Nyhetsbrev kultur från Sotenäs kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Notiser

Blänkare från kulturvärlden i Sotenäs kommun med omnejd.


Taube 2019

Arbetet med minnet av Evert Taube går vidare. Måndag 10/12 är det nytt möte.


Bottnabullentinen

Så heter ett digitalt magasin om kultur och samhälle kring Bottnafjorden läs #11 här.

Sotenäs kultur december

Glad första advent! - i efterskott. Vän av ordning noterar att detta nyhetsbrev kommer några dagar för sent och att några av kalendariets evenemang redan hunnit infalla. Jag beklagar det och kommer göra mitt yttersta för att nyhetsbreven framöver ska komma i tid.

I detta nyhetsbrev hittar du också evenemang i Tanums kommun. Tanken är att ni som läsare kanske inte bryr er lika mycket om kommungränser som vi byråkrater gör, utan vill ha information om kulturella händelser i närområdet oavsett vilken kommun de råkar infalla i. Hör gärna av er om ni har synpunkter eller idéer om ytterligare förbättringar som kan göras av nyhetsbrevet.  Nästa nyhetsbrev kommer 29 december och handlar om januari månads aktiviteter. Därmed önskar jag nu också en riktigt god jul!

Carl Forsberg
Kultursekreterare

Skåreskär i decembersol. Foto: Carl Forsberg

Evert Taube 2019

Arbetet med att planera för aktiviteter kopplade till Evert Taube fortsätter. Nu riktar vi oss särskilt till föreningar som är intresserade av att delta på något sätt i arbetet. Kom till möte på Ringareskär den 10/12 kl 17-19 för att få veta mer om hur kommunen tänker och vilka finansiella resurser som finns. Anmälan till carl.forsberg@sotenas.se


Stenens Hus

Vi flaggar redan nu för att nästa medborgardialog kring Stenens Hus äger rum den 23 januari på Hav och Land i Hunnebostrand. Skriv in datumet i din kalender så kommer mer information i nästa nyhetsbrev.


Wikipedia

Nästa träff för Wikipediagruppen är 7/12, kl 14-16 på Gerlegården i Kungshamn. Hittills har vårt arbete utmynnat i två artiklar, en om Gerlegården och en om Grosshamns fältstation. Det vore väldigt glädjande om fler individer och föreningar vill delta i arbetet att sätta Sotenäs på kartan. 


Kalendarium


Så funkar det

Nyhetsbrevet om kultur i Sotenäs kommun kommer ut den 29:e varje månad. Vill du att ditt evenemang ska synas här, så maila till kultursekreteraren senast den 27:e månaden innan ditt evenemang äger rum. Du behöver beskriva evenemanget med en mening och bifoga en länk till en sida med mer utförlig beskrivning. Se ovan på kalendariet för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut.


facebookinstagram

E-post: carl.forsberg@sotenas.se

Telefon: 0523 - 664 788

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har anmält dig via vår hemsida eller på annat sätt godkänt att din adress används för utskick. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.