Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

Ett ljus i novembermörkret!

Just nu när novembermörkret ligger som tyngst över oss, behövs lite ljus och inspiration, och vad passar då bättre än lite Up To Date från Göthes Säkerhet AB!

Satsningen på inbrottslarm och passersystem fortsätter och vi har anställt flera tekniker under hösten som har kommit in bra i företaget.

Vi kommer att behöva utöka med mer tekniker succesivt under 2019, i takt med att expanderingen fortsätter.

För att tillgodose våra kunders behov och efterfrågningar har vi utökat vårt utbud av inbrottslarm med SPC.

Anledningen till valet SPC är att vi kan tillgodose såväl det lilla företaget som det stora, Detta tack vare SPC olika modellserier, samt den höga kvalitén och det enkla handhavandet.  

I detta nummer av Up To Date kan Ni också läsa om iLOQs storsatsning på det NFC styrda mobilpassersystemet iLOQ S50.

iLOQ S50 är den första och enda låscylinder som hämtar låsenergin från smarttelefoner!

På Skyddsmässan i oktober visade STEP upp sitt eltryckeslås STEP-100 som kommer att börja säljas under 2019. STEP utlovar samma höga kvalitét på STEP-100 som på elslutblecken, så vi ser fram emot säljstarten!

Sist, men inte minst får ni heller inte missa vår superkampanj på Nyckelskåp från Nivex.

Kampanjen gäller Nivex inbrottsfördröjande Nyckelskåp NKS 27 K eller NKS 71 K och gäller fram till 13/12-2018.

Ni kan läsa mer om alla dessa produkter längre ner i nyhetsbrevet. 

Jag önskar er en riktigt trevlig 1:a advent!

P.S vår nya kaffeautomat i butiken har äntligen kommit! Hjärtligt välkomna in på en kopp!

 

Med vänlig hälsning
Lars Brandt

CE Märkning

Märkning av byggprodukter kan verka invecklat. Vilket det i och för sig är eftersom det är ett mycket omfattande regelverk som tillverkarna måste förhålla sig till.

Det finns två typer av märkning – Tvingande genom lagar, direktiv eller förordningar och frivillig märkning. Till de tvingande hör CE märkning.

Det finns olika system för CE märkning beroende på vilket direktiv eller förordning som är tillämplig för produkten. För branddörrar gäller Byggproduktförordningen (CPR) och att CE certifikat ska utfärdas av ett så kallat anmält organ (Notified Body). Från november 2019 måste alla branddörrar vara CE märkta och ha en prestandadeklaration (DoP).

«Min produkt är CE märkt, därmed uppfyller den prestandan som deklarerats i produktens DoP.»

Det är tillverkarens (den som säljer) ansvar att CE märka och tillhandahålla prestandadeklarationen. CE märket är inget godkännande. Den som ska använda branddörren måste ta till sig informationen i prestandadeklarationen och CE-märkningen för att avgöra om produkten går att använda så att landets byggregler uppfylls

Andra egenskaper som ska CE märkas är tex motstånd mot vindllast, regn- och lufttäthet.

Standarden för innerdörrar SS-EN 14351-2 är äntligen publicerad. Men eftersom den inte är med i official Journal (OEJU) kan man inte CE märka brandklassade innerdörrar. Det kan ta upp till ett år innan den kommer med i OEJU. Vad som sedan gäller för tider är idag oklart.

Egenskaper som inte omfattas av förordningar eller direktiv kan certifieras på frivillig basis. Denna frivilliga certifiering blir ett slags kvalitetsmärke som gör det möjligt för tillverkare att visa att produkten har provats och uppfyller kraven i en standard eller norm.

Källhänvisning: Text och bild från SEM Group

Inbrottslarm med SPC

SPC är en SBSC-godkänd serie centralapparater från Vanderbilt. Serien består av tre olika centraler från 8 sektioner upp till 512. SPC 4000 - 8 till 32 sektioner, SPC 5000 – 8 till 128 sektioner och SPC 6000 – 8 till 512 sektioner. SPC 5000 och SPC 6000 är godkända enligt SSF 1014-3 Larmklass 3 och SPC 4000 är godkänd enligt SSF 1014-4 Larmklass 1.

Utbyggnaden av sektioner sker med expansionsenheter som ansluts till systembussen som kallas XBus. Det finns olika expansionsenheter till SPC-serien i form av ingångsenhet, utgångsenhet, dörrcentral, PSU-enheter och olika manöverpaneler.

Alla centralerna programmeras direkt på plats via USB-port eller via modem/Internet med en väldigt överskådlig och logisk mjukvara som heter SPC PRO. SPC-serien kan lätt anpassas till utbyte av äldre centralapparat då det enkelt går att välja motståndsvärde för balanseringen. Antingen görs det generellt för hela centralapparaten eller individuellt för varje sektion.

Kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60 för mer information eller klicka här för att läsa mer>>


iLOQ presenterar det första NFC-styrda mobilpasser-systemet för el-, vatten- och avloppsbranschen

iLOQ är ett ledande företag inom digitala lås- och passersystem och har mer än 15 års erfarenhet av säkerhetslösningar. 2007 lanserade iLOQ världens första självdrivna låscylinder med digitalteknik. Nu presenterar iLOQ en ny och revolutionerande generation inom låsteknik för el-, vatten- och avloppsindustrin.

iLOQ S50 har nyckellös passerkontrollteknik som bygger på mobiler med NFC och säker molnbaserad behörighetslagring. Den är världens första och enda låscylinder som hämtar låsenergin från smarttelefoner. Med iLOQ S50 behövs inte längre nycklar, batterier eller omfattande kablage, vilket ger betydande besparingar under livscykeln. Denna innovativa teknik är utvecklad för att lösa problemsituationer inom el-, vatten- och avloppsbranschen och förenkla den löpande verksamheten. iLOQ S50 är en perfekt lösning för att samla hanteringen av lås på flera och olika platser och på så vis spara tid och resurser.

”Med den här produkten är vi redo att förändra el-, vatten- och avloppsindustrin. iLOQ S50 kommer att ge kunderna god funktion och användbarhet, samtidigt som ägandekostnaderna blir lägre. Vi har skapat ett avancerat system med nyckellös teknik som kommer att hjälpa oss att växa på nya marknader och att erbjuda både befintliga och framtida kunder fördelaktiga lösningar”, säger Heikki Hiltunen, President & CEO på iLOQ.

Tonvikten vid utvecklingen av iLOQ S50 har legat på innovation och samlad administration, och nu är produkten klar att möta marknaden.

Joni Lampinen är Chief Marketing Officer på iLOQ. Han säger: ”Nu börjar vi marknadsföra och sälja iLOQ S50. Produkten är stark och har stor användbarhet, och vi är mycket nöjda med att kunna bredda vår marknad till el-, vatten- och avloppsbranschen och där erbjuda en effektiv produkt av ett slag som kunderna inte har sett tidigare. Vi hoppas kunna bidra med stort värde för våra kunder och göra deras löpande verksamhet enklare.”

Vill du veta mer om iLOQs NFC styrda mobilpassersystem kontakta Göthes Säkerhet på 010 - 483 40 60

Källhänvisning: Text och bild från iLOQ


STEP 100-serien – kraftfull prestanda, hög drift-säkerhet

STEP 100 är en serie eltryckeslås utvecklat för daglåsning. Konstruktionen är framtagen med STEPs höga kvalitetskrav och fina materialval vilket säkerställer en kraftfull prestanda med hög driftsäkerhet. Låsen har flera flexibla egenskaper och kan användas i dörrmiljöer med både brand- och utrymningskrav.

Rejäl konstruktion med hög flexibilitet

STEP 100 finns med modern eller klassisk kolvplacering samt med eller utan split funktion. Väljer du en av produkterna med split funktion kan du låta valfri sida av låset ske med mekanisk utpassering.

Utrymning och hög hållbarhet säkerställs genom att den mekaniskt styrda sidan har en rejäl fastsättning där split funktionen säkras av rostfria och härdade detaljer.

Låsen har flera valbara funktioner, som dörrhängning, rättvänd/omvänd funktion samt valet av mekaniskt inkopplad sida. Låset är utvecklat för en enkel drift­sättning där inställningen av de valbara funktionerna sker lättåtkomligt och smidigt från låshusets utsida. Inbyggda mikrobrytare indikerar stängt och förreglat läge samt tryckes­manövrering, för inkoppling till passersystem.

Uppfyller både utrymnings- och brandkrav

Med STEP nödutrymningsbehör och STEP 100 eltryckeslås kan du säkerställa utrymningskraven enligt SS-EN 179. All passage från insidan kan då ske med samma trycke.

Brandprovad upp till brandteknisk klass E/EI 120.


Nyckelskåp med kodlås

Elektroniskt batteridrivet kodlås med nödöppningsnyckel. Nyckelbrickor ingår.

NKS27K, 1390 kronor (exkl. moms)

27st justerbara nyckelkrokar

Höjd            360 

Bredd          300

Djup            100

NKS71K, 1690 kronor (exkl. moms)

71st justerbara nyckelkrokar

Höjd            450

Bredd          360

Djup            120

Kontakta Göthes Säkerhet på 010 483 40 60 för beställning. Kampanjen gäller till och med 2018-12-31

Mikael Hjalmarsson började på Dala Teleservice 2007. Åtta år efter det köptes företaget upp av Göthes AB och tillsammans med affärsområdet Göthes lås bildades det nya bolaget Göthes Säkerhet AB. 

Innan Mikael började sin karräir inom säkerhet spenderade han ett antal år med bland annat reparation / installation av  radiokommunikation, telefoni och taxametrar med kunder inom blåljus och taxi verksamhet. Dock var detta bransch med fel framtidsutsikter och tillika ej tilltallande enligt Mikael som förklarar vidare. 

-Dala Teleservice var ett företag som jag hade hört mycket gott om så jag tog kontakt och steget till säkerhetsprodukter var inte allt för stort från mina dåvarande arbetsuppgifter. 

På Göthes Säkerhet ansvarar Mikael tillsammans med sina kollegor för passersystem, kamerasystem och olika larmsystem. Till exempel inbrott, drift och brand. 

En av de största utmaningarna idag är att få utrustning att kommunicera i brukarens nätverk där det ställs allt högre krav på säkerhet med olika  brandväggslösningar. 

-Om fem år är Göthes Säkerhet ett företag som behärskar ny såväl som äldre teknik där vi kan förse gamla och nya kunder med skräddarsydda lösningar, säger Mikael som på fritiden ägnar mycket tid åt löpning, gym och skidor. 

-Har lyckats genomföra 17 vasalopp och två halvvasor. Skidresor och utlandsresor till varma och soliga resmål prioriteras också. Har även en villa som kräver underhåll och renoveringar där mycket tid läggs, avslutar Mikael. 


Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Den 25 maj 2018 började GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige och resten av EU. För att du ska känna dig trygg med hur vi på Göthes behandlar dina uppgifter vill vi berätta för dig vad som gäller.

Hos oss på Göthes har vi uppdaterat våra rutiner för att uppfylla varje del i det GDPR kräver. I och med detta uppdateras vår Policy avseende integritet och marknadsföring.

Genom detta meddelande informeras du om att dina personuppgifter finns säkert lagrade och att vi använder rutiner som stödjer de rättigheter som lagen innebär. Göthes kommer fortsatt bara använda personuppgifter för att uppfylla de avtal vi har med Er samt att kunna informera om produkter och annan branschrelaterad information för att stödja Er i vår relation. 

Vår nya policy finner du på http://www.gothes.se/sv/om-goethes/gdpr där allt om hur vi skyddar Era uppgifter finns.

Vår Dataskyddsansvarige - Niclas Groth arbetar kontinuerligt med dessa frågor och svarar gärna på frågor om Göthes GDPR arbete. Niclas når du antingen på e-post; niclas.groth@gothes.se eller telefonnummer 070 313 48 08.


facebooklinkedininstagramyoutubegoogleplus

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.