihåg reglerna
Funderar du på att anordna en tävling på Facebook? Bra. Tävlingar skapar både spridning av ditt varumärke och ökar engagemanget bland dina följare. Men det finns regler som du måste följa, annars kan tävlingen vara rent av olaglig. I kommande nyhetsbrev berättar vi om hur du lyckas med din tävling. Håll utkik!

Instagram växer
Användandet av Instagram växer fort. Hela 38 % av svenskarna använder plattformen varje dag. Facebook är fortfarande större, men Instagram knappar in. Det kan ditt företag ta tillvara på. Förutom att ha en engagerande Instagram-sida kan du också annonsera i appen, både i flödet och i stories. Kontakta oss för att få hjälp med annonseringsstrategi.


Creative

Vi skapar kreativ marknadsföring som ger affärsnytta. Kommunikation som syns, överraskar och berör. Läs mer och se referenser ›

Digital

Vi designar och bygger webblösningar, ökar din försäljning via Google och sprider dina budskap på sociala medier. Läs mer och se referenser ›

Studio

Vi tar fram visuell kommunikation som ger rätt känsla och intryck av ditt varumärke, oavsett bransch eller produkt. Läs mer och se referenser ›Bravissimo Agency
En formstark reklam- & webbyrå

www.bravissimo.se

facebookinstagramlinkedinyoutubegoogleplus

Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren

Vill du inte ha fler mail från oss? ;(
Avregistrera dig här ›