Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Lever vi i olika världar, Mölndals stads tjänstepersoner, våra politiker och näringslivets företagare?
Få svar på det genom att välkomna oss till era företag under 2019. Hör av er om ni känner att det skulle vara värdefullt med en dialog.

Tack för en fantastisk höst tillsammans, nu börjar julstöket".

Carina Kloek-Malmsten


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Mölndals-ambassadörer tänder granen på torget 1/12 kl. 16

Den 1/12 kl. 11–16 händer det mycket i Mölndal och Katja och Patrik Palmdahl på Lilla Spinneriet tänder julgranen kl. 16.


Kompetensutveckling för företagets personal

Campus Mölndal anordnar uppdragsutbildningar för era behov. Det kan vara inom data-it, vård och omsorg, språk.

Kontakta tina.chavoshi-alizadeh@molndal.se


Sök Mölndals stads jämställdhetspris!

Mölndals stad delar varje år ut ett jämställdhetspris. Med priset vill vi belöna en person, grupp eller verksamhet som i sitt arbete bidrar till jämställdhet. Förra året vann judoföreningen IK Västra Mölndal 10 000kr för sitt arbete med inkludering i verksamheten.

Den 10/1 öppnar anmälningen! Håll utkik på molndal.se


Sommarteater på Gunnebo

Biljetterna har släppts till sommarens teater på Gunnebo Slott och Trädgårdar! Den 3 juli är det premiär för ”Den Osalige – En ny komedi om en fars som blev en musikal”. På scen står Per Andersson, Ulla Skoog och Linus Wahlgren med ensemble till levande musik.

Boka här


Värdeskapande integration

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika. Är du också intresserad av att ta en kopp kaffe med någon som har kommit till Sverige? Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan


GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. 

Läs mer

November 2018

Veidekke tecknar avsiktsförklaring för nytt regionkontor i Forsåker

Det nya regionkontoret för Veidekke blir ca 10 000 kvm och kommer även att ha plats för andra hyresgäster. Målsättningen är att så snart som möjligt efter att detaljplanen för området vinner laga kraft byggstarta projektet, vilket beräknas kunna ske under första kvartalet 2020.

Läs mer


Before Work 4/12 på Lilla Götafors

Before Work 4/12 kl 8-9.30 på Lilla Götafors.

Dagens gäst  är Susanne Rappman, biskop i Göteborgs stift.

”Vad är skillnaden mellan att vara anställd chef och förtroendevald biskop?

Anmäl dig här


Ytterligare en detaljplan ute på granskning

Visionsbild

Detaljplanen för kvarteret Kungsfisken är ute på granskning fram till den 13 december. Planområdet ligger i Mölndals innerstad, invid Mölndalsbro och är ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av Mölndals innerstad för att knyta ihop helheten.Utemiljön med gator, platser och stråk rustas upp samtidigt som delar av den befintliga bebyggelsen renoveras eller ersätts för att anpassas till dagens behov. 

Läs mer 


Nytt huvudkontor planeras i Mölndal

Anders Hedin Invest AB har förvärvat Pekdonet 1 på Jolens verksamhetsområde. Företaget vill samla sina olika verksamheter under ett tak genom att bygga ett helt nytt huvudkontor. De har idag ca 400 medarbetare, men siffran väntas stiga.

Visionsbild

Ambitionen är att uppföra en profilbyggnad där placeringen längs Söderleden gör den väl synlig och kommer att utgöra ett landmärke i Mölndal.


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Lena Hellsten, verksamhetschef Utbildningsförvaltningen

Lena Hellsten, verksamhetschef Utbildningsförvaltningen

Det är roligt att jobba i Mölndal för Mölndal

"Snart är det dags för alla nior i Göteborgsregionen att välja gymnasium. Nytt för i år är Franklins Gymnasium i Mölndal. Vi erbjuder Naturvetenskaps-programmet och Teknik-programmet med en inriktning på Life Science i samarbete med AstraZeneca. Vi tror att det är mycket viktigt för eleverna att få träffa forskare, innovatörer och andra yrkespersoner för att få inspiration och motivation".

Läs hela texten här


Kunskapsdagarna 14/12 på Scandic

Välj mellan sju kostnadsfria, inspirerande seminarier och inspirerande talare och stärk din konkurrensförmåga. 

Läs mer och anmäl dig här


Från litet bolag till marknadsledande aktör

Mölndalsföretaget Cactus är ingenjörsföretaget med stor påverkan. Deras system styr och övervakar 60 procent av Sveriges dricksvatten och stora delar av svensk järnvägstrafik. Företaget har funnits sedan 1974, hade 2005 tolv anställda och 2015, ca 100 anställda.

Fredrik Bergström, VD för Cactus

År 2005 såldes bolaget till ett riskkapitalbolag och Fredrik Bergström blev VD. Ett förändringsarbete inleddes och man tog också in extern kunskap genom att delta i Business Region Göteborgs program Expedition Framåt. Fredrik Bergström blev utsedd till Årets tillväxtledare 2016.

Läs mer


Månadens företag - Fredag hela veckan AB

Fredag Hela Veckan AB startades 2017 med mat, dryck, event & catering. Sanna och Lisa har mottot ”You deserve it, we serve it”. De har många idéer i bakfickan, följer storhelger, evenemang, födelsedagar, fester och andra äventyr. 

Det som står närmast på schemat  är julbord, catering, julmarknad, kransbindningskurs, presentkorgar, julpåsar och julfika med både bröd och bakverk. Här serveras lunch tisdag till fredag på Hagåkersgatan 2.

Läs mer


Vad händer i Kållered centrum?

Marianne Sörling från Lerums Centrumförening berättade om deras arbete i Lerum på träffen i veckan. Vi tog med oss flera idéer hem till vårt arbete i Kållered!

I mitten av november var Trafikverket på besök och berättade om långsiktig planering med fyrspår. Viktigt att jobba på att göra Kållered snyggt, tryggt och attraktivt under tiden.

Den 5/12 äter vi gröt och har fokus på att bilda en förening som kommer att driva utvecklingsarbetet i Kållereds centrumområde. Vill du vara med?

Maila: marthe.vakoufari@molndal.se


Nu över 1500 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter