Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tack för i år!

Uttrycket ”att köra ända in i kaklet” har använts flitigt under hösten – inte bara bildligt inom politiken, utan även bokstavligt av de duktiga svenska simmarna på såväl dam- som herrsidan.

Även Svenskar i Världen har gasat på. Vi är nu i sluttampen med att ta ut en tydlig riktning framåt för att säkerställa att våra insatser får bästa möjliga effekt för alla utlandssvenskar, oavsett om du idag bor, arbetar eller studerar utomlands eller är tillbaka på svensk mark.

Du har fortfarande möjlighet att bidra med dina tankar och idéer genom att svara på enkäten som är öppen till och med den 20 december. Alla som deltar har möjlighet att vinna ett gratis medlemskap för nästa år.

Så här några dagar före dopparedagen vill vi på kansliet och alla i styrelsen passa på att tacka för det gångna året och tillönska alla en riktigt god jul.

Vi ses på startpallen i januari!

Cecilia Borglin, generalsekreterare


Vad har hänt med resolutionerna?

Den 22 augusti 2017 anordnades det sjätte i raden av Utlandssvenskarnas parlament. Under dagen arbetades det flitigt fram 21 olika resolutioner som Svenskar i Världen sedan har överlämnat till berörda myndigheter och departement. Organisationens fokus har sedan dess legat på just dessa frågor. Resolutionerna delades in i fyra fokusområden: skatter och välfärd, medborgarrättsfrågor, mobilitetsfrågor samt familje- och utbildningsfrågor.

Nästa sommar anordnas ett nytt parlament och det är därför dags att börja reflektera över de frågor vi har arbetat med. Vi kommer att sammanfatta svaren vi har fått in och diskutera om något nytt har skett på området.

Klicka här, för att läsa första inlägget om skatter och välfärd.


Möt styrelsen

I denna serie får vi möta Svenskar i Världens styrelse. Här delar de med sig av sina tankar kring verksamheten och ger ett och annat tips till utlandssvenskar utifrån egna erfarenheter. Andra personen ut är styrelseordförande Tuve Johannesson.

Foto: Petter Karlberg


Visste du att...

  • ... ungefär 44% av alla utlandssvenskar är med i en svensk förening där man bor
  • ... USA är destinationen dit flest svenskar reser för att studera utomlands


Ombudet berättar

"Kort och gott har alla dessa nätverk och mötesplatser underlättat min flytt väldigt mycket."

Nathalie Thiel, ombud i Storbritannien 

Läs hela intervjun här.


Julglögg med SISA

SISA, Swedish International Students and Alumni, anordnar sin årliga julglögg den 20 december i Stockholm och Svenskar i Världen har fått den stora äran att delta. Det finns ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Klicka här för mer information och anmälan.


Tyck till i vår enkät!

Enkäten som kommer att ligga till grund för vårt framtida arbete är öppen till och med den 20 december. Passa på att tyck till, samtidigt som du är med och tävlar om ett gratis medlemskap under nästa år.

Jag vill vara med, ta mig till enkäten!facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.